BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Bíróság előtt a médiahackelő művészek
Dátum: 2008. január 4., péntek, 14:04
Rémhírterjesztéssel vádolták meg azt a cseh művészcsoportot, amely nyáron durva médiahackkel borzolta fel a cseh televíziónézők kedélyét.
Az illetékes államügyész közlése szerint akár három évre is rács mögé kerülhet a hattagú prágai Ztohoven csoport, mert tavaly június 17-én a közszolgálati televízió élő időjárás-jelentését meghackelve hamisított felvételt csempésztek be az adásba. A felvételen az ország északi részén fekvő Óriáshegység (Krkonose) látképe jelent meg, hirtelen fény villant, és gomba alakú felhő emelkedett a horizont fölé - mintha atomrobbanás történt volna.

A Cseh Televízió közleménye szerint a művészek „Média valóság" elnevezésű projektje sok embert megrémíthetett. Bár a csoport azt állította, hogy csupán a média manipulatív hatalmára akartak rámutatni, a tévé „ízléstelennek" minősítette a tettet.

A prágai Nemzeti Galéria decemberben a fiatal művészek számára frissen alapított „333"-díjjal ismerte el a Ztohoven csoport munkáját - arra azonban nem tért ki a hírügynökségi jelentés, hogy a „rosszízű" kacsa is befolyásolta-e az ítészek döntését. A díj egyébként 333 ezer koronával (átszámítva 3,2 millió forinttal) jár.

A bírósági tárgyalásra már januárban sor kerülhet, de a tárgyalási nap még nincs kitűzve. Közben várhatóan egy újabb személy ellen is vádat emelnek az ügyben - közölte az államügyész.

(MTI-Panoráma)

 


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw híres volt szarkasztikus megjegyzéseiről. Egy alkalommal régi hölgyismerőse panaszkodott az írónak:
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Az igazság nem tesz annyi jót a világgal, mint amennyi bajt okoz a látszata."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ