Újabb díj Clooney mozijának
Dátum: 2006. február 20., hétfő, 12:35
Az UNICEF által évente megrendezett Filmművészet a békéért idei jótékonysági estjén a zsűri George Clooney rendezését, a Good Night, and Good Luck című filmdrámát találta 2005 legértékesebb alkotásának. Olyan filmeket hagyott maga mögött, mint a München (Steven Spielberg), a Mennyország most (Hany Abu-Assad), a Holy Lola (Bertrand Tavernier) és az Elveszett gyerekek (Ali Samadi és Olver Stoltz).
A Good Night, and Good Luck. a legendás CBS riporter, Edward R. Murrow személyére fókuszálva mutatja be a média politikaformáló erejét. A tekintélyes újságíró See It Now című televíziós műsorában szembeszállt a hírhedt Amerika-ellenes vizsgálóbizottságot felállító Joseph McCarthy szenátorral az ötvenes években.

A zsűri egyöntetű véleménye szerint „a rendező Clooney nem csak a felelősségről beszél filmjében; nem csak arról, hogy minden egyes döntést egyedül nekünk, magunknak kell meghoznunk a legjobb tudásunk szerint. Ez a film felhívás arra, hogy gondolkodjunk. Finomra hangolt példázat az erkölcsi tartásról, a bátorságról, és a vélemény szabadságáról, amely úgy tűnik, napjainkban nagyobb puskaporos hordónak számít, mint valaha.”

A Filmművészet a békéért (Cinema for Peace), amely idén az ötödik születésnapját ünnepelte, azzal a céllal jött létre, hogy a média fókuszában álló művészek, filmkészítők közösen hívják fel a figyelmet a tolerancia, az emberségesség és egy igazabb világ szükségességére.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ A hajszál a levesben akkor se lelkesít, ha szívszerelmünk fejéről származik."
Busch
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ