Hírek
2009-ben a magyar filmek DVD forgalmazói egy új kezdeményezéssel, a Magyar DVD Szemle megrendezésével szeretnék a vásárlók és minden magyar film iránt érdeklődők igényét kielégíteni.
Hírek
A lyukas zászló (Torn from the Flag) című 56-os dokumentumfilmet meghívták a rangos lengyelországi Plus CAMERIMAGE fesztiválra - tájékoztatott Kovács Klaudia, a többszörös díjnyertes alkotás rendező-producere.
Hírek
Adamot, a neonáci bajkeverőt 12 hét közmunkára ítélik, melyet egy vidéki egyházi közösségben kell letöltenie, Ivan, a jólelkű, de meglehetősen naiv lelkész irányításával. Adam, aki nem igazán hisz Istenben, annál inkább két öklében, természetesen összetűzésbe kerül Ivannal, aki szerint rossz ember nem létezik, a gonoszság eredendően az ördög műve.
Hírek
Gigor Attila első játékfilmje az egykori Selyemút városában, Bursában, Pozsonyban, majd Tbilisziben kel versenyre. A Nyomozót mindhárom városban személyesen mutatják be az alkotók.
Hírek
A Coen testvérek új filmje fekete komédia a javából, s egyszerre fricska is az amerikai politikai elitnek. A mozi főbb szerepeiben Brad Pittet, George Clooney-t, John Malkovich-ot, Frances McDormand-ot és Tilda Swinton-t láthatjuk.
Hírek
November 28-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Sára Sándor Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező, operatőr, a Duna Televízió volt elnöke.
Hírek
Tíz díjból hetet szereztek meg a 36. Nemzetközi Emmy díjkiosztó gáláján a brit televíziósok.
Hírek
George Orwellnek a spanyol polgárháborúban szerzett tapasztalatairól forgatja következő filmjét a brit Hugh Hudson.
Hírek
Charlton Heston úgy maradt meg az emberek emlékezetében, mint Ben Hur legtökéletesebb inkarnációja. Mégis, egy új adaptáció kezdeményezői úgy gondolják: eljött az ideje új színben megjeleníteni az újtestamentumi környezetben játszódó történet hősét a 21. század gyermekei előtt.
Hírek
Megkezdődött a Shoot4Life avagy Forgass az életért! elnevezésű amatőr filmes világjáték, amelynek zsűrijét az Oscar-díjas Jirí Menzel és Szabó István vezeti.
Hírek
Bollywoodban is megtörténik a nagy coming out? Mindenesetre erre utal, hogy az indiai film fellegvárában Dosztana (Barátság) címmel elkészült az első nagy költségvetésű romantikus melegkomédia, méghozzá élvonalbeli színészek részvételével, a legelismertebb producer bábáskodásával.
Hírek
A legrangosabb emigráns szervezet, az Amerikai Magyar Alapítvány George Washington-díját Szabó István, Bodák László és Richard Holbrooke személyesen veszi át ma este a New York-i Waldorf Astoriában megrendezendő díszvacsorán.
Hírek
Szombat este adták át a 62. salernói filmfesztivál díjait. Az olaszországi seregszemle a legrégebbi filmfesztiválok egyike. A filmünnep versenyprogramjában mutatták be Sipos József Eszter hagyatéka címmel készített Márai-feldolgozását.
Hírek
Öt héttel Jennifer Hudson anyja, bátyja és unokaöccse brutális kivégzése után hivatalosan meggyanúsították a gyilkosságokkal az Oscar-díjas színésznő sógorát, aki ellen az eljárás kezdete óta nyomoz a chicagói rendőrség.
Hírek
Danny Boyle brit rendező a hétvégi díjátadó ceremónián fejet hajtott Mumbai előtt, ahol a legjobb brit független film díját elnyerő produkcióját forgatta.
Hírek
Olaszország elfelejti Fellinit, de Hollywood gondol rá, a mester külföldön a mozi szimbóluma maradt.
Hírek
Szabó István Oscar-díjas magyar rendező a legfőbb külföldi vendége a jubileumi 10. nemzetközi filmfesztiválnak Pozsonyban. A december 5-ig tartó rendezvényt Woody Allen Vicky Cristina Barcelona című alkotásának ünnepélyes levetítésével pénteken este nyitják meg az Aupark bevásárló és szórakoztató központ Palace Cinemas nevet viselő korszerű multiplexében.
Hírek
A Másik bolygó nyerte a november 13 és 23 között megrendezett 31. Starz Denveri Nemzetközi Film Fesztivál „Maysles Fivérek Díját”, melyet a Legjobb Dokumentumfilmnek ítél oda a neves amerikai filmes szakemberekből álló zsűri.
Hírek
A független filmes William Maher a felnőtté válás szokatlanul rögös útját, és a látszatlétből való kilépést mutatja be erős hangulatú roadmovie-jában. A film különlegessége, hogy Charlize Theron (A rém) nem csak az egyik főszerepet alakítja, hanem a film produceri munkálataiban is részt vett.
Hírek
Spartacust, a forrófejű rabszolgát egy gladiátoriskola tulajdonosa, Lentulus vásárolja meg. A korrupt római szenátor, Marcus Licinus Crassus szórakoztatására Lentulus gladiátorai élet-halál küzdelmet készülnek vívni az arénában.
Hírek
Alföldi Róbert Nyugalom, Fliegauf Benedek Tejút és Sipos József Eszter hagyatéka című mozgóképeit hívta meg a 39. Indiai Nemzetközi Filmfesztivál, mely november 22-én kezdődött Goában.
Hírek
Nemes Jeles László rövidfilmje, a Türelem Franciaország, Kanada, Brazília, Dánia és Olaszország után a spanyolországi Badalonában megrendezett nemzetközi seregszemléről is elhozta a fődíjat, ezúttal a „Badalonai Vénusz”-t
Hírek
A 30 film promócióra szakosodott nemzeti intézményt tömörítő European Film Promotion (EFP) hároméves megállapodást kötött az Európai Unió MEDIA Programjával a 2009-2011-es költségvetését illetően. A Magyar Filmunió 2001-óta tagja az európai film népszerűsítésére létrehozott szervezetnek.
Hírek
„Arra számítok, hogy öt-hét éven belül már minden hollywoodi film 3D-ben készül majd" -–jövendölte Jeffrey Katzenberg, a DreamWorks animációs részlegének vezetője egy szingapúri tanácskozáson a hollywoodi és helyi filmipar krémje előtt.
Hírek
Fliegauf Benedeket Limában, Mundruczó Kornélt és Karchi Perlmannt a németországi Cottbusban díjazták az elmúlt napokban véget ért filmfesztiválokon.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
Aforizmák
„ Ha valaki a hobbijába döglik bele, akkor az egy boldog ember."
Gálvölgyi János
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ