BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Elképesztő - címmel gyermek-és ifjúsági filmfesztivál indul a Palace MOM Parkban..
Hírek
Az Európai Filmakadémia igazgató tanácsának döntése értelmében a szeptember 14-én nyilvánosságra hozott EFA-nevezettek listáját Koltai Lajos Sorstalanság című filmjével egészítették ki.
Hírek
Október 21-től forgalmazzák az olasz mozikban Antal Nimród Kontroll című filmjét.
Hírek
Október 3-án elkezdődött Miskolcon, a Kossuth ART moziban a 2. fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja, a CineFest. A fesztiválon nyolcvanhárom alkotás versenyez, amelyeket a beérkezett közel 300 filmből válogatott ki az előzsűri.
Hírek
Vranik Roland szemlefődíjas filmje a napokban mutatkozik be az amerikai közönségnek, először Vancouverben majd a Chicago-i Nemzetközi Filmfesztiválon.
Hírek
Elhunyt Robert Wise négyszeres Oscar-díjas, több nagy sikerű musical, köztük a West Side Story rendezője Los Angeles egyik kórházában 91 éves korában szívelégtelenség következtében elhunyt a - közölte a Los Angeles Timesben Lawrence Mirisch filmmenedzser.
Hírek
A 11 évvel ezelőtt gyilkosságért ártatlanul elítélt, majd felmentett, ám később mégis az öngyilkosságba menekülő ivádi Pusoma Dénes esetét feldolgozó tévéfilm forgatását tervezi Ragályi Elemér rendező-operatőr
Hírek
Október 21-én, pénteken ismét premier előtti vetítésre invitálják az érdeklődőket az Alexandra Könyvesház Panoráma Termébe (Budapest, V. kerület, Nyugati tér 7.) A kivételesen este 7 órakor kezdődő rendezvényre szeretettel várnak mindenkit, aki még a szombati televíziós adás előtt szeretné látni az 1984 és A Gyűrűk Ura versenyfilmjeit. Lévai Balázs vendégei Ákos és Csányi Vilmos, valamint a filmek alkotói lesznek.
Hírek
A Johanna Bergenben versenyez, s további magyar filmek amerikai filmfesztiválokon, Haifán és Zágrábban is.
Hírek
Szabó István Csodálatos Júlia című filmjének főszerepéért Annette Bening a legjobb színésznő díját nyerte el és a film a közönség díját is megkapta a Bordeaux-i filmfesztiválon.
Hírek
Szeptember 28. és október 1. között rendezték meg Kínában a második nemzetközi animációs seregszemlét. Az előzsűrizés után 155 film került a 13 tagból - neves kanadai, amerikai, kínai, japán, finn, francia, koreai, tajvani és iráni szakemberekből - álló nemzetközi zsűri elé.
Hírek
Folytatódik a Dallas Pashamende és a Maestro fesztiválkörútja.
Hírek
Két magyar film szerepelt sikerrel a hét végén különböző fesztiválokon: Gryllus Dorka a legjobb színésznőnek járó Ezüst Nyílvessző díjat nyerte el Szocsiban, míg a várnai filmfesztivál zsűrije különdíjjal jutalmazta Steven Lovy MIX-ét. Az oroszországi Szocsiban a "Szerelem arcai" (Faces of Love) Filmfesztivál versenyprogramjában nagy sikerrel mutatták be a Dallas Pashamende-t. Gryllus Dorka a filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díját nyerte el. A neves francia színésznő, Catherine Deneuve elnökségével rendezett 11. "Faces of Love" Filmfesztivál zsűrijének elnöke Pawel Pawlikowski (Szerelemem nyara) filmrendező volt.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
Aforizmák
„ Ami lámpafényben igaz, az nem mindig igaz napfényben."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ