Előadássorozat a művészetről
Dátum: 2006. január 4., szerda, 13:04
Ingyenes művészeti ismeretterjesztő előadássorozat indul januárban az Aranytíz Művelődési Központban. Mivel a közművelődési intézményekben számos művészeti eseményt kell a programszervezőknek létrehozniuk, amelyhez széleskörű művészeti ismeretre lenne szükségük. Azonban a művelődésszervezők képzésében ez a szakterület nem igazán jelenik meg, ezért indult el ez a kezdeményezés az Aranytíz Művelődési Központban a Budapesti Népművelők Egyesülete ifjúsági és pályakezdő tagozat szervezésében.

A művészetek iránt érdeklődők ingyenes előadásokon ismerhetik meg a modern művészet alapjait.

Az első előadás január 9-én lesz, amelyen Merza Gábor, filmes szakreferens a film napjainkban betöltött szerepéről beszél.

Február nyolcadikán a táncművészettel, március 6-án a képzőművészettel, míg április 12-én a kortárs színházzal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az előadások este hat órakor kezdődnek. A programsorozatot a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatja.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Van...visszavezető út a fantáziától a valósághoz, s ez - a művészet."
Freud
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ