Arany Medve
Dátum: 2006. február 19., vasárnap, 11:53
Jasmila Zbanic alkotása, a Grbavica kapta az 56. berlini filmfesztivál (Berlinale) fõdíját, az Arany Medvét szombaton este. A bosznia-hercegovinai rendező koprodukcióban – osztrák, német és horvát közreműködéssel – készítette el művét, amely a jugoszláviai polgárháború után játszódik.

A legjobb rendezõnek járó díjat a brit Michael Winterbottom kapta Guantánamó-filmjéért (The Road to Guantanamo). A film hõsei olyan fiatalok, akiket tévedésbõl a guantánamói amerikai táborba hurcolnak. A legjobb nõi és férfi szereplõnek járó díjakban német művészek részesültek: Sandra Höller (Requiem) és Moritz Bleibtreu (Elemi részecskék).

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
 
Tanguy apó műkereskedésének kirakatába gyakran ki voltak téve fiatal művészek munkái. Egy járókelõ megpillantott a kirakatban egy Cézanne csendéletet, mely négy almát ábrázolt. Betért a kis üzletbe, s megkérdezte, mennyibe kerül a kirakatban lévõ kép?
Aforizmák
„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ