Hat jelölés Londonban a Büszkeség és balítéletnek
Dátum: 2006. január 19., csütörtök, 17:25
Hat kategóriában lehet majd nyerő pontosan egy hónap múlva, azaz 2006. február 19-én Londonban, a Brit Filmakadémia díjainak kiosztásakor a Jane Austen azonos című regényéből készült legújabb filmadaptáció, a Büszkeség és balítélet, melyet 2006. február 2-ától játszanak majd a magyarországi filmszínházak.

 A ma hajnalban nyilvánosságra hozott jelölések szerint Joe Wright versenghet a legjobb angol rendező címért, Deborah Moggach-t pedig a forgatókönyv-adaptációért díjazhatják. Brenda Blethyn a legjobb mellékszereplő színésznő lehet a Bennet lányok édesanyjának megformálásáért, és jelölték még a film jelmeztervezőjét - Jacqueline Durran - és a sminkest  - Fae Hammond - is.

És talán a legfontosabb: a legjobb angol filmek között is esélyes a Büszkeség és balítélet.
 
 
A King Kong 3 BAFTA jelölést kapott: Peter Jackson filmje nyerhet a legjobb hang, a vizuális effektek és a legjobb díszlet kategóriákban.
 
A jelöltek teljes listáját megtalálják a
www.bafta.com címen.

        
 
 

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„Egy eszme nem felelős azokért, akik hisznek benne."
Don Marquis
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ