Hírek
Coraline egy kislány, aki egy titkos ajtót fedez fel új otthonában, mely mögött saját életének egy másik változatát találja. A felszínen ez a párhuzamos valóság hátborzongatóan emlékeztet valós életére – csak éppen sokkal jobb.
Hírek
Tóth Orsi játékának mélységes intenzitása a Delta című Mundruczó-filmben lenyűgözte a Shooting Stars 2009 zsűrijét. A mindössze 26 éves magyar színésznőt meghívták a berlini nemzetközi filmfesztiválon bemutatandó 10 sztárjelölt közé.
Hírek
A kínai nyelvű filmek nemes versengéséből egy XIX. századi háborús dráma, Peter Csen (Peter Chan) Tau ming csong (Tau ming chong - Hadurak) című eposza került ki győztesen, de a tajvani filmesek is ünnepeltek.
Hírek
Egy halott lelkét néha annyira megfertőzi a gonosz, hogy nem juthat be a mennyországba. Örökös bolyongásra van kárhoztatva a világok határai között, és kétségbeesve keresi az új testet, amelybe beköltözhet. És ez néha tényleg sikerül neki…
Hírek
Lehet, hogy kiváló filmes forgatókönyvírók lettek volna, de szegényebb lett volna a világirodalom, ha előbbi munkájuk során meg tudtak volna állapodni egy jelzőn. Így dőlt el a latin-amerikai irodalom két óriásának, Gabriel García Márqueznek és Carlos Fuentesnek a sorsa.
Hírek
Vadócz Péter "Mobile postcard" (Mobil képeslap) című projektje kapta a fődíjat Kanada legnagyobb mobilfilm fesztiválján, a MobiFest-en. A rövidfilm-sorozat idén nyáron készült Olaszországban és Szicília szigetén.
Hírek
Az SPI International nyerte el a HOME kizárólagos terjesztési jogát, amely egy egyedülálló ismeretterjesztő utazás a világ körül, és a Föld szépségét és finom harmóniáját méltatva segít felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.
Hírek
Danny Boyle Mumbaiban játszódó Slumdog Millionaire című drámáját választotta idén a National Board of Review (Amerikai Filmkritikusok Szövetsége) az év legjobb filmjének.
Hírek
A Madridban megrendezett kísérleti film hét fődíját Declan Hannigan Csapás című alkotása nyerte el, az ötperces rövidfilm a Katapult Filmben készült.
Hírek
Alan Ball-nak Az amerikai szépség Oscar-díjas forgatókönyvírójának első játékfilmes rendezése.
Hírek
Jane Fonda és Jack Nicholson hollywoodi sztárok is szerepelnek azok között, akik december közepén helyet kapnak a Kaliforniai Hírességek Csarnokában.
Hírek
James Cameron figyelmeztette készülő filmje, az Avatar rajongóit, hogy „akármire számítanak is, valószínűleg nem azt kapják majd".
Hírek
1987. Románia. Ceauşescu rémuralma a végnapjaihoz közeledik. Vihar előtti csend telepedik rá arra a hóval borított utcára is, amelyen Otilia, a fiatal egyetemista lány siet egy olyan találkozóra, amely örökre megváltoztatja életét.
Hírek
Elkészült az első magyar hangosfilmsiker, a Hyppolit, a lakáj digitális felújítása. Nem döntötték még el, hogy az újjászületett játékfilmet a mozikban vagy a televízióban láthatja-e előbb a közönség, de jövőre DVD-n is megjelenik a csaknem nyolcvan éves alkotás "kritikai kiadása" - közölte keddi sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzeti Filmarchívum (MNFA) igazgatója.
Hírek
Frank és April mindig is különleges embereknek tartották magukat, akik készek nem feladni álmaikat. Így amikor beköltöznek az új házukba a Revolutionary Roadon, büszkén deklarálják függetlenségüket az őket körülvevő kertvárosi tespedtségtől, és megfogadják, hogy sosem fogják őket foglyul ejteni a kor társadalmi korlátai.
Hírek
Az Országgyűlés hétfőn 221 igen szavazattal, 155 ellenében, tartózkodás nélkül elfogadta az előadó-művészeti törvényt, amely szabályozza a színházak, zenekarok, balett- és táncegyüttesek költségvetési támogatását, valamint tartalmazza a színészekre, zenészekre és táncosokra vonatkozó speciális munkajogi szabályokat. A törvény 2009. március 1-jén lép hatályba, a benne meghatározott támogatás először 2010-ben vehető igénybe.
Hírek
A bursai Selyemút filmfesztivál fődíját nyerte el Gigor Attila első játékfilmje, A nyomozó. A magyar mozi címszereplője, Anger Zsolt a pozsonyi mozgókép seregszemlén a legjobb színész díját vehette át szombat este.
Hírek
A Gomorra című olasz film, Matteo Garrone olasz rendező munkája tarolt az Európai Filmakadémia szombat esti díjkiosztóján a dán fővárosban: a Roberto Saviano azonos című könyvén alapuló, a nápolyi szervezett alvilágot bemutató alkotás nyerte el az idei év legjobb európai filmjének járó fődíjat, és négy további első díjat söpört be.
Hírek
Viggo Mortensen színész kalandos úton, jókora késéssel érkezett szombat délután Budapestre, hogy Jason Isaacs kollégájával és a producer Miriam Segallal, valamint a magyar produkciós cég képviselőjével sajtóértekezletet tartson Good című filmje bemutatója alkalmából.
Hírek
„Évek óta ez lesz a legjobb premierválogatás a fesztiválon" -–büszkélkedett Geoffrey Gilmore, a Sundance Filmfesztivál igazgatója az idei program bejelentése alkalmából.
Hírek
A Fáraó által halálraítélt zsidó csecsemőt, Mózest, édesanyja és nővére a Nílus hánykolódó hullámaira bízza. Életét a Fáraó lánya menti meg, és Mózes abban a tudatban nő fel, hogy ő egy egyiptomi herceg. Végül, mikor egy esemény kapcsán fény derül zsidó kilétére, száműzöttként kell menekülnie Egyiptom földjéről.
Hírek
Woody Allen amerikai filmrendező musicalt szeretne forgatni a híres jazz-zenészről, Louis Armstrongról.
Hírek
A színész-forgatókönyvíró apa és a rendező fiú kettőse a cseh filmipar egyik legeredményesebb együttműködése. Zdenek és Jan Sverák Kolja című filmükkel 1997-ben elnyerték a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat, a Csereüvegek pedig Csehország minden idők legnagyobb bevételét produkáló hazai filmje lett.
Hírek
Roman Polanski Oscar-díjas filmrendező egy Los Angeles-i bírósághoz fordult, hogy semmisítsék meg a harminc évvel ezelőtt hozott ítéletet, amely liliomtiprásért több évtizedre küldte volna börtönbe, ha meg nem szökik.
Hírek
Daryl Hannah keményen bírálta a Greenpeace környezetvédő szervezetet, amiért idén nem csatlakozik a japán bálnavadász flotta elleni küzdelemhez.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ ...inkább az értelmes poklot választom, mint a hülye paradicsomot."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ