BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Megosztott a szakma
Dátum: 2007. április 12., csütörtök, 7:55
A Színházi Dolgozók Szakszervezetének információi szerint vannak olyan szinkronstúdiók, amelyek egyáltalán nem dolgoztatnak az április 10-12-re meghirdetett munkabeszüntetés ideje alatt, de arról nincsenek adataik, hogy hány szinkronszínész csatlakozott az akcióhoz – közölte a szakszervezet elnöke szerdán.
Az akció a szinkronszínészek szabad döntése, nem lehet ellenőrizni őket - mutatott rá Konrád Antal, megjegyezve, hogy mivel a szinkronszínészek nem alkalmazottként dolgoznak, hivatalosan nem is minősül sztrájknak a mostani munkabeszüntetés, s így adataik sincsenek arról, hogy hányan nem vállalnak munkát.

„A szakszervezet bejelentette az akciót, a stúdiók pedig átszervezték a munkát. Néhány stúdió egyáltalán nem dolgoztat, a többieknek sikerült rávenni néhány színészt, hogy dolgozzanak, néhány stúdióvezető pedig megfenyegette a csatlakozni kívánó művészeket " - fogalmazott a szakszervezeti vezető.

A március végén, április 10-12-re meghirdetett akció célja a szakszervezet nyilatkozata szerint „a magyar szinkron színvonalának emelése, valamint a szinkronstúdiókban bármilyen feladatot vállalók anyagi és művészi elismerésének javítása".

Konrád Antal azt is kilátásba helyezte: ha a háromnapos munkamegtagadás nem vezet eredményre, akkor olyan hosszú ideig nem vállalnak munkát, amivel kárt okozhatnak.

A Masterfilm Digital Hungary ügyvezető igazgatója szerint elenyésző azoknak a dolgozóknak a száma, akik kifejezetten a felhívás miatt nem vállaltak munkát.

A stúdióban dolgozó több mint száz alkalmazott közül mindössze öten írták alá a munkabeszüntetésről szóló felhívást - mondta Bor Zoltán, hozzátéve, hogy mintegy húsz dolgozó vidéki útra hivatkozva maradt távol.

Az ügyvezető igazgató korábban úgy fogalmazott, hogy a mostani sztrájk nem jó eszköz a jövőbeni sikerekhez, „csakis a művésztársak megosztására, egymás ellen hangolására és félelemkeltésre alkalmas".

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ A nevetés bölcsebbé tesz minket, mint a bosszankodás."
Gotthold Ephraim Lessing
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ