Halott apja bőrében
Dátum: 2005. december 28., szerda, 16:42
Meggyilkolt apját játssza az egyik színész, Guri Weinberg Steven Spielberg München című filmjében. A film arról szól, hogy az izraeli titkosszolgálat kommandója miképpen kutatja fel és likvidálja a palesztin terroristákat, akik izraeli sportolókat öltek meg az 1972-es müncheni olimpián. Guri Wienberg egy hónapos volt apja megölésekor.

A film izraeli fogadtatása meglehetősen vegyes, ami annak is betudható, hogy a zsidó állam soha nem ismerte el a titkos kommandóakciókat - olvasható a filmforgalmazó UIP Duna-Film hírlevelében. A „hivatalos" megtorlás palesztin kiképzőtáborok bombázása volt Szíriában és Libanonban.

A München című filmet Magyarországon január 26-án mutatják be.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„ Sohasem hazudnak annyit, mint esküvő előtt, háború alatt és vadászat után."
Bismark
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ