Hírek
Tommy Lee Jones több mint 10 millió dollárt vár a Nem vénnek való vidék készítői ellen indított pertől; a színész szerint ennyivel tartozik neki az Oscar-díjas krimi gyártója, a Paramount Pictures.
Hírek
Lovak láthatók a budapesti Stoll,Art Kortárs Galéria LóÁbrázoLó című kiállításán felvonultatott festményeken, grafikákon, gyűrűn, karkötőn, szobrokon; a szerdától megtekinthető tárlat lovas textileket, ló melldíszt és nyeregtáskát is bemutat az érdeklődőknek.
Hírek
Egyöntetű vélemények szerint teljesen megérdemelten nyerte el Darren Aronofsky 39 éves amerikai rendező a legjobb filmért járó Arany Oroszlán díjat a 65. Velencei Filmfesztiválon. Aronofsky The Wrestler (A pankrátor) című, megrázó alkotásával vette le lábáról a zsűrit. A film címszereplője, Mickey Rourke az öregedésbe belenyugodni nem akaró pankrátorkirályt alakítja.
Hírek
Jancsó Miklós, Török Ferenc, Gáspár Sándor és Schilling Árpád verték be az utolsó szögeket a Delta című filmben látható házról mintázott építmény falába pénteken este az Erzsébet téren.
Hírek
Az Oscar-díjra nevező bizottság 2008. szeptember 5-én hozott döntésének értelmében, Magyarországot a 2009. évi „legjobb idegennyelvű film” kategóriában az Iszka utazása című film képviseli.
Hírek
Mundruczó Kornél Delta című játékfilmjét is nevezték az idei Európai Filmdíjra – közölte a Magyar Filmunió csütörtökön.
Hírek
Mundruczó Kornél Delta című filmjét műsorra tűzi a szeptember 4-én kezdődő torontói filmfesztivál, mely Észak-Amerika elsőszámú nemzetközi filmfóruma.
Hírek
A Zsidó Nyári Fesztivál keretében filmnapokat rendeznek csütörtöktől a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban – közölte a mozi kedden.
Hírek
Az Európai Filmakadémia hétfőn nyitotta meg az idei People's Choice Award elnevezésű közönségszavazást, melynek keretében a kontinens filmrajongói voksolhatnak kedvenc európai filmjükre - közölte Elekes Szentágotai Blanka, a szervezet kelet- és közép-európai sajtóattaséja hétfőn.
Hírek
Elismerő oklevéllel tüntették ki Bollók Csaba Iszka utazása című filmjét szombat este Freistadtban.
Hírek
A Michael Moore korábbi munkatársaiból verbuválódott filmesek a mesterhez hasonlóan kényes témákról készítenek szórakoztató, adott esetben humoros filmeket – jelentette az AP hírügynökség.
Hírek
Egyszer volt, hol nem volt, egy messzi-messzi királyságban varázslattal volt tele a levegő, folyvást jóízű nevetések harsantak, és literszám folyt az ínycsiklandó leves. Ám egy szörnyű baleset összetörte a király szívét, a királylányt bánatos vágyakozásba taszította, a városlakókat pedig csüggedtségbe. Minden remény oda az országban, ahonnét eltűnt a napfény, és a világ kietlenül szürke lett. Amíg meg nem született Egérszegi Cincin…
Hírek
Valótlan az az állítás, hogy 450 millió forintot kapott volna az oktatási tárcától az a színházi szövetség, amelynek – a honlapjuk szerint – a fojtogató ózdi álrendező is vezetőségi tagja. Erről az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) tájékoztatott pénteken.
Hírek
Tristan Carné, francia tévéfilmes rendező egyike annak a sokmillió embernek, akik szép napon arra ébredtek, hogy szerelmes Párizsba. Az ambiciózus direktor azonban úgy döntött, ezt az univerzális érzést, mondhatni viszonyt filmes nyelvre kell fordítja és a tolmácsoláshoz meghívja a világ rendezőinek krémjét.
Hírek
A spanyol Daniel Sanchez Arévalo Traumatológia (Traumatology) című filmjét találta a legjobbnak az idei BUdapest SHOrt Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál öttagú nemzetközi zsűrije; a díjakat vasárnap adták át a Vörösmarty moziban.
Hírek
Az Állati szerelmek című francia természetfilm közelgő premierje kapcsán természetfilmes napot tart hétfőn a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház.
Hírek
Sok szempontból a megszokottól eltérő képet mutatott az idei velencei nemzetközi filmfesztivál, amelyen már örvendetes magyar rövidfilmes siker született a szombati díjkiosztó gála előtt.
Hírek
Ternovszky Béla Macskafogó című világsikerének második része, A sátán macskája indul a frankfurti Lucas Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Filmfesztivál versenyprogramjában; a napokban Angliában és Szerbiában is láthatók magyar animációk – közölte a Magyar Filmunió.
Hírek
Hét indiai mozgóképet, köztük kosztümös filmet, bűnügyi vígjátékot, musicalt, szerelmi komédiát és politikai színezetű szerelmi drámát láthat a közönség jövő szerdától a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban - közölte a mustrát szervező Magyar Nemzeti Filmarchívum.
Hírek
Szabó István Oscar-díjas filmrendező nyitja meg este a budapesti Vörösmarty moziban a Budapest Short (BuSho) Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált, amelyen a világ legkülönbözőbb tájairól származó alkotók 90 kisfilmje versenyez egymással.
Hírek
Vannak, akik a hollywoodi írósztrájkot okolják, akadnak, akik a gyengülő gazdaságra mutogatnak, némelyek egyszerűen rossz évjáratot emlegetnek - akárhogy is, a félidejéhez érkezett 65. velencei nemzetközi filmfesztivál egyelőre sokakban csalódást keltett a filmek színvonala és a megszokott sztárparádé hiánya miatt.
Hírek
Az elmúlt hetek bizonytalansága után, örvendetes fordulat történt: a Moziünnep tavalyi főszponzora meggondolta magát, és úgy döntött, mégis a mozik és a filmrajongók mellé áll, így most már egészen biztos, hogy idén is lesz Moziünnep, bár az elmúlt években megszokotthoz képest más időpontban, szeptember 25-28. között várja az ország összes mozija a filmek szerelmeseit.
Hírek
„Szerettem a kokaint" – ezzel a meghökkentő vallomással állt elő az Oscar-díjas Helen Mirren színésznő egy brit magazinnak adott nyilatkozatában.
Hírek
Angelina Jolie, az Oscar-díjas amerikai filmszínésznő valamikor szívesen vállalna szerepet egy európai filmben, de - mint a Focus című német képeslapnak adott interjúben elmondta - még nem kapott erre vonatkozó felkérést.
Hírek
Nagy sikerrel mutatták be a Montreali Nemzetközi Filmfesztiválon az Eszter hagyatéka című magyar játékfilmet.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Miután Heltai Jenő nem kérhetett szabadalmat szellemes mondásaira, sűrűn érte az a „megtiszteltetés", hogy ötleteivel mások neve alatt találkozott.
Aforizmák
„ Mutassatok nekem hat sort bárki írásából, s én találok benne olyat, amiért fel lehet akasztani."
Armand Jean Du Plessis Richelieu
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ