Pénteken kezdődik a IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál Gödöllőn
Dátum: 2023. május 17., szerda, 17:18

Pénteken kezdődik a IX. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmfesztivál a Gödöllői Királyi Kastélyban, ahol vasárnapig az ökológiai témájú filmek vetítése mellett előadások, kiállítás, koncert, workshopok és játszóház is várja a közönséget.

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány szervezésében, az NFI támogatásával megvalósuló rendezvény iskolásoknak szóló programokkal veszi kezdetét. Vetítések, inspiráló feladatok, izgalmas terepgyakorlat és miniatűr óriásokat elemző labormunka várja a diákokat - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Szombaton és vasárnap négy helyszínen lesznek filmvetítések, de népszerű tudományos előadásokkal, filmszakmai gyakorlattal és workshopokkal is készülnek a fiataloknak. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem professzorai, Szabó István, Malatinszky Ákos és Garamvölgyi Judit tartanak előadásokat, amelyeken szó lesz egyebek mellett a műanyagszennyezésről, a vízhiányról, a vizes élőhelyek csökkenéséről és a Velencei-tó jövőjéről.

Ürge-Vorsatz Diána online jelentkezik be és a klíma- és energiaválság helyzetéről beszélget majd a közönséggel. A Balatoni Limnológiai Kutatóintézet kutatói a Balaton ökoszisztémáját fenyegető invázióról, és a strandolási szokások megváltoztatásának szükségességéről szólnak majd, míg Radisics Milán természetfotós bemutatja Európa felett készült, öko-lábnyomunkat megjelenítő légifotóit.

Mint írják, az idei programot az edukáció és szórakoztatás mentén állították össze a szervezők. A szórakoztatást biztosíjta egyebek mellett Zóra (Urbányi Zóra énekes-dalszerző) koncertje is.

A legfiatalabbakat játszóházi programok is várják, az esemény ingyenesen látogatható - áll a közleményben.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„ A kísértéstől egyféleképpen szabadulhatunk meg: ha megadjuk magunkat neki."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ