Hírek
Szuperhős-mozik, robotos animáció és független drámák is feljutottak idén az Amerikai Filmintézet (AFI) által összeállított legjobb tíz film listájára.
Hírek
A hangadó Variety című szakfolyóirat az Oscar-versenybe nevezett külföldi filmeket szemlézi: Varga Máriát, az Iszka uazása címszereplőjét „bámulatba ejtő színészi debütálásért” méltatja a rangos folyóirat legutóbbi száma a „felemelkedő csillagok” között.
Hírek
Egy halott lelkét néha annyira megfertőzi a gonosz, hogy nem juthat be a mennyországba. Örökös bolyongásra van kárhoztatva a világok határai között, és kétségbeesve keresi az új testet, amelybe beköltözhet. És ez néha tényleg sikerül neki…
Hírek
"Az öregedés is lehet szórakoztató, ha az ember hátradől és élvezi" - mondta az örökifjú hollywoodi sztár, Clint Eastwood, akinek Gran Torino című filmje is szerepel a zenei Arany Glóbusz-esélyesek között.
Hírek
A XVIII. század végén játszódó kosztümös dráma a meseszép és elbűvölő Georgiana Spencer története, aki korának legizgalmasabb személyisége volt.
Hírek
Gus Van Sant Harvey Milk meleg polgárjogi vezetőről szóló filmje, és a főszerepet alakító Sean Penn megnyerte a New York-i filmkritikusok szívét, és díját.
Hírek
Mégis versenybe szállhat az Oscar-jelölésért A sötét lovag című akcióthriller filmzenéje. A hírt szerdán az Amerikai Filmakadémia zenei bizottsága jelentette be, ugyanaz a testület, amely november 10-én kizárta a Batman-film zenei anyagát a nevezhetők közül.
Hírek
A 44 éves Keanu Reeves pszichoterápiára járt, hogy túlélje a negyvenesek egzisztenciális krízisét - olvasható a német In Touch magazinban.
Hírek
Olasz melegjogi csoportok felháborodottan tiltakoztak, amiért az olasz köztévé számos kulcsjelent kivágásával, gyakorlatilag az érthetetlenségig megkurtítva vetítette le Ang Lee Oscar-díjas Brokeback Mountain - Túl a barátságon című filmjét.
Hírek
Coraline egy kislány, aki egy titkos ajtót fedez fel új otthonában, mely mögött saját életének egy másik változatát találja. A felszínen ez a párhuzamos valóság hátborzongatóan emlékeztet valós életére – csak éppen sokkal jobb.
Hírek
Tóth Orsi játékának mélységes intenzitása a Delta című Mundruczó-filmben lenyűgözte a Shooting Stars 2009 zsűrijét. A mindössze 26 éves magyar színésznőt meghívták a berlini nemzetközi filmfesztiválon bemutatandó 10 sztárjelölt közé.
Hírek
A kínai nyelvű filmek nemes versengéséből egy XIX. századi háborús dráma, Peter Csen (Peter Chan) Tau ming csong (Tau ming chong - Hadurak) című eposza került ki győztesen, de a tajvani filmesek is ünnepeltek.
Hírek
Egy halott lelkét néha annyira megfertőzi a gonosz, hogy nem juthat be a mennyországba. Örökös bolyongásra van kárhoztatva a világok határai között, és kétségbeesve keresi az új testet, amelybe beköltözhet. És ez néha tényleg sikerül neki…
Hírek
Elhunyt Horst Tappert német filmszínész, akit főként a Derrick című krimisorozat címszereplőjeként ismer a közönség.
Hírek
Egy Musztafa Kemal Atatürkről (1881-1938) szóló film vált ki parázs vitát Törökországban. Can Dündar újságíró dokumentumfilmje ugyanis megmutatja annak az államférfinak a gyengéit is, akinek mítoszát 1938-ban bekövetkezett halála óta a törökök híven ápolják.
Hírek
December 16-án lesz 70 éves Liv Ullmann, Ingmar Bergman svéd rendező kedvenc norvég színésznője.
Hírek
Nem érzi magát biztonságban, ezért nem forgat többé Mexikóban a Pokolfajzat rendezője, Guillermo del Toro.
Hírek
Posztumusz Arany Glóbusz-jelölést kapott a januárban elhunyt Heath Ledger az utolsó Batman-film, A sötét lovag Joker szerepéért. A 28 évesen gyógyszer-túladagolásban meghalt színészt a legjobb férfi mellékszerepre jelölte csütörtökön a hollywoodi külföldi újságírók szövetsége (HFPA).
Hírek
Viggo Mortensen és Jason Isaacs főszereplésével csütörtöktől vetítik a magyar mozik a Good (Jó) című drámát, amely egy berlini irodalomprofesszor életén keresztül mutatja be, hogy apró megalkuvások sorozata miképp tehet egy embert az uralomra törő náci párt fajüldöző ideológiájának támogatójává, legjobb barátja, a zsidó pszichológus elárulójává.
Hírek
Humanitárius Oscar-díjat kap Jerry Lewis amerikai színész-rendező-producer - jelentette be az Amerikai Filmakadémia kormányzótestülete. A 82 esztendős veterán filmes eddigi munkásságáért még sohasem kapta meg a filmakadémia nagy presztízsű elismerését, ám idén őt választották a Jean Hersholt Humanitarian Award díjazottjának.
Hírek
Az édes élet elkészítésének ötlete Federico Fellini (1920-1993) gondolataiban fél évszázaddal ezelőtt, 1958-ban fogamzott meg, a filmet 1959-ben forgatta és 1960 elején mutatták be. A nagy olasz filmrendező szülővárosa, Rimini mindent bevet a jubileum méltó megünneplésére és a nemzetközi megemlékezésekre. A két évig tartó rendezvénysorozat 2009-ben kiterjed majd Los Angelesre is.
Hírek
Meglepetésre egy animációs filmet, a WALL-E című robotos románcot tüntette ki az év legjobb filmje címével a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetsége (LAFCA).
Hírek
Elkészült az első magyar hangosfilmsiker, a Hyppolit, a lakáj digitális felújítása. Nem döntötték még el, hogy az újjászületett játékfilmet a mozikban vagy a televízióban láthatja-e előbb a közönség, de jövőre DVD-n is megjelenik a csaknem nyolcvan éves alkotás "kritikai kiadása" - közölte keddi sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzeti Filmarchívum (MNFA) igazgatója.
Hírek
Frank és April mindig is különleges embereknek tartották magukat, akik készek nem feladni álmaikat. Így amikor beköltöznek az új házukba a Revolutionary Roadon, büszkén deklarálják függetlenségüket az őket körülvevő kertvárosi tespedtségtől, és megfogadják, hogy sosem fogják őket foglyul ejteni a kor társadalmi korlátai.
Hírek
Az Országgyűlés hétfőn 221 igen szavazattal, 155 ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta az előadó-művészeti törvényt, amely szabályozza a színházak, zenekarok, balett- és táncegyüttesek költségvetési támogatását, valamint tartalmazza a színészekre, zenészekre és táncosokra vonatkozó speciális munkajogi szabályokat. A törvény 2009. március 1-jén lép hatályba, a benne meghatározott támogatás először 2010-ben vehető igénybe.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ Mondd meg, mit olvasol, és én megmondom – kitől loptad a könyvet."
Ilf
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ