Elhunyt Herman Brix, Tarzan-szerepek alakítója
Dátum: 2007. március 3., szombat, 13:37
Elhunyt Herman Brix amerikai filmszínész, Tarzan-szerepek alakítója és egykori súlylökő világrekorder. Brix százéves volt, halálát a The New York Times beszámolója szerint csípősérülés következményei okozták, még a múlt hét szombatján.

Brix az 1928-as olimpiai játékokon súlylökésben ezüstérmet szerzett, miután csapattársa, John Kuck megdöntötte világrekordját. 1935-ben A Tarzan új kalandjai című filmben játszott.

Két újabb Tarzan-film után Brix hátat fordított múltjának, felvette a Bruce Bennett nevet, s több mint száz hollywoodi filmben játszott, többek között A Sierra Madre kincsében (1947) Humphrey Bogarttal. 1960-ban kivonult a film világából és vállalkozó lett. Az Egyesült Államokban 2002-ben megjelent életrajza azt a címet kapta, hogy Kérem, ne nevezzen Tarzannak (Please Don't Call Me Tarzan).

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Az ember nem lehet elég óvatos ellenségeinek megválogatásában."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ