Hírek
Kovács Klaudia A lyukas zászló címû független, szociopolitikai, történelmi dokumentumfilmje - mely a kommunizmus nemzetközi hanyatlásáról és az 1956-os magyar forradalom jelentős világkörüli hatásáról szól - első helyen végzett a Beverly Hills-i HD Filmfesztiválon.
Hírek
A Los Angeles-i ügyészség nem felejt: egyértelműen a franciaországi száműzetésből hazatérni vágyó Oscar-díjas Roman Polanski tudtára adta, hogy nem támogatja szexuális természetű büntetőügyének perújrafelvételi kérelmét.
Hírek
Jose Luis López-Linares rendező Carlos Saura operatőreként írta be magát a filmtörténetbe. Első rendezése, A csirke, a hal és a királyrák a világ első gasztronómiai thrillere.
Hírek
Jó lenne tudni, mit gondolt Cameron Crowe, mikor átvette az Oscar-díjat? Vagy hogyan szerelik össze az óriás moziplakátokat? Vagy belesni az amerikai filmakadémia valamelyik exkluzív kiállítására?
Hírek
Di Caprio elismerte, hogy a csók, amelyet Kate Winslettel váltott a Revolutionary Road című film forgatásán, pályájának legfeszélyezettebb pillanatai közé tartozik, mert a jelenetet a színésznő férje, a rendező Sam Mendes figyelte.
Hírek
A XVIII. század végén játszódó kosztümös dráma a meseszép és elbűvölő Georgiana Spencer története, aki korának legizgalmasabb személyisége volt.
Hírek
Franco Zeffirelli, a világhírű olasz filmrendező életében az első férfi egy fiatal parasztlegény volt, akivel egy fagyos éjszakát töltött összebújva egy barlangban a toszkánai hegyekben a második világháború alatt.
Hírek
Isabelle Huppert francia filmszínésznő fogja vezetni a zsűrit a május 13. és 24. között rendezendő 62. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon - jelentették be pénteken a szervezők.
Hírek
Tom Cruise ismét jó formában: Valkyrie című második világháborús mozija tisztességesen helytállt észak-amerikai nyitó hétvégi vetítésein, elhallgattatva az ellendrukkereket, akik megelőzőleg "biztos buktának" bélyegezték a drámát.
Hírek
Szívelégtelenségben 82 éves korában hétfőn Bécsben meghalt Otto Pammer osztrák operatőr, producer, az 1956-os magyar forradalom filmes hírvivője.
Hírek
Nancy (Sydne Rome), az ifjú amerikai lány autóstoppal járja Olaszországot. Rendkívül csinos, nyitott mindenre és egy kicsit butuska is. Aktuális stoppolása balul sül el, fuvarozói ugyanis megkívánják, és erőszakkal próbálják megszerezni bájait.
Hírek
Coraline egy kislány, aki egy titkos ajtót fedez fel új otthonában, mely mögött saját életének egy másik változatát találja. A felszínen ez a párhuzamos valóság hátborzongatóan emlékeztet valós életére – csak éppen sokkal jobb.
Hírek
Az edinburghi Heriot Watt Egyetem pszichológusai szerint azok a romantikus filmek, amelyek túl messze vannak a valóságtól, károsak a szerelemre, mert azt az illúziót keltik, hogy a sors kegyelméből minden probléma megoldódik.
Hírek
Április 17-19-között tartják Budapesten az ötödik Országos Középiskolai Filmszemlét a Káldor Miklós Kollégiumban.
Hírek
Fél, dühös és "megjárta a poklot" mióta kiderült, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, sőt azzal is tisztában van, hogy két éve lehet hátra - mondta el Patrick Swayze hollywoodi színész az első interjújában, amelyet egy televíziónak adott betegsége óta.
Hírek
Míg a színészek vagy a kritikusok amerikai céhei számba sem vették az óriási bevételt hozó Batman-filmet, A sötét lovagot, a producerek szerint a legjobb filmek között van a helye, ezért felkerült a jelöltlistájukra.
Hírek
Colin Firth angol színész játssza a főszerepet Tom Ford divattervező első filmjében.
Hírek
Hollywood abban bízik, hogy 2009-re tervezett nagyszabású produkcióinak hátán ki tud kapaszkodni a globális pénzügyi válság és a fenyegető színészsztrájk mélyítette gödörből.
Hírek
Én szerettem az VA1-et is, - 2002-es mozi, múlik ám az idő. Szóval: féltem a VA2-től: nem hiszek az öntőforma és a gyártósor találkozásában. Hát tévedtem: kedves film ez. Sőt, pereg, vicces, önironikus (ritkaság) és mozi. (R: Herendi Gábor) Mert más mint a VA1.
Hírek
A Mamma Mia! amerikai musicalfilm vezeti minden idők legkelendőbb DVD-jeinek listáját az Egyesült Királyságban több mint 5 millió eladott darabbal. Az Abba slágerei köré szőtt történet DVD-je az első, amelynek értékesítése meghaladta az ötmilliót.
Hírek
Az egyszerű szabású fekete ruhát és harangkalapot viselő, fiatal Coco Chanel fürgén elsétál egy dinoszaurusz-csontváz mellett, majd odalép egy fekete öltönyt viselő férfihoz, aki hűvösen átnyújt neki egy csokor virágot. A jelenetet a világhírű divattervező életéről szóló film forgatásán a párizsi természettudományi múzeumban rögzítették.
Hírek
Baz Luhrmann 130 millió dolláros (25 milliárd forint), Ausztrália című filmeposza öt hét alatt csak alig 50 millió dollárnyi jegybevételt tudott felmutatni Észak-Amerikában, ám a gyártó 20th Century Fox stúdió és a rendező szerint a külföldi jegyeladások még kiránthatják a produkciót a csődből.
Hírek
Tristan Carné, francia tévéfilmes rendező egyike annak a sokmillió embernek, akik egy szép napon arra ébredtek, hogy szerelmesek Párizsba. Az ambiciózus direktor azonban úgy döntött, ezt az univerzális érzést, mondhatni viszonyt filmes nyelvre kell fordítja és a tolmácsoláshoz meghívja a világ rendezőinek krémjét. Így született meg a filmtörténelem talán legfigyelemreméltóbb filmes szkeccse, a 18 fejezetből álló Párizs, szeretlek!
Hírek
Várható volt, hogy Hollywood nem hagyja ki a lehetőséget: tárgyalások folynak amerikai producerek és a kolumbiai kormány között Ingrid Betancourt fogságba esésének és kiszabadulásának megfilmesítéséről.
Hírek
Vasárnap lesz a televíziós premierje Moldoványi Ferenc a Másik Bolygó című megrázó dokumentumfilmjének az m1-en. A négy kontinensen forgatott alkotás a végletekig kiszolgáltatott, prostitúcióra, rabszolgaságra, illetve katonáskodásra kényszerített gyermekek sorsán keresztül mutatja be bolygónk rejtett arcát.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
Aforizmák
„ Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ