Filmajánló: A leggyorsabb Indian
Dátum: 2006. február 9., csütörtök, 11:24
Az idei Golden Globe - életműdíjas Sir Anthony Hopkins új filmjében Új-Zélandról az Egyesült Államokba utazik, hogy öreg Indián motorjával egy gyorsulási versenyen vegyen részt. Burt Munro igaz történetéből Roger Donaldson rendezett mozifilmet. A Dr. Hannibal Lectert megformáló wales-i színészfejedelem egy interjúban elmondta, hogy hasonlóan látta a világot, mint Munro, amikor harminc évvel ezelőtt először New Yorkba érkezett.

Donaldson ismerte az igazi Munro-t, dokumentumfilmet forgatott életéről és az általa felállított világrekordról 1972-ben, Offerings to the God of Speed címmel. Elküldte ezt a filmet a forgatókönyvvel együtt Anthony Hopkins-nak, aki megnézte a filmet, elolvasta a könyvet, és másnap felhívta, hogy elvállalja a szerepet.

A rendező és a színész az 1984-es a Bounty-ban már dolgoztak együtt, ahol Hopkins olyan partnerekkel játszott, mint Laurence Olivier, Daniel Day-Lewis, Liam Neeson és Mel Gibson.

Legnehezebb szerepének a volt amerikai elnökfigura, Richard Nixon megformálását tartja. Az új szerephez szükséges új-zélandi akcentust nem volt nehéz elsajátítania, állítása szerint hasonlít az ír kiejtéshez.

A történet a hatvanas évekbeli Új-Zélandon indul, ahol Munro szerez egy 1920-as évjáratú Indian motort, és megszállottan nekikezd megbütykölni, újraépíteni a kétkerekű járgányt évek hosszú munkájával. Álma, hogy kijusson a Utah állambeli Salt Lake Gyorsulási hétre, Bonneville-be, valóra válik. Minden külső segítség és háttércsapat nélkül vesz részt a versenyen és a nagy cégek által milliókkal támogatott versenyzőket túlszárnyalva nemcsak megnyeri azt, de minden addigi rekordot megdönt. Hopkins Burt Munro-ként csendes, félénk, kicsit megszállott, introvertált karaktert hoz, aki egy új világba csöppen. Mindenre rá tud csodálkozni. A jövőre hetvenéves színészt a kritikák magasztalják ezért az eszköztelen, szerethető előadásért.

                                                                                                                                    
A leggyorsabb Indian a magyar mozikba áprilisban érkezik meg, a Budapest Film jóvoltából.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ A dicséretek visszautasítása: az a vágy, hogy kétszer dicsérjenek meg."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ