Tudomásul veszik Blaskó Péter döntését
Dátum: 2008. március 14., péntek, 9:17
Tudomásul vesszük Blaskó Péter döntését, hogy nem fogadja el a Kossuth-díjat – mondta Daróczi Dávid kormányszóvivő annak kapcsán, hogy a Jászai Mari-díjas, érdemes művész nyílt levélben közölte: Gyurcsány Ferenc elleni tiltakozása jeléül nem veszi át a kitüntetést.

A kormányszóvivő szerint a díj nem Gyurcsány Ferencé, hanem a Magyar Köztársaság díja, ezért a művész gesztusa sem Gyurcsány Ferencnek, hanem a Magyar Köztársaságnak szól.

Blaskó Péter a Magyar Nemzet pénteki számában közzétett nyílt levelében jelentette be döntését.

A miniszterelnöknek címzett levelében többek között azt írja, hogy a Kossuth-díjat - amelynek egyébként végtelenül örül, és köszöni azoknak a művésztársainak, akik méltónak találták erre a kitüntetésre - nem fogadja el, mert így tiltakozik a kormányfő ellen, aki „ezt az országot tönkretette, kiárusította".

 Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
zizko 2008-03-14 17:00 | Válasz erre | #3
Megkérdezem itt is, hátha válaszol valaki: mikor és kitől vette át a művész úr a Jászai ill. Érdemes Művész dijakat?

bukofog 2008-03-14 16:06 | Válasz erre | #2
Tisztelt Művész Úr!
45 éves férfi létemre Ön megkönnyeztetett!!!!!!!!!
Legmélyebb tisztelettel vagyok Őn iránt.
Nyilt levelének mély igazságtartlma,valamint az Őn gerincessége lenyűgöző és példaértékű számomra.Ez a hazaszeretet és a becsület teljes, igaz szívből jövő megnyilvánulása.( És ez az - becsület, hazaszeretet és szív - ami hiányzik Gyurcsány Ferencből és kormányából) Ezt kell tenni -ezt kéne tenni minden Jó érzésű honfitársunknak.Ön ezzel a hozzáállásával utat mutat.Számomra - a március 15.-i ünnep előnapján -egy igazi felemelő érzést okozott, talán ezért is volt értelme nagyjainknak vérét aldozniuk a harcmezőkön.
Az a mondata,hogy -
"Nem óhajtok Önnel kezet fogni!. Ha megtenném, nem simogathatnám meg soha többé a gyermekeim arcát, feleségem kezét"
-azt hiszem nagyon sokáig nap mint nap eszembe fog jutni esténként, mikor három kiskorú gyermekem fejét megsimogatom, és betakargatom Őket , ilyen példaképekre gondolva mint Őn ,egy elsősorban számukra jobb sors reményében.
Blaskó Úr! Szerintem Ön most több millió ember "kossuth-díj"-ját
kapta meg megérdemelten, nem csak szinészi munkájáért, hanem bátorságáért, becsületéért,haza-, és családszeretéért. - és ez lehet, hogy többet is ér mintha Gyurcsány Ferenctől venné át!
Szívemből minden jót,erőt egészséget és kitartást kívánok!!!

GL 2008-03-14 11:45 | Válasz erre | #1
Daróczi Dávid...
A levél nem arról szól, hogy Blaskó Péter nem akar kezet fogni a Magyar Köztársasággal...
Ez a kormányszóvívői reagálás egy gyenge, csúsztatós duma. Kicsit gyerekes.
Szerencsésebb lett volna így megfogalmazni a reagálást: Köszönjük Blaskó Péter művész úr több évtizedes, értékes munkáját, amit a Magyar Kultúra szolgálatában eltöltött! Filmek, színházi alakítások tucatjaival bizonyította tehetségét, színvonalas alakításaival hozzájárult ahhoz, hogy a magyar színjátszás megőrizze értékeit és NEMZETI maradjon. Döntését tiszteletben tartjuk, további munkájához sok sikert kívánunk! Nem vagyunk irigyek s arrogánsak- habár mi nemigen bizonyítottuk tehetségünket és hibát hibára halmoztunk-, inkább arra törekszünk (ha képesek vagyunk rá), hogy mi is úgy tudjuk szolgálni a Hazánkat , hogy az, ez által egy normákkal rendelkező, valós jogbiztonságot, a polgárok érdekeit és biztonságát, az Ország érdekeit mindig szem előtt tartó társadalmat neveljen ki magából.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Ne veszítsétek el a fejeteket. Az élet még szeretné megsimogatni"
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ