Hírek

A Kis Palesztina - napló egy ostrom alatt álló városról, Abdallah Al-Khatib munkája kapta a legjobb emberi jogi dokumentumfilm díját a 19. Verzió Filmfesztiválon - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

A Szilágyi Áron kardvívóról szóló Egy mindenkiért című dokumentumfilm a milánói FICTS Nemzetközi Sportfilm Fesztiválon versenyez vasárnap.

Hírek

Díjnyertes filmekkel, új magyar alkotásokkal és egy felújított klasszikussal várja a közönséget az Európai Art Mozi Nap, amelyet vasárnap a kontinens több száz mozijában, köztük 28 magyarországi art moziban rendeznek meg.

Hírek

Nemzetközi fesztiválok nyertes alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők a Finn Filmnapokon keddtől a debreceni Apolló moziban - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

A legaktuálisabb, legfrissebb nemzetközi és magyar kreatív dokumentumfilmek várják a nézőket a 19. Verzió Filmfesztiválon, amely november 8. és 20. között 75 alkotást mutat be 40 országból.

Hírek

Csaknem 90 film vetítésével, fotókiállítással, koncerttel és kerekasztal-beszélgetéssel várja az érdeklődőket november 7. és 9. között a Magyar Speciális Filmfesztivál, amely a fogyatékossággal élők mindennapjait igyekszik bemutatni az Eötvös10 Művelődési Házban.

Hírek

Először lesznek Finn Filmnapok Debrecenben, az Apolló Moziban, ahol öt alkotást láthat a közönség november 8. és 10. között.

Hírek

Kilencven éve, 1932. november 2-án született Gábor Pál Balázs Béla-díjas filmrendező, érdemes művész, az Angi Vera rendezője. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Jövő márciusban kerül a mozikba Gauder Áronnak, a nagy sikerű Nyócker! rendezőjének új egész estés animációs filmje, a Kojot négy lelke, amelynek előzetese szerdától érhető el - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-vel.

Hírek

Csuja László és Nemes Anna egy női testépítőről szóló, Szelíd című alkotása a fődíjat, a K. Kovács Ákos rendezésében készült Branka pedig a legjobb rövidfilm közönségdíját nyerte el a 15. CinEast közép-európai filmfesztiválon Luxemburgban - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t hétfőn.

Hírek

Csütörtöktől vetítik országszerte, 74 moziban, a tavaly elhunyt Jankovics Marcell utolsó munkáját, a Toldi című egészestés animációs filmet - közölte a produkció csütörtökön az MTI-vel.

Hírek

Október 20-tól játsszák a mozik a Tősér Ádám rendezésében készült Blokád című filmet, amely az 1990-es taxisblokád idején játszódik, központi alakja pedig Antall József, a rendszerváltás utáni első, szabadon választott miniszterelnök.

Hírek

Október 19-én lesz nyolcvanöt éves Rózsa János Kossuth-díjas filmrendező, producer, a magyar mozgókép mestere. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Szerdán kezdődik a fővárosi Premier Kultcaféban a 25. Faludi Nemzetközi Filmszemle, amelyre idén spanyol és magyar alkotóktól érkezett a legtöbb pályamű - tájékoztatták a szervezők az MTI-t pénteken.

Hírek

Nemes Anna és Csuja László Szelíd című filmje nyerte el a legjobb debütáló filmnek járó Discovery díjat Nagy-Britannia legnagyobb nemzetközi független filmes seregszemléjén, a londoni Raindance Filmfesztiválon - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) szerdán az MTI-vel.

Hírek

Csütörtökön mutatják be a mozikban a Béke - A nemzetek felett című dokumentum játékfilmet - hangzott el az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Hírek

November 10-én lesz nyolcvanöt éves Elek Judit Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, a magyar mozgókép mestere, aki pályája során dokumentum- és játékfilmeket egyaránt készített. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

Premier előtt vetítik Kárpáti György Mór rendező-forgatókönyvíró Jövő nyár című új filmjét november 13-án a 7. Európai Art Mozi Nap részeként - tájékoztatta a Mozinet az MTI-t pénteken.

Hírek

Tizenkét friss olasz filmet, köztük több fesztiválsikert mutat be eredeti nyelven, magyar felirattal szombattól november 16-ig a budapesti Puskin és a Tabán moziban, november 10. és 12. között pedig a szegedi Belvárosi moziban a 20. MittelCinemaFest - Olasz Filmfesztivál, amelyen több alkotó is részt vesz.

Hírek

Császi Ádám Háromezer számozott darab című filmjének az A kategóriás Tallinn Black Nights Film Festivalon (PÖFF) lesz a világpremierje - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-vel.

Hírek

Fiatal magyar rendezők első alkotásaiból indít új sorozatot Magyar filmszemle a XXI. századból címmel a Cirko-Gejzír mozi november 4. és 6. között Budapesten.

Hírek
Már több mint 13 ezer néző látta a Blokád című magyar filmet - közölte a produkció az MTI-vel kedden.
Hírek

Könnyed hangvételű kisfilmek segítségével hozzák közelebb a diákokhoz a történelmi eseményeket Bagi Iván és Szép Bence humoristák Sétatörténelem című sorozatukban, amelynek legújabb epizódja az 1956-os forradalom és szabadságharc időszakát mutatja be.

Hírek

Szilágyi Fanni első mozifilmje, a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjában készült Veszélyes lehet az a fagyi című alkotás tengerentúli premierje a hétfőn kezdődő New York-i Filmhéten lesz - olvasható a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„A kételkedés a bölcsesség kezdete."
René Descartes
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ