Hírek

Belgium a díszvendége, de a kortárs kínai, argentin és német animáció legjobbjait is műsorra tűzi a szerdán kezdődő 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) - közölték a szervezők az MTI-vel.

Hírek

Iráni film nyerte a vasárnap záruló kolozsvári 22. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) fődíját a szombaton késő este tartott díjátadó gálán, a filmszemle történetében először a női díjazottak vannak túlsúlyban.

Hírek

Taroltak a magyar filmek az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztivál szombat esti díjkiosztóján: Gauder Áron A Kojot négy lelke című animációs játékfilmje a nagyjátékfilmek versenyében elnyerte a zsűri díját, a 27 című magyar-francia koprodukció Buda Flóra Anna rendezésében pedig a fődíjat, az Annecy Kristályt érdemelte ki a rövidfilmek versenyében a világ egyik legjelentősebb animációs filmfesztiválján a franciaországi Annecyban.

Hírek

Több magyar filmet is vetítenek a pénteken kezdődő törökországi Izmiri Film és Zene Fesztiválon, ahol a zsűrielnök Goda Krisztina lesz, Szabó István pedig életműdíj elismerésben részesül - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t pénteken.

Hírek

Június 21-én kezdődik a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF); az ingyenesen látogatható eseményen öt napon át 60 órányi animációt láthat és számos további programon is részt vehet a közönség.

Hírek

Újabb magyar filmes, televíziós aranykor következhet be a közmédia és a Nemzeti Filmintézet (NFI) közötti megállapodásnak köszönhetően - mondta Altorjai Anita hétfőn a közmédiában.

Hírek

Tősér Ádám Blokád című alkotása kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben, a legjobb rendező a Magasságok és mélységek alkotója, Csoma Sándor lett.

Hírek

A helyi magyar kultúra értékeit bemutató portréfilmekkel június 25-ig lehet jelentkezni a 9. Kulturális Filmek Fesztiváljára, melynek díjátadó ünnepségét és az ahhoz kapcsolódó programokat augusztus 31. és szeptember 3. között Balatonakarattyán tartják.

Hírek

Szerdán kezdődik a Magyar Mozgókép Fesztivál Veszprémben, az idei programsorozatban filmekkel, könyvbemutatóval és kiállítással a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) is részt vesz.

Hírek

Hetvenötödik születésnapját ünnepli június 8-án Gárdos Péter Balázs Béla-díjas filmrendező, író. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A Los Angeles-i American Cinematheque hétrészes vetítéssorozat keretében mutatja be Tarr Béla legismertebb műveit június 6. és 10. között.

Hírek

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó Arany Pálmát a 76. Nemzetközi Cannes-i Filmfesztiválon. Az elismerést Enyedi Ildikó zsűrielnök adta át a rendezőnőnek a világ egyik legjelentősebb filmes seregszemléjének záróünnepségén.

Hírek

A 80 éves Ternovszky Béla munkássága előtt tiszteleg a Filmio, amelyen csütörtöktől vasárnapig ingyenesen nézhető a Macskafogó mindkét része, és egy animációs fekete komédia.

Hírek

Magyar értékek és hungarikumok a Kárpát-medencében témakörben hirdették meg a 22. Lakiteleki Filmszemlét, amelyre szeptember 30-áig várják a nevezéseket - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Lakitelek Népfőiskola alapítója az MTI-vel.

Hírek

Ötven éve, 1973. június 20-án halt meg Keleti Márton háromszoros Kossuth-díjas filmrendező, akinek nevéhez a magyar filmtörténet olyan sikerdarabjai fűződnek, mint a Mágnás Miska, A tizedes meg a többiek. Az MTVA Sajtóarchívumának portréja:

Hírek

A 27 című magyar-francia koprodukcióban készült animációs kisfilm nyerte el a legjobb rövidfilmzenének járó díjat pénteken a Annecyi Nemzetközi Animációs Fesztiválon. A Buda Flóra Anna rendezésében készült alkotás zenéjét Mákó Rozi és Mákó Mári duója, a COMMITTEE komponálta.

Hírek

Román Katalin a nyílt örökbefogadásról szóló, Hat hét című filmben nyújtott kimagasló színészi alakításáért díjat kapott az A-kategóriás Sanghaji Nemzetközi Filmfesztiválon - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t szerdán.

Hírek

Kern András főszereplésével a napokban megkezdődött a Ma este gyilkolunk című krimikomédia forgatása Fazekas Péter rendezésében - közölte a Nemzeti Filmintézet hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Alig három nappal a Franciaországot megrázó késelés után, a kelet-franciaországi Annecyben megkezdődött vasárnap a világ egyik legjelentősebb nemzetközi animációs fesztiválja, amelyre idén rekordszámú magyar alkotás kapott meghívást: Gauder Áron Kojot négy lelke című filmje a fő versenyprogramban indulhat az Annecy Kristályért.

Hírek

Esztergályos Cecília színésznő, táncművész, Mészáros Márta rendező, Reviczky Gábor színművész, Romwalter Béla (Richy) producer és Ternovszky Béla rajzfilmrendező kaptak életműdíjat pénteken a balatonfüredi Kisfaludy Galériában tartott gálaesten.

Hírek

A 11. Friss Hús fesztiválon a legjobb magyar rövidfilm Gyimesi Anna Affrikáta című alkotása, a legjobb magyar animációs film Buda Anna Flóra 27 című animációs filmje, a legjobb nemzetközi rövidfilm pedig a francia Christophe Granger Roadtripper című munkája lett. A legjobb színész díját Kováts Adél és Székely Rozi vihette haza - tájékoztatták a szervezők szerdán az MTI-t.

Hírek

Két magyar film is szerepel Ázsia legnagyobb és egyetlen A-kategóriás, a hétvégén kezdődő jubileumi, 25. alkalommal, a világjárványt követően most először megrendezendő sanghaji nemzetközi filmfesztivál válogatásában - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet az MTI-t szerdán.

Hírek

Kemény Dénes és legendás vízilabdásai részvételével, A nemzet aranyai című dokumentumfilm gálavetítésével kezdődik szerdán Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál, amelyen mintegy száz film és koncertek is várják az érdeklődőket.

Hírek

Véget ért Breier Ádám első egész estés filmje, a Lefkovicsék gyászolnak forgatása. A Szabó Kimmel Tamás és Bezerédi Zoltán főszereplésével készülő alkotáshoz a stáb Izraelben is vett fel jeleneteket - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) szerdán az MTI-vel.

Hírek

Muhi András Balázs Béla-díjas filmproducert, filmrendezőt választották a Magyar Filmművészek Szövetségének új elnökévé a szervezet csütörtöki tisztújító közgyűlésén - tájékoztatta a szövetség az MTI-t pénteken.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ Az ördög nem alszik, legalábbis nem akárkivel."
Sándor György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ