Ifjú magyar filmesek a világporondon
Dátum: 2007. március 27., kedd, 12:36
Kocsis Ágnes Friss levegő című filmjét a „goEast” filmverseny mutatja be első ízben a német közönségnek. A wiesbadeni filmszemle március 28-án kezdődik. A közép- és kelet-európai mozgóképeknek szentelt fesztiválon mindössze tíz játékfilm kelhet versenyre a fődíjért, az Arany Liliomért. A többszörös díjnyertes Friss levegő-t Kocsis Ágnes személyes részvételével mutatják be a versenyprogramban.

A Német Filmintézet (DIF) rendezvénye  sokszínű programmal várja a fesztiváljárókat: 24 országból érkező közel 150 alkotás tanúsítja régiónk élénk és egyéni filmművészetét Wiesbadenben.

A dél-franciaországi Aubagne március utolsó hetében ad otthont nemzetközi filmfesztiválnak. A 60 ország részvételével megrendezendő mustra versenyprogramjába Madarász István rövidfilmje, az Előbb-utóbb kapott meghívást. A különös időutazás-kísérletet bemutató film a legjobb rövidfilm díját nyerte el tavaly a spanyolországi Valladolid-ban.

Nemes Gyula Egyetleneim című első játékfilmje Buenos Aires-ben debütál a független filmek nemzetközi versenyén, a BAFICI-n. A fesztivál a világ friss filmterméséből mutat be válogatást április első hetében az argentin fővárosban.

A szoknyabolond utolsó napjairól és nagy szerelméről szóló Egyetleneim Tóth Orsi és Kovács Krisztián főszereplésével készült, világpremierje a velencei filmfesztiválon volt.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ A nagyságot az jellemzi, hogy irányt mutat."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ