Hírek
Párizs, 1980. Egy börtönből szabadult férfit kidob a felesége. Veszekedésük és annak szörnyű következményei szemtanúja három kislányuk.
Hírek
A XV. század fordulóján Spanyolország egy drámai történelmi változás előtt állt. Aragóniai Ferdinánd és Kasztíliai Izabella házasságával sikerült egyesíteni Spanyolország szétszakadt tartományait. Kolumbusz felfedezi az amerikai kontinenst, mely korábban elképzelhetetlen gazdagságot jelent a spanyol kincstár számára.
Hírek
2001. szeptemberében négy muszlim fiatal útnak indul otthonából, az angliai Tipton városából Pakisztánba, hogy részt vegyenek barátjuk esküvőjén. Közülük hárman két és fél évvel később érkeznek haza. Ami ez alatt az idő alatt történt velük, az a legmerészebb képzeletet is felülmúlja.
Hírek
Almodóvar egyedi látásmódja, humora, valamint extravagáns figurái és cselekményvezetése utánozhatatlan és megunhatatlan! Május 3-án egy újabb kihagyhatatlan Almodóvár darab jelenik meg DVD-n, A vágy törvénye.
Hírek
A képzőművészből lett filmrendező, Julian Schnabel (A graffiti királya) Reinaldo Arenas 1993-ban megjelent emlékiratai alapján forgatta epizódszerű drámáját, melynek főszerepére Pedro Almodóvar egyik kedvenc színészét, Javier Bardemet (Eleven hús) sikerült megnyernie
Hírek
A neves rendezőt, François Ozont, 2002-ben bemutatott Homok alatt című filmjének elkészítésében is a halállal való küzdelem témaköre ihlette meg.
Hírek
Az Úr Ellenállási Hadserege(LRA) néven ismert ugandai lázadó hadsereg gyerekkatonáiról készített filmet Alison Lawron kanadai producernõ, aki ezzel „a világ leginkább semmibe vett humanitárius válságára" kívánja felhívni a figyelmet.
Hírek
A Kossuth téren forgatták vasárnap Andy Vajna Szabadság, szerelem címû játékfilmjének utolsó nagy tömegjelenetét.
Hírek
John Malkovich megtörtént eset alapján készülő filmben vállalt szerepet: napjaink egyik legsokoldalúbb amerikai színésze szélhámost alakít, aki több tucat embert csapott be azzal, hogy Stanley Kubricknak, a világhírű rendezőnek adta ki magát.
Hírek
A Match Point című film egy fiatalember drámája; az ő felemelkedéséről szól, és ambíciói szörnyű következményeiről. A főszereplő két nő között őrlődik, és mert nem lát kiutat ebből a helyzetből, szélsőséges eszközökhöz folyamodik. A színészek valamennyien angolok, a történet az angol felső középosztály köreiben játszódik.
Hírek
Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmjét a Rendezők Kéthete mutatja be a Cannes-i Filmfesztiválon. Húsz év után újra négy magyar filmmel képviselteti magát Magyarország a „fesztiválok fesztiválján” Cannes-ban.
Hírek
Évtizedes jogi és szellemi csaták után mégis lesz játékfilm Jimi Hendrix életéről. Minden idők legnagyobb gitárosának történetét Quentin Tarantino viszi a moziba. A 90-es években feltűnt „őrült" rendező és Elver von Lear producer egy nem kevésbé excentrikus muzsikust választott ki Jimi megjelenítésére: Lenny Kravitzot, aki nem csupán „fazonban közel áll Hendrixhez, hanem zenéjében, gitárjátékában is érezhető a pszichedelikus félisten hatása.
Hírek
Diplomáciai feszültséget okozott és bocsánatkérést váltott ki egy thaiföldi horrorfilm, amelynek rendezője a kambodzsai népirtásra emlékeztető színhelyet vitt mozivászonra, megsértve ezzel a sokat szenvedett szomszéd ország lakosságának érzéseit.
Hírek
A márciusi nagysikerű mozibemutató után május 15-től DVD-n végre is elérhető a mára klasszikussá vált anime. Otomo Katsuhiro munkája mangaként és animeként egyaránt mérföldkőnek számít. A képregény realista design-ja újszerű távolságtartást mutat, ridegsége pedig alátámasztja a történet kőkemény valóságát.
Hírek
1992 Bosznia. Luka, a Belgrádban élő szerb mérnök egyszer csak fogja operaénekes feleségét, Jadrankát, és tehetséges focista fiát, Milost, és leköltözteti a családot a semmi közepére, egy kis faluba. Az a terve, hogy egy olyan vasútvonalat építsen, amely összeköti Szerbiát Horvátországgal, turistaparadicsommá változtatva így a vidéket.
Hírek
Jean-Luc Godard legújabb filmje, Az igazi hamis útlevél, különös montázs híres játékfilmek jeleneteibõl, képeibõl, dokumentumfilm-részletekbõl, riportokból, fotókból.
Hírek
Az Eurimages Igazgató Tanácsa 2006. május 7-9. között Belgrádban tartotta 100. ülését, melyen Kézdi-Kovács Zsoltot a promóciós bizottság elnökének választották meg.
Hírek
A komáromi Monostori Erődben Ópium címmel, dán, magyar és norvég színészek szereplésével forgat filmet Csáth Géza naplóiból Szász János.
Hírek
Elsõ díjat nyert Gauder Áron magyar filmrendezõ Nyócker című egész estés filmje a baszkföldi nemzetközi animációsfilm-fesztiválon.
Hírek
Ingrid Rossellini haragban áll ikertestvérével, Isabella Rossellinivel (képünkön) a film miatt, amelyet az utóbbi apjuk emlékére készített.
Hírek
Matt Bruckner (Elijah Wood) újságírónak készül, de egyetemi tanulmányait abba kell hagynia, mivel kizárják a Harvard Egyetemről egy olyan bűntettért, amelyet nem is követett el. Ígéretes pályafutásának ezzel vége. Londonba megy, hogy nővére, Shannon (Claire Forlani) és annak férje, Steve (Marc Warren) szárnyai alatt keressen menedéket.
Hírek
Nem sikerült betiltatnia a münchen-freisingi érsekségnek a Popetown (Pápaváros) szatirikus rajzfilmsorozat vetítését: az érseki hivatal keresetét szerdán, pár órával az első rész vetítése előtt elutasította a bíróság.
Hírek
Két nemzetközi filmfesztiválon is a legjobb rövidfilmnek bizonyult a hét végén Dési András György és Móray Gábor sci-fije, A 639. baba. A Murányi Tünde és Scherer Péter főszereplésével készült film az amszterdami fantasztikus film fesztiválon a legjobb rövidfilmet illető Fekete Tulipánt nyerte el, majd a Tennessee államban megrendezett Nashville Filmfesztiválon is a legjobb rövidfilmnek bizonyult.
Hírek
Minden embernek van valami titkolnivalója. Titta Di Girolamónak azonban több soha el nem mondott titka is van. Ez nyilvánvaló. Máskülönben miért kellene egy ötvenéves déli születésű olasz férfinak Svájc egyik névtelen városkájában egy névtelen szálloda szobájában bujkálnia?
Hírek
Világpremierként vetítik le a magyar közreműködéssel készült Könnyek völgye című amerikai produkciót a május 29. és június 4. között Székesfehérváron megrendezendő 2. Alba Regia Nemzetközi Filmfesztiválon - közölte a fesztivál igazgatója.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Csak egy szót kell a templomban kimondanod, hogy megházasodj, és csak egy nevet álmodban, hogy elválj."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ