Június elsején indul a Friss Hús rövidfilmfesztivál
Dátum: 2023. május 23., kedd, 15:16

Cannes-i és annecy-i magyar versenyfilmekkel is találkozhat a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál közönsége a Puskin moziban és a Városháza udvarban június 1. és 7. között - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon tartott világpremier után Magyarországon a Friss Húson mutatkozik be Buda Flóra Anna 27 című kisfilmje, amely az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában is megméretteti majd magát. A film főszereplője a huszonhét éves Alíz, aki még a szüleivel él. Születésnapján egy átmulatott éjszaka során tudatosul benne, hogy ideje búcsút mondani az illúzióknak, és megélni az őt körülvevő valóságot. Buda Flóra Anna előző filmjével, az Entrópiával díjat nyert a Berlinalén. A 27 című kisfilm tervét 2021-ben a Friss Hús pitchfórumán mutatta be.

A fesztivál magyar versenyfilmes programjában szerepel számos nemzetközileg is elismert alkotás. Ilyen Mira Zénó rendező Fox Tossing című diplomafilmje, amely Annecy-ba kapott meghívást, így a magyar közönség még a nemzetközi premier előtt láthatja. Erhardt Domonkos a 73. Berlinale Generation programjában szerepelt a Szemem sarka című filmjével, de Szelestey Biankának a tavalyi cannes-i filmfesztiválon bemutatkozott új filmje, a Pragma is látható lesz Budapesten.

A magyar színészek között látni lehet majd Gubík Ágnest a Mária Terézia szül című filmben, Gazsó Györgyöt, Keresztes Tamást és Trill Zsoltot A Kis Hatalmasokban, A Csókot kaptam az ördögtőlben Molnár Piroska tűnik fel egy cigányasszony szerepében, Kováts Adél pedig egy tizenéves lányait egyedül nevelő anyát alakít majd az Affrikáta című filmben.

A Dub Hard: Keményre hangolva avagy a Pannónia Szinkronstúdió kirablásának kegyetlen és igaz története című filmben Kautzky Armand és Harsányi Gábor lesz látható, a Ki mint veti ágyát című drámában pedig Hegyi Barbara és Szőke Abigél alakítanak anya-lánya párost. Kurta Niké a horvátországi nyaralásról szóló Caravan-ban alakítja a főszerepet, míg Ónodi Eszter, Nagypál Gábor, Vilmányi Benett és Patkós Márton az extrém ambíciókról szóló Sátán című filmben tűnik majd fel. A Vigyél el című filmben Döbrösi Laura, Török-Illyés Orsolya és Nagy Katica alakítását láthatja majd a közönség.

A XI. Friss Hús vetítéseire már kaphatók a jegyek a Puskin mozi jegypénztárában és honlapján, valamint a Tixa oldalán.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy angol író, Bernard Shaw utazásai során az egyik kis város határában az ég felé tekintő és könyörgő társasággal találkozott. Megkérdezte tőlük, hogy mit csinálnak.
 
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
Aforizmák
„ Isten azért adta a szerelmet, mert józanon nem házasodna senki."
Gárdonyi Géza
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ