Pusoma-eset Ragályi Elemér megfilmesítésében
Dátum: 2005. agusztus 17., szerda, 16:17
A 11 évvel ezelőtt gyilkosságért ártatlanul elítélt, majd felmentett, ám később mégis az öngyilkosságba menekülő ivádi Pusoma Dénes esetét feldolgozó tévéfilm forgatását tervezi Ragályi Elemér rendező-operatőr

A film elkészítését pályázati forrásokból kívánják finanszírozni az alkotók - közölte Magyar Elemér, aki egykor, a Nemzeti Etnikai Jogvédő Iroda felkérésére ügyvédként védte Pusoma Dénest, majd "Fekete, fehér" címmel drámát írt a tragikus sorsú cigány férfi történetéről.

A budapesti születésű Ragályi Elemér a Magyar Filmfőiskolán tanulta a szakmát. Az elmúlt 35 év során 100 játékfilmet, minisorozatot, TV-filmet és dokumentumfilmet forgatott. Az egyik legaktívabb magyar filmoperatőr. Sokat dolgozott Észak-Amerikában és Európában, angol nyelven beszél.

A Magyar Filmfesztiválon hat alkalommal kapta meg a Legjobb Operatőrnek járó Kritikusok Díját. Az általa forgatott filmek közül sok nyert díjat nemzetközi filmfesztiválokon, Oscar-, Emmy- és ACE-díjat.
1982. és 1990. között a Magyar Filmfőiskolán operatőri mesterséget tanít.

Forrás: port.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„A céltábla nem lőhet vissza."
Molnár Ferenc
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ