Ifjú magyar filmesek a világporondon
Dátum: 2007. március 27., kedd, 12:36
Kocsis Ágnes Friss levegő című filmjét a „goEast” filmverseny mutatja be első ízben a német közönségnek. A wiesbadeni filmszemle március 28-án kezdődik. A közép- és kelet-európai mozgóképeknek szentelt fesztiválon mindössze tíz játékfilm kelhet versenyre a fődíjért, az Arany Liliomért. A többszörös díjnyertes Friss levegő-t Kocsis Ágnes személyes részvételével mutatják be a versenyprogramban.

A Német Filmintézet (DIF) rendezvénye  sokszínű programmal várja a fesztiváljárókat: 24 országból érkező közel 150 alkotás tanúsítja régiónk élénk és egyéni filmművészetét Wiesbadenben.

A dél-franciaországi Aubagne március utolsó hetében ad otthont nemzetközi filmfesztiválnak. A 60 ország részvételével megrendezendő mustra versenyprogramjába Madarász István rövidfilmje, az Előbb-utóbb kapott meghívást. A különös időutazás-kísérletet bemutató film a legjobb rövidfilm díját nyerte el tavaly a spanyolországi Valladolid-ban.

Nemes Gyula Egyetleneim című első játékfilmje Buenos Aires-ben debütál a független filmek nemzetközi versenyén, a BAFICI-n. A fesztivál a világ friss filmterméséből mutat be válogatást április első hetében az argentin fővárosban.

A szoknyabolond utolsó napjairól és nagy szerelméről szóló Egyetleneim Tóth Orsi és Kovács Krisztián főszereplésével készült, világpremierje a velencei filmfesztiválon volt.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„ A halál nemcsak az élet vége, hanem az élet orvossága is. Sehol sem lehet olyan jól kinyújtózkodni, mint egy koporsóban"
Tillier
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ