Hírek

A Wisconsin államban rendezett Beloit-i Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját nyerte el a Szász Attila Apró mesék című romantikus filmje.

Hírek

Ingyenesen lesz nézhető márciustól a Cigánymesék című 13 részes, a kecskeméti rajzfilmstúdióban egyedi, 3D technikával készített sorozat. Az első epizód március 4-étől lesz látható a készítő Youtube-csatornáján, majd minden szombaton egy újabb résszel gazdagodik a kínálat - közölte a Kecskemétfilm Kft. az MTI-vel szerdán.

Hírek

Harmincadik alkalommal rendezik meg a filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét a budapesti Aranytíz Kultúrházban augusztus 21. és 27 között; a mustrára három kategóriában lehet nevezni.

Hírek

A 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál ifjúsági zsűrijének külön méltatásában részesült és elismerő oklevelet kapott Erhardt Domonkos diplomamunkája, a Szemem sarka című animációs rövidfilm.

Hírek

Amerikában is mozikba kerül Fehér György Szürkület című filmjének felújított változata, miután a Los Angeles-i székhelyű Arbelos filmforgalmazó cég megszerezte a 4K felbontású restaurált alkotás észak-amerikai forgalmazási jogait - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) pénteken az MTI-vel.

Hírek

A Blokád és a Veszélyes lehet a fagyi című magyar filmekkel bővült a Filmio kínálata - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-vel.

Hírek

Három magyar filmes nemzedék is megjelenik az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale), ami nagyban segíti az új alkotások nemzetközi terjesztését - mondta Káel Csaba filmügyi kormánybiztos, a Nemzeti Filmintézet (NFI) igazgatóságának elnöke pénteken Berlinben a fesztivál legnagyobb szakmai kisérőrendezvényén, a European Film Market (EFM) filmipari vásáron.

Hírek

Három, Cserhalmi György főszereplésével készült filmet tesz ingyenesen elérhetővé péntektől vasárnapig a Filmio, a színész 75. születésnapja alkalmából - tájékoztatta az NFI az MTI-t csütörtökön.

Hírek

A közszolgálati média és a Nemzeti Filmintézet (NFI) együttműködésének köszönhetően a kortárs magyar filmművészet kiemelkedő alkotásai láthatók február 19-től vasárnap esténként a Dunán - jelentette be Altorjai Anita, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója szerdán Budapesten.

Hírek

Március 12-e éjfélig lehet pályázni forgatókönyvíró-rendező, animációs filmes, rendezőasszisztens, operatőr, vágó, hangmérnök, gyártásvezető-producer és színész kategóriában az idei Filmtett Workshopra, amelyet július 30. és augusztus 10. között rendeznek meg Nyárádszentlászlón.

Hírek

Az írókat és a forgatókönyvírókat szólítja meg a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál új pályázatával, amelyre március 3-ig lehet jelentkezni. A Balázs Béla Rövidfilmírói pályázatra négy témában várják a pályamunkákat: kortárs magyar novellák adaptációi, sportfilmek, "hív a természet" és a négyes-hatos villamos tárgykörben.

Hírek

Április 6-án kerül a mozikba Császi Ádám rendezte, Cigány magyar című színházi előadás filmadaptációja, a Háromezer számozott darab című film, amely 2022-ben Tallinnban, az A-kategóriás Black Nights Nemzetközi Filmfesztiválon elismerő oklevelet kapott.

Hírek

Március 9-én vetítik a mozik Szikora János Hadik című kalandfilmjét. A neves 18. századi hadvezér, a Berlint is elfoglaló Hadik András haditetteit feldolgozó film főszerepeiben Trill Zsolt, Molnár Áron, Szabó Győző, Szalma Tamás, László Zsolt és Horváth Lili látható.

Hírek

Péntektől március 12-ig METUSCOPE néven tart online filmszemlét a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU), a mustrán ingyen tekinthetők meg végzős hallgatók legjobb filmes alkotásai.

Hírek

A 150 éves Budapest problémáira fókuszál az idei Budapesti Építészeti Filmnapok programja, amelyet március 2. és 5. között rendeznek meg a Toldi moziban.

Hírek

Nicolas Philibert francia dokumentumfilmes Sur l Adamant (Az Adamanton) című munkáját tüntették ki a legjobb filmnek járó Arany Medve díjjal a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) szombat esti díjkiosztóján.

Hírek

A Magyar Hollywood Tanács és az Origo Film Group Zrt Libik André producer, filmrendező, forgatókönyvíró 91. születésnapja alkalmából ünnepi megemlékezést tartott az Origo Filmstúdióban. A megemlékezésen Libik megkapta a Magyar Hollywood Tanács és Ricse Nagyközség által közösen alapított Adolph Zukor díjat Adolph Zukor örökségének megfelelő kimagasló szakmai tevékenységéért és filmes életútjáért. A díjat Bokor Balázs, a Tanács elnöke, Vécsi István Ricse polgármestere és Horváthné dr. Fekszi Márta, az Origo Film Group cégvezetője adta át.

Hírek

Huszonhat film, köztük több premier előtti bemutató szerepel március 1. és 12. között a 13. Frankofón Filmnapok programjában, amelyet az irodalmi, zenei, színházi és egyéb eseményeket is kínáló Frankofón Fesztivál keretében rendeznek meg.

Hírek

Több cikket is szentelt a magyar filmgyártás helyzetének és a csütörtökön megnyílt Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon szereplő magyar produkcióknak a Variety fesztiválkiadványa pénteken.

Hírek

Elkezdődött a 73. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale), a csütörtök esti megnyitó díszvendége az orosz támadás ellen védekező Ukrajna elnöke volt.

Hírek

Február 18-án lesz nyolcvanöt éves Szabó István Kossuth-díjas filmrendező, az első Oscar-díjas magyar játékfilm, a Mephisto rendezője, a Magyar Mozgókép Mestere, a nemzet művésze. Az MTVA Sajtóadatbankjának portréja:

Hírek

Március 23-tól kerül országszerte a mozikba Szakonyi Noémi Veronika nyílt örökbefogadást feldolgozó Hat hét című drámája, amely nemrég megkapta a Magyar Filmkritikusok fődíját.

Hírek

Az almafa virága című, magyar-vietnámi koprodukcióban készült romantikus film Valentin-napi meglepetésként előjátszásban február 14-től, premierként pedig február 16-tól látható a mozikban - közölték a film alkotói csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Valós események ihlették Moldovai Katalin Elfogy a levegő című filmjét, amelynek főbb szerepeiben Krasznahorkai Ágnes, Skovrán Tünde, Dimény Áron, Sándor Soma, Bölönyi Zsolt és Lőrincz Ágnes lesz látható.

Hírek

Tizenkét televíziós alkotás, dokumentumfilmek, animációk és egy rövidfilm gyártására szavazott meg támogatást a Nemzeti Filmintézet (NFI) televíziós döntőbizottsága - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Túlságosan okosnak lenni szinte már illetlenség"
Gorkij
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ