Koltai Lajos újból rendez
Dátum: 2006. február 15., szerda, 23:33
Koltai Lajos amerikai filmet rendez májustól; az operatőr-rendezőt a Sorstalanság sikeres tengerentúli fogadtatása után valósággal bombázták forgatókönyvekkel - mondta el a produkcióról New Yorkban tárgyaló rendező felesége szerdán. Az amerikai írónő regénye egy anyáról és két lányáról, a halálán levő anya beteljesületlen szerelméről, egy 40 évvel korábbi történet felidézéséről szól.

Koltai Lajosra nyilvánvalóan a Sorstalanság amerikai sikere után figyeltek fel, a rendező az utóbbi hetekben több forgatókönyv közül választotta ki Susan Minot Evening (Este) című regényének filmadaptációját - mondta Koltai Lajosné.

Susan Minot a magyar közönség számára a Stealing Beauty (Lopott szépség) című Bernardo Bertolucci-filmből ismert, az 1996-ban forgatott romantikus drámának ő írta a forgatókönyvét.

A Sorstalanságról, a Nobel-díjas Kertész Imre azonos című regénye alapján rendezett filmről közelmúltbeli tengerentúli bemutatója után elismerőleg nyilatkozott az amerikai sajtó. Koltai Lajos első rendezői filmjét a The New York Times kritikusa Roman Polanski A zongorista című filmjével együtt a holokauszt legjobb nem dokumentumfilmes feldolgozásai közé sorolta, a The Washington Post rendkívüli alkotásnak nevezte.

Mint Koltai Lajosné elmondta, férje nagyon örül annak, hogy megrendezheti második filmjét, amely amerikai helyszíneken, stábbal és színészekkel készül.

Koltai Lajos, akinek új filmjét Rhode Island szövetségi államban kezdik forgatni, 2001-ben Oscar-jelölést kapott Giuseppe Tornatore Malena című filmjének fényképezéséért - írta a filmlexikon.hu internetes portál.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
 
Aforizmák
„Nem művészet megöregedni, de művészet azt elviselni."
Johann Wolfgang Von Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ