Hírek
Andrzej (Leon Niemczyk), a gazdag sportriporter és elhidegült felesége, Krystyna (Jolanta Umecka) hajókázni készül a lengyel északi tavak egyikén. Vitorlásuk felé tartva majdnem elgázolnak egy stoppos fiút (Zygmunt Malanovicz), akit Andrzej meghív, hogy tartson velük a kiránduláson.
Hírek
A velencei és a torontói filmfesztivál után a nagyközönség előtt is óriási sikerrel mutatták be Ethan és Joel Coen új, Burn After Reading című filmjét.
Hírek
Los Angeles sokaknak napfényt, pálmafákat és könnyű, vidám életet jelent. És vannak olyanok, akiknek egészen mást. A városban dolgozó zsaruk számára ezekből az utcákból felesleges erőszak, hazugság és halál sugárzik. Aki itt egyenruhába bújik, az hamar megtanulja, hogy a törvény betűje nem vezet el az igazságig: az utca törvényeire van szüksége, ha győzni akar.
Hírek
A sötét lovag című nagysikerű akciófilm gyártója a januári Oscar-hajszában szeretné újraforgalmazni a Batman-mozit, hogy nagyobb esélye legyen az akadémiai díjra.
Hírek
A zóna a kamasz Alejandro gondosan őrzött élettere. Egy magas falakkal és szögesdróttal körbezárt terület valahol Mexikóvárosban, melynek lakói rendezett és szép környezetben élik mindennapjaikat. A jólét és a kiváltságok földi menedekhelye ez, ami csak keveseknek adatik meg.
Hírek
A világon egyedülálló rekordot állítottak fel Szegeden szerda este a VII. Super 8mm Fesztivál nulladik napján, ahol huszonöt vetítőgép egyszerre vitt a vásznakra szupernyolcas filmre vett történeteket.
Hírek
A Brokeback Mountain - Túl a barátságon című Oscar-díjas filmet választották minden idők legjobb melegfilmjének egy homoszexuális honlap látogatói.
Hírek
Barbra Streisand és Morgan Freeman filmszínészek, George Jones countryénekes, Twyla Tharp koreográfus és a The Who együttes két tagja, Pete Townshend, valamint Roger Daltrey kapja meg idén a Kennedy Center életműdíját.
Hírek
Szerzői jogi pert indított Steven Spielberg, a Disturbia című film executive producere ellen hétfőn a Hátsó ablak című Hitchcock-klasszikus szerzői jogainak birtokosa.
Hírek
Tommy Lee Jones több mint 10 millió dollárt vár a Nem vénnek való vidék készítői ellen indított pertől; a színész szerint ennyivel tartozik neki az Oscar-díjas krimi gyártója, a Paramount Pictures.
Hírek
Lovak láthatók a budapesti Stoll,Art Kortárs Galéria LóÁbrázoLó című kiállításán felvonultatott festményeken, grafikákon, gyűrűn, karkötőn, szobrokon; a szerdától megtekinthető tárlat lovas textileket, ló melldíszt és nyeregtáskát is bemutat az érdeklődőknek.
Hírek
Egyöntetű vélemények szerint teljesen megérdemelten nyerte el Darren Aronofsky 39 éves amerikai rendező a legjobb filmért járó Arany Oroszlán díjat a 65. Velencei Filmfesztiválon. Aronofsky The Wrestler (A pankrátor) című, megrázó alkotásával vette le lábáról a zsűrit. A film címszereplője, Mickey Rourke az öregedésbe belenyugodni nem akaró pankrátorkirályt alakítja.
Hírek
Jancsó Miklós, Török Ferenc, Gáspár Sándor és Schilling Árpád verték be az utolsó szögeket a Delta című filmben látható házról mintázott építmény falába pénteken este az Erzsébet téren.
Hírek
Jónéhány potenciális Oscar-gála nézője maradhat le Amerikában a kedvenc programjáról a digitális sugárzásra való áttérés miatt.
Hírek
M. Tóth Géza és Alexei Alexeev filmjeit díjazták a szerbiai Cacakban szombaton véget ért Animania nemzetközi filmfesztiválon.
Hírek
York és Washington magyar kulturális évadnak ad otthont 2009 januárjától 10 hónapon keresztül; a magyar kulturális diplomáciának ez az első nagy jelentőségű vállalkozása az Egyesült Államokban - mondta el Hiller István oktatási és kulturális miniszter péntek este az MTI-nek amerikai egyeztetései után.
Hírek
Az Európai Filmakadémia (EFA) kiemelkedő és nagy hatású munkásságukat elismerő díjat adományoz Judy Dench brit színésznőnek és a Dogma-mozgalom dán alapítóinak.
Hírek
Fliegauf Benedek, Forgács Péter és Nemes Jeles László munkáit hívta meg a szeptember 13-án kezdődő spliti filmfesztivál. Nemes Jeles László rövidfilmje, a Türelem a görögországi Drama-ban megrendezendő rövidfilmversenyen folytatja fesztiválkörútját.
Hírek
Cseke Eszter FATA MORGANA című kreatív dokumentumfilmje nyerte az ARTE támogatásával megrendezett Arisztotelész Workshop fődíját. A Magyar Filmunió közreműködésével 2005-óta megrendezett képzésnek Cseke Eszter az első magyar nyertese.
Hírek
A felperesek belelegyeztek, hogy szerepeljenek a Borat című filmben, aláírták a szerződést és megkapták érte a megígért fizetséget, ezért a vígjáték alkotóit nem terheli semmiféle további kötelezettség - ezt a határozatot hozta egy New York-i bíróság.
Hírek
Egy átlagos gimnázium, egy átlagos osztály, itt a közelben, napjainkban. Egy projekthét keretében az osztálynak az autokrácia témáját kell feldolgoznia. Tanáruk, Rainer Wenger (Jürgen Vogel) úgy dönt, hogy valami teljességgel szokatlan, az átlagostól eltérő dolgot csinál a projektből. Tanári megbízatását önhatalmúlag átalakítja, és különös kísérletbe kezd az osztállyal: Azt akarja, hogy saját bőrükön tapasztalják meg az autokráciát - csak néhány napig. De ez a hét nagyon hosszú lesz mindazoknak, akik részt vesznek a kísérletben.
Hírek
Justine magányosan és visszahúzódóan él, mióta szüleit brutálisan megölték, de mikor a gyilkos szabadlábra kerül a félelem és fájdalom újra előtör.
Hírek
Tristan Carné, francia tévéfilmes rendező egyike annak a sokmillió embernek, akik szép napon arra ébredtek, hogy szerelmes Párizsba. Az ambiciózus direktor azonban úgy döntött, ezt az univerzális érzést, mondhatni viszonyt filmes nyelvre kell fordítja és a tolmácsoláshoz meghívja a világ rendezőinek krémjét.
Hírek
A spanyol Daniel Sanchez Arévalo Traumatológia (Traumatology) című filmjét találta a legjobbnak az idei BUdapest SHOrt Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál öttagú nemzetközi zsűrije; a díjakat vasárnap adták át a Vörösmarty moziban.
Hírek
Az Állati szerelmek című francia természetfilm közelgő premierje kapcsán természetfilmes napot tart hétfőn a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
Aforizmák
„A szeretetnek tevékenynek kell lennie."
Bohumil Hrabal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ