Október 26-án debütál a mozikban Sopsits Árpád új filmje
Dátum: 2023. szeptember 1., péntek, 19:14

Október 26-án debütál a mozikban Sopsits Árpád, a Martfűi rém rendezőjének új alkotása, a Mellékszereplők című nagyjátékfilm - tájékoztatta az MTI-t a film forgalmazója pénteken.

A Makk Károly osztályában végzett, 1994-ben Balázs Béla-díjjal elismert rendező a Martfűi rém nagyjátékfilm szakmai és közönségsikere után új alkotásában ismét a bűn témáját boncolgatja; három, összefonódó sorsú család párhuzamos történetét meséli el napjaink vidéki Magyarországán. Egy gazdag üzletember és felesége, kislányuk, egy kiállítás-rendező fotográfus és keramikus felesége, valamint egy börtönpap története bontakozik ki a vásznon. Sorsuk összefonódik, többen ugyanabban a városban élnek, vagy éltek, életüket pedig alapvetően borítják fel a feltáruló titkok és bűnök.

A film azokat a kérdéseket boncolgatja, hogy ki válhat tettessé, és ki áldozattá, valamint, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz, ismerjük-e magunkat egyáltalán. Felmerülnek azok a kérdések is, hogy kinek van joga ítélkezni felettünk, és meg tudunk-e bocsátani magunknak.

Sopsits Árpád producer-rendező, költő új filmjének díszbemutatója október 24-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz, majd október 26-án kerül az országos művészmozi-hálózatba, de néhány kereskedelmi filmszínház is műsorára tűzi. A Mellékszereplők című film elkészültét az Nemzeti Filmintézet támogatta.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
Aforizmák
„ Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni arra, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Indán közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ