Hírek

Meghosszabbították a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nevezési határidejét, így március 27-én éjfélig lehet regisztrálni a 16. KAFF versenyprogramjába - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Szabó Levente, a Színház- és Filmművészeti Egyetem filmvágó hallgatója több mint 23 ezer induló közül nyerte meg a hatodik alkalommal megrendezett Nagy Magyar Filmteszt Diákoknak versenyt.

Hírek
A Magyar Hollywood Tanács immár hetedik éve ünnepelte meg az Oscar-díj átadását.
Hírek

Spanyol távlatok címmel nyolcalkalmas vetítéssorozattal jelentkezik az Uránia Nemzeti Filmszínház március 17. és április 29. között - közölte az intézmény az MTI-vel.

Hírek

Március 13-án debütál a Cziffra György életét bemutató, Tele van a két kezem boldogsággal című dokumentumfilm a Cziffra Fesztiválon.

Hírek

Kihirdették az első Metuscope online filmszemle szakmai díjazottjait, a rövidfilmek kategóriájában a Beleznai Márk rendezte Agapé, míg az animációs filmek között Horesnyi Máté rendezése, Petri György versének adaptációja, a Reggeli nyert.

Hírek

Remake-et forgattak Csehországban Orosz Dénes Seveled című, 2019-es vígjátékából. A Tenki Réka, Mészáros Béla és Básti Juli főszereplésével készült romkom eredeti változata szerdától a Filmio kínálatában is látható.

Hírek

Március 14-én és 15-én a Nemzeti Filmintézet világhírű magyar művészek közreműködésével készült, digitálisan felújított, látványos operafilmeket tűz műsorra az Uránia Nemzeti Filmszínházban - áll az intézmény keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hírek

Idén is lehet jelentkezni a Cinemira Gyerek- és Ifjúsági Film Pitchfórum forgatókönyv-pályázatra, amelyre élőszereplős vagy animációs egész estés filmek és sorozatok terveit várják május 31-ig - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

Hírek

Péntektől március 12-ig METUSCOPE néven tart online filmszemlét a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU), a mustrán ingyen tekinthetők meg végzős hallgatók legjobb filmes alkotásai.

Hírek

A 150 éves Budapest problémáira fókuszál az idei Budapesti Építészeti Filmnapok programja, amelyet március 2. és 5. között rendeznek meg a Toldi moziban.

Hírek

Nicolas Philibert francia dokumentumfilmes Sur l Adamant (Az Adamanton) című munkáját tüntették ki a legjobb filmnek járó Arany Medve díjjal a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) szombat esti díjkiosztóján.

Hírek

A Magyar Hollywood Tanács és az Origo Film Group Zrt Libik André producer, filmrendező, forgatókönyvíró 91. születésnapja alkalmából ünnepi megemlékezést tartott az Origo Filmstúdióban. A megemlékezésen Libik megkapta a Magyar Hollywood Tanács és Ricse Nagyközség által közösen alapított Adolph Zukor díjat Adolph Zukor örökségének megfelelő kimagasló szakmai tevékenységéért és filmes életútjáért. A díjat Bokor Balázs, a Tanács elnöke, Vécsi István Ricse polgármestere és Horváthné dr. Fekszi Márta, az Origo Film Group cégvezetője adta át.

Hírek

Október végén rendezik az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztivált, a nevezéseket április 16-ig várják - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Hírek

Miklós Mari kapta az Adolph Zukor díjat.

Hírek

A Minden, mindenhol, mindenkor című alkotásnak ítélte oda az amerikai filmakadémia a legjobb film Oscar-díját. A vasárnap este a Los Angeles-i Dolby Színházban megrendezett díjátadó ceremónián Daniel Kwan és Daniel Scheinert filmje hét Oscar-díjat nyert el.

Hírek

Hónapok óta forog a Kollarik Tamás ötlete alapján készülő életrajzi sport-dokumentumfilm a szombaton hetven esztendős erdélyi magyar labdarúgóról, Bölöni Lászlóról.

Hírek

Előkészületi fázisban lévő rövidfilmes projektekkel lehet jelentkezni március 31-ig a június 1-7. között megrendezendő Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál pitchfórumára.

Hírek

Tizenkét kategóriában április 6-ig lehet nevezni a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Versenyre - közölték a szervezők csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Április 13-tól lesz látható a magyar mozikban Az első kettő című romantikus játékfilm Szövényi-Lux Balázs rendezésében.

Hírek

Magyar sikerekkel ért véget Portó nemzetközi filmfesztiválja, az idén 43. alkalommal megrendezett Fantasporto: a szakmai zsűri két díjjal is jutalmazta A játszma című ügynök thrillert és elismerő oklevéllel Az unoka című drámát - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) vasárnap az MTI-vel.

Hírek

A Wisconsin államban rendezett Beloit-i Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját nyerte el a Szász Attila Apró mesék című romantikus filmje.

Hírek

Ingyenesen lesz nézhető márciustól a Cigánymesék című 13 részes, a kecskeméti rajzfilmstúdióban egyedi, 3D technikával készített sorozat. Az első epizód március 4-étől lesz látható a készítő Youtube-csatornáján, majd minden szombaton egy újabb résszel gazdagodik a kínálat - közölte a Kecskemétfilm Kft. az MTI-vel szerdán.

Hírek

Harmincadik alkalommal rendezik meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét a budapesti Aranytíz Kultúrházban augusztus 21. és 27 között; a mustrára három kategóriában lehet nevezni.

Hírek

A 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál ifjúsági zsűrijének külön méltatásában részesült és elismerő oklevelet kapott Erhardt Domonkos diplomamunkája, a Szemem sarka című animációs rövidfilm.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ