Hírek
Tizennyolc rövidfilm kelhet versenyre szeptember első hetében a 63. alkalommal megrendezendő velencei filmművészeti szemlén. A világ legrégebbi nemzetközi filmfesztiváljaként számon tartott velencei mustra Corto Cortissimo címmel megrendezett rövidfilm versenyén Magyarországot Cakó Ferenc legújabb animációja képviseli.
Hírek
A Velencei Filmfesztivál történetében először idén huszonegy versenyfilm első vetítése egyben azok világpremierje is lesz. Az Arany Oroszlánért olyan nagy nevek indulnak, mint Stephen Frears, Darren Aronofsky, Emilio Estevez, Emanuele Crialese és Alfonso Cuaron.
Hírek
Immár hatodik alkalommal rendezték meg az Új Horizontok nevet viselő nemzetközi filmfesztivált Wroclawban, amelyre a magyarok eddig minden alkalommal meghívást kaptak.
Hírek
– Nem tértem vissza, el sem tűntem - nyilatkozott Woody Allen legújabb filmje, a Scoop pénteki amerikai bemutatója alkalmából a The New York Timesnak.
Hírek
Ritka, hogy ugyanazzal a történettel két filmet szinte egy időben mutassanak be. Még ritkább, hogy az alkotások egyik producere is közös lenne. Magyarországon azonban erre is sor kerül.
Hírek
Lucy Liu a neves színésznő szeptember elején Magyarországra látogat. Az utazásra annak ellenére időt szakít, hogy új filmje forgatása mellett UNICEF nagyköveteként most minden szabadidejére szüksége van.
Hírek
A 44. New York-i Filmfesztivál szeptember 29-én nyílik meg Stephen Frears legújabb filmjének premierjével. A The Queen című filmdráma címszerepében Helen Mirren alakítja a jelenlegi brit uralkodóház fejét, II. Erzsébet királynõt.
Hírek
A magyar filmművészet iskolát teremtő mestere, a 92 éves korában, júniusban elhunyt Illés György életműve a fő témája az idei Filmművészeti Nyári Egyetemnek, amelyet szombattól 32. alkalommal rendeznek meg Egerben.
Hírek
A világ legismertebb macskája. És a legkövérebb. Legjobb barátja: a tükre. Második legjobb barátja: Odie, a kutya („a kutya az a mód, amivel a természet üzen nekünk: rosszabbul is járhattunk volna”).
Hírek
Vanessa Redgrave az Este (Evening) című filmdráma haldokló rákbetegjét alakítja következő filmjében, amelyet Koltai Lajos rendez.
Hírek
Jövő hét csütörtökön kerül a mozikba a The King. Az angol James Marsh játékfilmes bemutatkozását a Szörnyek keringőjéért Oscar-díjra jelölt Milo Addicá-val közösen írt forgatókönyvéből készítette – az eredmény pedig egy hasonlóan lassan, sejtelmesen és vészesen hömpölygő mű lett.
Hírek
A Románc és cigaretta a mindennapok emberének zenés love story-ja. Nick (James Gandolfini) egy New York-i öntödében dolgozik, feleségével, a határozott, de gyengéd Kitty-vel (Susan Sarandon) három lánygyermeket neveltek fel. A férfi titokban forró affért folytat a tűzvörös hajú Tulával (Kate Winslet) .
Hírek
Elégett ember egy villanyvezetéken, anyák, akik egy szennycsatorna förtelmes vízébõl halásszák ki a véres hullákat... Néhány jelenet a Cunami című két részes tv-filmből, amelyet csak decemberben mutatnak be, de amely máris az utóbbi évek legvitatottabb filmje.
Hírek
Vécék szakították meg állandóan egy akciófilm forgatását Indiában.
Hírek
Megint később írok a filmről. Ami tetszett – bár cseppet sem Woody Allen-es. Krimi, társadalmi dráma stb. – mit tudom én milyen besorolása van. Lényeg az, hogy megszegi az amerikai krimi alapszabályát: crime does not pay – a bűn nem hoz(hat) sikert. Woody tojik erre a szabályra, meg arra, hogy ő voltaképp vicces szerző: itt film noir-ban dolgozik.
Hírek
Vidámsággal, vággyal teli filmnek szánta eredetileg. Pier Paolo Pasolininek Geoffrey Chaucerként a mosolygó narrátort kellett volna alakítania benne. Ezzel szemben az 1971-ben forgatott és 1972-ben a nyugat-berlini filmfesztivál Arany Medvéjével díjazott Canterbury mesék inkább kétségbeesett, komor film lett minden vaskos humora ellenére.
Hírek
Meglepően hosszú szünet után és a műfajban is szokatlan módon folytatása készül Shekhar Kapur sokszoros díjnyertes történelmi drámájának, az Elizabeth-nek.
Hírek
Kalapács alá kerül Audrey Hepburn kis fekete ruhája, amelyet a sztár az 1961-ben forgatott Álom luxuskivitelben (Breakfast at Tiffany's - Reggeli Tiffany-nál) című film nyitójelenetében viselt.
Hírek
Azt hitte, a jó filmhez kamionnyi világítás, vágószoba, kulisszák és százfős stáb kell? Tévedett! Most elég a telefonja, bármilyen márkájú legyen is az. Vegye a kezébe és készítse el saját filmjét!
Hírek
A nagy színészeknek kis titkai vannak. Meryl Streep most elárult egyet. A filmtörténet legtöbb Oscar-díj jelölésével rendelkező színésznőt mindenki a szakmája mesterének tartja, és ő Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada, hazai bemutató: október 5.) forgatása közben adott is néhány leckét fiatal partnernőjének, Anne Hathaway-nek, aki azután nem tartotta magában, mit tanult.
Hírek
Nemes Gyula első játékfilmjét a velencei filmfesztiválon a Kritikusok Hete mutatja be a nemzetközi közönségnek. Az Egyetleneim című mozi a velencei mustra legjobb első filmjét illető „Jövő Oroszlánja”, valamint a nemzetközi kritikusok díjáért is versenyez.
Hírek
Katharine Hepburn, a 2003-ban elhunyt hollywoodi legenda emléke elõtti tisztelgésként életére és alakításaira emlékeztető központot hozott létre a Pennsylvania államban szabad művészeteket oktató Bryn Mawr egyetem, ahol a színésznő 1928-ban szerzett diplomát.
Hírek
Espinoza az az ember, aki mindenre emlékszik, amit egyszer látott vagy hallott. Az állatpreparátorként dolgozó férfi gondolatban tökéletes bűntényeket tervez. Zárkózott, különös lénye környezete számára megfejthetetlen, epilepsziás rohamai pedig még jobban elszigetelik.
Hírek
Prostituált lesz az egyik szereplője egy régiót népszerűsítő filmnek Németországban.
Hírek
Hayley (Ellen Page) egy szép és vonzó 14 éves kamaszlány, aki kortársaihoz hasonlóan, sokat lóg az interneten. Egy chat-szobában megismerkedik Jeff-fel (Patrick Wilson), a 32 éves fotóssal, és pár hét levelezés után találkoznak egy kávézóban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ