Megújult a British Council Információs Központja
Dátum: 2006. február 10., péntek, 15:34
Több ezer könyv, folyóirat, videó és DVD, külön folyóirat-olvasó és gyereksarok is várja februártól az angolul tanuló fiatalokat a brit kulturális intézet, a British Council Információs Központjában, amely nemcsak külsőleg, de szolgáltatásaiban is kínál újdonságokat.

Február közepén nyitja meg újra kapuit a British Council budapesti irodájának Információs Központja. A brit kultúra iránt érdeklődő fiatalokat elsősorban oktatási és kulturális információkkal ellátó központ évente 20.000 látogatót fogad, köztük a British Council nyelviskolájában eredeti brit módszerekkel tanuló diákokat, egyetemi, főiskolai hallgatókat, brit vizsgára jelentkezőket és angolnyelv-tanárokat. A nyelvoktatást segítő könyveken és hang- és videóanyagokon túl az angolul jól beszélő fiatal szakemberek is találnak itt olvasnivalót.

„Az Információs Központ elsődleges célja, hogy közelebb hozzuk a magyar fiatalokhoz a kortárs Nagy-Britanniát, továbbtanulási lehetőségek széles skáláját tárjuk eléjük és megismertessük a brit kulturális élet újdonságaival. Ezért szolgáltatásainkat elsősorban diákoknak és fiatal szakembereknek tesszük hozzáférhetővé, de kiemelt figyelmet szentelünk az angolnyelv-tanulóknak és brit tanulmányokat folytatóknak is.” mondta Jim McGrath, a British Council igazgatója.


A British Council februártól teljesen átáll a „minden információt egy helyről” kiszolgálásra, azaz bármilyen kérdéssel érkeznek is az érdeklődők, a választ egyetlen helyen meg fogják kapni. A könyvállomány elsősorban a kortárs brit irodalomból válogat, de az intézmény változatlanul nagy gondot fordít a fiatal szakemberek információ ellátására, elsősorban olyan területeken, mint a menedzsment, politika, jogtudomány – beleértve az Európai Unióval kapcsolatos szakirodalmat is –, kortárs művészetek és az irodalomtudomány. Az új központban külön helyre kerül a kézikönyvtár és a folyóirat állomány, ezzel is segítve az elmélyültebb olvasást vagy tanulást. Februártól külön gyerek-sarok várja gyerek- és ifjúsági tanfolyamainkra járókat, a nyelviskola felnőtt hallgatói és a vizsgáinkra jelentkezők pedig több felkészülési anyagot találnak majd. Az intézmény továbbra is intenzíven fejleszti elektronikus szolgáltatásait, így februártól már 12 számítógépes állomáson böngészhetnek a könyvtártagok.
                                                                                                                        
“Az újjáépített és átalakult Információs Központunkban reményeink szerint nem csak a környezet vált barátságosabbá és színesebbé, hanem szolgáltatásaink is magasabb színvonalúak és ügyfél-orientáltabbak lettek.” – mondta Szabó Sándor, a British Council Információs Központjának vezetője.

Információs Központunkban az alábbi témakörökben adunk információt:

  • az Egyesült Királyság kultúrájáról, tudományos életéről, kormányzási politikájáról és gazdaságáról,
  • a brit felsőoktatásról, jogról, menedzsmentről, társadalomról, környezetvédelemről és a szigetországbeli tanulási lehetőségekről
  • forrásanyagokat biztosítunk angolul tanulóknak, angolnyelv-tanároknak és a szabadidő tartalmas eltöltéséhez.
  • beiratkozott tagjainknak hozzáférést biztosítunk az internethez, brit online információs források és szolgáltatások hálózatához, valamint a nyelvtudást fejlesztő multimédiás CD-ROM-gyűjteményhez.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Aforizmák
„Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk a sajátunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig."
Hermann Hesse
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ