Ingyenes filmvetítés az Urániában
Dátum: 2006. január 20., péntek, 13:19
Ingyenes filmvetítéssel köszönti a Magyar Kultúra Napját január 22-én, vasárnap az Uránia Nemzeti Filmszínház - közölte Óvári Gyula, az intézmény marketing vezetője. Az elmúlt négy év hagyományainak megfelelően idén is délután öt órától hajnalig tartó filmvetítés lesz az Uránia moziban. Ennek időpontja vasárnap lesz.

A programban a tavalyi év legjobb filmjeiből válogatnak, s így 17 játékfilmet és 3 dokumentum filmet tekinthetnek meg az érdeklődők. Láthatók lesznek olyan sikeres közönségfilmek mint a Csak szex és más semmi vagy az Egy szoknya, egy nadrág, de a rétegigényeket is kielégítik olyan filmekkel mint például A fény ösvényei vagy a Johanna című alkotások - közölte Óvári Gyula. Az Uránia kávézójában kivetítőn is figyelemmel lehet kísérni a filmeket - tette hozzá a marketing vezető.

A korábbi évek vendégszámához hasonlóan idén is 3-3,5 ezer nézőt várnak.

Óvári Gyula közölte: éjfélig már minden helyet lefoglaltak, ám az utána sorra kerülő vetítésekre még vannak szabad helyek. Hozzátette: a jegyeket szombaton 16 óráig lehet átvenni az Uránia jegypénztárában.
(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
Aforizmák
„ Az, hogy egy tojásra azt mondom, hogy büdös, nem jelenti azt, hogy jobbat tudok helyette tojni."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ