Biopolar pályázat
Dátum: 2006. február 15., szerda, 10:30
A „Bipolar német-magyar kulturális együttműködések” Program 2006. március 31-ig várja olyan német és magyar alkotók, kulturális szervezetek és intézmények pályázatait, amelyek kortárs művészeti és kulturális projekteket kívánnak együtt megvalósítani. A projektek támogatására 2 millió euró áll rendelkezésre. A támogatás a 2006/2007-es kulturális évadban használható fel.

A szakmai zsűri 2005. decemberében döntött a pályázathoz kapcsolódó utazási támogatásokról.  Ebben az előkészítő fordulóban a Bipolar a beérkezett 160 pályázatból 15 magyar és 15 német projektvezető ígéretes koncepciójának további kidolgozását ösztönözte egyenként 1.000 euróval. Az utazási pályázaton nyertesek nem élveznek előnyt a végleges elbírálásnál, mindenki egyenlő esélyekkel indul a második fordulóban.

A Bipolar a Német Szövetségi Kulturális Alapítvány kezdeményezése, amellyel új impulzusokat kíván adni a magyar-német kapcsolatoknak. A Bipolar alapvető feladatának tekinti, hogy támogassa a kultúra szereplőinek önszerveződését. Célja, hogy arra ösztönözze a kortárs alkotókat és kulturális szervezeteket: alkotásaikon, projektjeiken keresztül kapcsolódjanak be az európai kulturális együttműködési hálózatokba.

A Bipolar pályázati felhívásában három kiemelt témakört fogalmazott meg:

–  Az utópia jövője – vannak-e inspiráló, új forrásai a széles értelemben vett utópikus gondolkodásnak?

– A normalitás utáni vágy – Normális-e a megszokott? Legitim igény vagy érdekorientált mikropolitika? 

– Társadalmi emlékezet és az emlékezés kultúrája – elmondatlan vagy félig elmondott közös történetek, azaz vannak-e a szélsőséges történelmi tapasztalatokon túlmutató közös, továbbadandó történetek?
A Bipolar német és magyar szakemberekből álló szakmai zsűrije előnyben részesíti a hosszú távú együttműködés lehetőségét magukban hordó projektterveket és különös figyelmet fordít a fővárosokon és vonzáskörzetükön kívül formálódó kezdeményezésekre.

A pályázók 2006. március 2-4. között Budapesten (előzetes bejelentkezés alapján), ha szükségesnek tartják, személyes konzultáción vehetnek részt.
(jelentkezés:
posta@projekt-bipolar.net).

Részletes információk, pályázati anyagok a honlapon:
www.projekt-bipolar.net.

Pályázati tanácsadás:

Bipolar információs iroda, Budapest
Máté Péter és Csaba Enikő (tanácsadók)
tel.: 0036 30 43 99 321
posta@projekt-bipolar.net 

Bipolar szervezőiroda, Berlin
Nagy Emília és Christine Krause (tanácsadók)
Tálasi Flóra (programigazgató)
tel.: 0049 (0) 30 600 319 -31 / -32

beratung@projekt-bipolar.net  

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„A legnagyobb dolog a világon: fiatalon meghalni, de lehetőleg minél később."
George Bernard Shaw
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ