Száznégy alkotás indul
Dátum: 2006. január 10., kedd, 20:12
Száznégy alkotás indul a 37. Magyar Filmszemle versenyprogramjában - közölte kedden Naszály György sajtófőnök. A január 31-től és február 7-ig tartó filmes mustrán játékfilm kategóriában huszonnégy, 35 mm-es filmre és elektronikára készült alkotás kerül versenybe a nevezett harminchétből.

A kísérleti és kisjátékfilmek - idén közös - kategóriájába huszonnyolc alkotást válogatott be az előzsűri; ezenkívül negyven dokumentumfilm és tizenkét tudományos-ismeretterjesztő film képviseli a versenymezőnyt. A tudományos-ismeretterjesztő filmek külön kategóriában és előzsűrivel versenyeztek.

Ebben az évben a versenyben nem induló műveket is levetítik; a látható alkotásokról külön katalógust ad ki a rendezvény programirodája - tudatta a sajtófőnök.

Tájékoztatása szerint a 37. Magyar Filmszemle versenyfilmjei között szerepel nagyjátékfilm kategóriában egyebek mellett Bacsó Péter De kik azok a Lumnitzer nővérek? című filmje, továbbá Goda Krisztina Csak Szex és más semmi, Hajdu Szabolcs Fehér tenyér, Mundruczó Kornél Johanna és Pacskovszky József Lopott Képek című filmje. Ugyancsak versenyez Pálfi György Taxidermia, Pálos György Sztornó, Rudolf Péter Üvegtigris 2., valamint Tímár Péter: A herceg haladéka című alkotása.

A filmszemlét Szabó István Rokonok című filmje nyitja meg január 31-én; a nyitó ünnepséget - amelyen átadják az életműdíjakat és a Magyar Mozgókép Mestere címet - a Budapest Kongresszusi Központban tartják. A mustrának a Millenáris Park, a Mammut Mozi és az Uránia Nemzeti Filmszínház lesz a helyszíne. (MTI)

 


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„Ha találkozol a sikerrel és a kudarccal, akkor előbb-utóbb rájössz, hogy a kettő majdnem ugyanaz."
Joseph Rudyard Kipling
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ