Júniusban mutatják be a Látom, amit látsz című filmet
Dátum: 2023. május 12., péntek, 17:54

Júniusban, a Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatják be a Filmintézet Inkubátor programjában készült Látom, amit látsz című romantikus filmet, Szabó Mátyás rendező első játékfilmjét.

A közönség először június 8-án Veszprémben, majd június 22-től országszerte láthatja a két fiatal nem mindennapi egymásra találásának történetét elmesélő filmet Vilmányi Benett, Hartai Petra, Nagy Mari, Lukáts Andor és Lestyán Attila főszereplésével - közölte a Nemzeti Filmintézet pénteken az MTI-vel.

Szabó Mátyás rendező első játékfilmjének főhőse Ábel, a különleges képességekkel rendelkező, húszas évei végén járó fiatalember, aki a vak Fellegi professzor által vezetett, gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Ha becsukja a szemét, és speciális képességét elkezdi használni, az elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni, és így megtalálni őket. Élete a munkája körül forog, amit csupán a vénkisasszony Mituk nénivel oszt meg. A professzor kényszerű távolléte alatt viszont hibát vét, és rácsatlakozik az egykori elveszett gyermekből felnőtt nővé vált Vera látására, akinek a szemén keresztül elkezdi másként szemlélni a világot. A két sebzett fiatal közt különös kapcsolat alakul ki, szerelmesek lesznek egymásba, aminek a következményeivel viszont nincsenek tisztában.

A film rendezője Szabó Mátyás, aki a Határ című vizsgafilmjével mutatkozott be a Karlovy Vary filmfesztiválon 2015-ben. Legutóbbi, Jövetel című kisfilmjében az 1990-es években tomboló ufóláz közben egymásra találó férfi és nő románcát dolgozta fel.

A Látom, amit látsz forgatókönyve a rendező, valamint Mikó Csaba és Barcsai Bálint együttműködésében született meg, az operatőr M. Deák Kristóf volt, a látványtervező Töröcsik Ambrus, a jelmezekért Kasza Emese felelt, a zenei világot pedig Keresztes Gábor alkotta meg. A vezető producerek Iványi Petra és Major István voltak.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ A kor csak akkor számít, ha sajt vagy."
Helen Hayes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ