Hírek
Moldoványi Ferenc és Mundruczó Kornél filmjei képviselik Magyarországot a 13. pusani filmfesztiválon, mely Ázsia legnagyobb nemzetközi seregszemléje.
Hírek
Los Angeles sokaknak napfényt, pálmafákat és könnyű, vidám életet jelent. És vannak olyanok, akiknek egészen mást. A városban dolgozó zsaruk számára ezekből az utcákból felesleges erőszak, hazugság és halál sugárzik. Aki itt egyenruhába bújik, az hamar megtanulja, hogy a törvény betűje nem vezet el az igazságig: az utca törvényeire van szüksége, ha győzni akar
Hírek
Törőcsik Mari lesz az október közepén kezdődő 8. Los Angeles-i magyar filmfesztivál ünnepélyes megnyitójának díszvendége; a nyolc napig tartó vetítéssorozaton 31 filmet tekinthet meg a Sunset Boulevard közönsége.
Hírek
Nagy Lajos és Szilágyi Varga Zoltán A világlátott egérkecímű sorozatának epizódja a kínai Changzhou-ban különdíjat nyert. Az olaszországi Chieti-ben szeptember 28-án véget ért Matita filmfesztivál zsűrije Alexei Alexeev KJFG No. 5 című munkáját a szerzői filmek szekció fődíjával méltatta.
Hírek
Az eredeti helyszínhez közel, New York államban forgatják és várhatóan már jövőre bemutatják a mozikban a tajvani születésű Ang Lee első vígjátékát, amelyet az Oscar-díjas filmrendező készít az 1969-es woodstocki popfesztiválról és annak atyjáról az "ellenkultúra" története egyik mérföldkövének tekintett esemény közelgő 40. évfordulójára.
Hírek
A Milk című új filmjében a forgatókönyv szerint férfit kellett megcsókolnia az Oscar-díjas Sean Pennek, ám ő közben nem aktuális feleségére, Robin Wrightra gondolt, hanem exnejére, Madonnára - írta meg a The Los Angeles Times című napilap online változata.
Hírek
A bosszú megszállottja angyali külsejű és vörössel festi a szemét Park Chan-wook Bosszú-trilógiájának záródarabjában. A film veszélyes utazásra hív egy saját erkölcsi kódex szerint élo nő lelkének legmélyére. Lee Geum-ját tizenhárom év börtönre ítélték egy hatéves kisfiú elrablásának és meggyilkolásának bizonyítatlan vádja miatt.
Hírek
„Nőknek szóló film, nő rendezésében, mely lányokról, barátnőkről, anyákról beszél. Ez a siker felébresztette a stúdiókat. Rájöttek, hogy létezik egy női közönség, amely szórakozni akar" – így vélekedett Meryl Streep, a Mamma mia! című, ABBA-dalokon alapuló filmmusical főszereplője, aki a napokban Rómában járt a film bemutatóján.
Hírek
Az 1936-39-es polgárháborúról, illetve az azt követő korszakról szóló alkotással indul Spanyolország a legjobb külföldi film Oscar-díjáért.
Hírek
Yesim Ustaoglu török rendező Pandoranin kutusu (Pandora szelencéje) című filmje kapta a San Sebastián-i Filmfesztivál fődíját - jelentették be szervezők.
Hírek
A Newman-hez hasonlóan, szintén vakító kék szemű, öregen is vadítóan sármos Mészöly Miklós kedvenc hasonlata volt magára nézvést a bölény-metafóra: e hatalmas állatok, ha érzik, hogy jön a vég, nem futkároznak hülyén összevissza a hóban, hanem méltóságteljesen bevárják, amíg e hűvös-fehér lepel betakarja őket, és elrejti az avatatlanok elől haláltusájukat. Amerika csillagszemű fia, Paul Newman – aki német és szlovák zsidó bevándolóktól származott – most New Havenben éppen így hagyta itt e földi cirkuszt, rendíthetetlen eleganciáját és emberségét mindvégig megőrizve. Halálhírét tegnap sajtósa úgy jelentette be, hogy „Ő immár elment".
Hírek
Köztudomású, hogy Harry Potter legújabb filmes kalandjait az eredeti novemberi bemutató helyett csak jövőre láthatja a nagyérdemű. Helyette egy szintén nagysikerű regénysorozat, a Twilight Saga első kötetének mozgóképes feldolgozása érkezik november 21-én az amerikai mozikba.
Hírek
A nyomozó című film rendezője, Gigor Attila szerint többszörös fesztiválnyertes alkotása egy morbid köntösbe bújtatott személyes történet. A filmet, amelyet október 2-től vetítenek a magyar mozikban, a Moziünnepen premier előtt láthatja a közönség.
Hírek
Miután elhagyni kényszerült hivatalát, Richard Nixon három éven át hallgatott. Ám 1977 nyarán a ravasz és hajthatatlan egykori főparancsnok belegyezett, hogy leül egy átfogó interjúra, és szembenéz a hivatalát és az annak végét jelentő Watergate botrányt érintő kérdésekkel.
Hírek
Egy átlagos gimnázium, egy átlagos osztály, itt a közelben, napjainkban. Egy projekthét keretében az osztálynak az autokrácia témáját kell feldolgoznia. Tanáruk, Rainer Wenger (Jürgen Vogel) úgy dönt, hogy valami teljességgel szokatlan, az átlagostól eltérő dolgot csinál a projektből. Tanári megbízatását önhatalmúlag átalakítja, és különös kísérletbe kezd az osztállyal: Azt akarja, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát - csak néhány napig. De ez a hét nagyon hosszú lesz mindazoknak, akik részt vesznek a kísérletben.
Hírek
Az amerikai filmipar nyomasztó súlya ellen emelték fel szavukat Mexikóvárosban, a hispano-amerikai kultúráról rendezett első mexikóvárosi kongresszuson spanyolajkú filmesek, színészek, köztük a Hollywoodban is sztárnak számító Antonio Banderas.
Hírek
A legendás detektívről, Sherlock Holmesról rendezi új filmjét Guy Ritchie; a mozi főszerepeit Robert Downey Jr. és Jude Law játsszák.
Hírek
Egy idősödő, házasságban élő író szerelmes lesz - ez még önmagában nem ritkaság. Esztergályos Károly Férfiakt című filmjének főhőse azonban egy fiatal, biszexuális fiúba szeret bele, aki ráadásul prostituált.
Hírek
A budapesti Lágymányosi-öbölnél lévő Kopaszi-gát átépítéséről szól a Letűnt világ című dokumentumfilm, amelyet csütörtöktől vetítenek a mozik. Nemes Gyula tíz éven keresztül készült alkotása az idén elnyerte a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál dokumentumfilmes fődíját.
Hírek
Teltházas előadások, jókedvű nézők sokasága, felkonfok, sztár-jegyszedők, izgalmas közönségtalálkozók – köszönhetően a moziknak országszerte és a fő támogató Nokia segítségének, az immár hagyományossá vált Moziünnep betarthatta ígéretét, és négy napon át rengeteg látogatót vonzott a hazai filmszínházakba, s így igazi lehetett idén is az ünnep.
Hírek
Morgan Spurlock dokumentumfilm-rendezõ, aki az amerikai gyorséttermekrõl szóló Super Size Me címû filmjével lett világhírû, nem kisebb feladatra vállalkozik, minthogy megtalálja Oszama bin Ladent.
Hírek
Steve Lopez újságíró egy nap felfedezi Nathaniel Anthony Ayerst, az egykori komolyzenei őstehetséget, amint hajléktalanként Los Angeles utcáin hegedül. Lopez megpróbál segíteni a hánytatott sorsú férfinak, hogy visszataláljon a társadalomba, és eközben olyan különleges barátság szövődik köztük, amely mindkettőjük életét megváltoztatja.
Hírek
Tom Cruise lesz a producere és talán a főszereplője is A firenzei szörny című filmnek, amely az olasz történelem leghíresebb sorozatgyilkosának esetét dolgozza fel.
Hírek
Újra musical-szerepet vállalt Sophia Loren. Bob Marshallnak, a Chicago rendezőjének Nine című filmjében Federico Fellini édesanyját alakítja.
Hírek
Hatvan ország részvételével ünnepli tizedik születésnapját a „Festival do Rio”, a filmművészet nemzetközi ünnepe a brazil megapoliszban szeptember 25. és október 9. között. A közel 350 mozgóképet felvonultató nagyszabású fesztiválra Mundruczó Kornél többszörös díjnyertes Delta című filmje kapott meghívást.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
Aforizmák
„ Ha már Ádám evett a tudás fájáról, evett volna eleget."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ