Rekord mennyiségű pályázó az Oscarra
Dátum: 2005. december 29., csütörtök, 20:34
Jövőre összesen 311, egész estét betöltő filmet szándékoznak benevezni a „legjobb film" kategóriában Oscar-díjra. Harminckét év óta először fordul elő, hogy háromszáznál több film pályázik erre a címre - közölte szerdán a Filmművészetek és Tudományok Akadémiája Los Angelesben.

A mindössze öt hivatalos jelöltet január 31-én hozzák nyilvánosságra, az Oscar-díjak átadására pedig március 5-én kerül sor Hollywoodban.

Azt, hogy az előző évhez képest 16,5 százalékkal megnőtt az erre a jelölésre pályáztatott alkotások száma, a rendezők annak tudják be, hogy 2005-ben lényegesen több dokumentumfilmet vetítettek a mozikban, mint az előző esztendőben , a 2004-es évi tizenöttel szemben harmincötöt. (MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„ A világ Isten bűnbeesése."
Hebbel
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ