BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Isabella Rossellini Apám százéves címmel rövidfilmet forgatott Roberto Rossellini, az olasz neorealizmus nagy alakja születésének 100. évfordulójára. Ugyancsak a közelmúltban jelent meg Az apa, lánya és szent lelkek nevében című könyve, amelyet ugyancsak apja emlékének szentelt.
Hírek
Ramón Sampedro egy fiatalkori baleset következtében bénult le, nyaktól lefelé. Több mint két évtizede él ágyhoz kötötten, családja féltő gondoskodásától övezve, és azóta harcol halálhoz való jogáért.
Hírek
– Azoknak a barátainak az oldalán állok, akik kiállnak mellette. Csodálatos dolgokat művelt filmjeivel, a Mephisto remekmű. - nyilatkozta Andrzej Wajda lengyel filmrendező Szabó Istvánról a Berliner Zeitungnak adott interjújában.
Hírek
Zsebfilmfesztivált rendeznek Kanadában, minivásznasat, illetve miniképernyőset mobiltelefonokkal készült filmecskéknek. Az alkotások időtartama legfeljebb egy perc, így a zsűri nem üli szét jobbik felét egy film alatt. Benevezni a világ bármely tájáról lehet április 30-ig, eredményhirdetés május 17-én lesz.
Hírek
Abbahagyta a koncertet és elhagyta a színpadot egy zongorista Chisinauban, miután a nézőtéren egy mobiltelefon formájában váratlan riválisa támadt. A chisinaui koncertterem falai közt zajló elektro-kulturális zenei verseny abszolút győztese a csengésével Nikolaj Petrov zongoristát kétszer is félbeszakító mobiltelefon.
Hírek
Március 5-én 78. alkalommal adják át Los Angelesben az amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia díjait, közismert nevén az Oscar-díjakat. Néhány érdekesség a díj történetéből:
Hírek
Hónapokig tartó előkészületek után vasárnap megkezdődnek Andy Vajna producer Szabadság, Szerelem című filmjének forgatási munkálatai - közölte az InterCom. A film különleges emléket készül állítani az 1956-os forradalomnak: a történet '56 októberében-novemberében játszódik párhuzamosan Budapesten és a Melbourne-i olimpián - olvasható a forgalmazó közleményében.
Hírek
Lesújtó pletykák keringenek Los Angelesben: az Oscar Akadémia tagjai állítólag nem is akarták megnézni a Brokeback Mountain – a magyar mozik Túl a barátságon címmel vetítik majd – című filmet, mert visszataszítónak érzeték a két férfi tragikus szerelmi történetének bemutatását.
Hírek
Március 7-én és 8-án 20-órakor nézhetik meg az Andaxszínház: Még távolabb című előadását a MU Színházban. A produkciót Zsalakovics Anikó rendezte.
Hírek
A 2006-os Oscar-díjakra beérkezett jelölések nagy többsége vagy eddig kevéssé ismert új arcokra, vagy olyan sztárokra vonatkozott, akiket eddig filmjeik sikere ellenére soha nem jutalmazott a díjakat odaítélő amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia.
Hírek
A 2006-os Oscar-díjak legfontosabb kategóriáira jelölt filmek néhány kivételtől eltekintve független producerek által alacsony költségvetéssel készített alkotások, a nagy stúdiók játékfilmjei a peremre szorultak.
Hírek
Fajgyűlölet, terrorizmus, szólásszabadság, a kisebbségek iránti tolerancia: mérföldekre a nagyszabású látványfilmektől és komédiáktól, a március 5-én átadásra kerülő 2006-os Oscar-díjakra jelölt alkotások erkölcsi és társadalmi kérdéseket dolgoznak fel.
Hírek
Oktatási segédanyag készült Szabó István új filmjéhez, a Rokonokhoz, amelyet témája és művészi minősége alkalmassá tesz a középiskolai oktatásban való felhasználásra - tájékoztatott Ádám Bernadett, az Intercom sajtófőnöke
Hírek
Kínai nemzeti hősként ünnepelte kedden a pekingi sajtó Ang Leet, a tajvani születésű filmrendezőt, aki a legjobb rendezés Oscar-díját kapta meg a Túl a barátságon című filmjéért.
Hírek
Háromszoros magyar sikerrel zárult a 26. Fantasporto, Portugália legnagyobb filmfesztiválja. Mundruczó Kornél Johanna című művét a zsűri különdíjával, Tóth Orsit a címszerepért a legjobb színésznő díjával tüntették ki Portóban. A „Cinema Húngaro” címmel bemutatott válogatás alkalmából a magyar filmművészet előtt különdíjjal tisztelgett a portói fesztivál.
Hírek
Tom Cruise és volt felesége, Nicole Kidman is a hollywoodi Oscar-díjosztást megelőző, a legrosszabb filmeknek és színészeknek megítélt Arany Málna trófea díjazottjai lettek - más hírességek mellett - a 2006-os évjáratban.
Hírek
Holnap, vagyis március 6-án ünnepli nyolcvanadik születésnapját Andrzej Wajda világhírű lengyel filmrendező. Wajda néhány napja életműdíjat, tiszteletbeli Arany Medve-díjat kapott a berlini filmfesztiválon. A rendező ma is aktív, jelenleg a katyni tömeggyilkosságokról forgat filmet.
Hírek
Egy német bíróság pénteken ideiglenes hatállyal úgy rendelkezett, hogy nem vetíthetik a német mozikban a rotenburgi kannibálról szóló filmet. A filmet a Rotenburg városnév kis megcsavarásával, Rohtenburg címmel vetítették volna, a roh (nyers) szóval utalva arra, hogy mi is volt a rotenburgi eset corpus delicti-je.
Hírek
Octavio együtt él édesanyjával, testvérével és annak feleségével. Szerelmes bátyja feleségébe és utálja fivérét, amiért veri az asszonyt. Elhatározza, hogy megszökteti szerelmét, de ehhez pénzre van szüksége. Egy furcsa véletlen során kiderül, hogy kutyája, Cofi profi harcos és ezt a tehetséget használja fel a szükséges összeg megszerzésére.
Hírek
A filmalkotók szerzői jogainak védelmét kívánja ellátni a már létező szervezetekkel együttműködve a DIGITALFILM Filmalkotók Magyarországi Digitális Jogkezelő Egyesülete - közölte ma a társaság.
Hírek
Március 1-től 8-ig rendezik meg a People in Need Alapítvány az ember jogi dokumentumfilm fesztivált Prágában. A Václav Havel pártfogásának örvendő filmmustrán több, mint száz alkotást mutatnak be a nagyvilág mozgókép-terméséből. A vetítésekhez beszélgetések, mesterkurzusok és workshopok is társulnak.
Hírek
A rossz idő ellenére telt ház előtt vetítették le a hangulatos Via Giulia egyik palotájában található Római Magyar Akadémián Kocsis Tibor verespataki aranybánya-dokudrámáját az Új Eldorádó-t. Az eseményt megtisztelte az olasz filmkritikusok doyene, Mario Verdone, valamint a Római Dokumentumfilm-fesztivál szervezői is.
Hírek
A Rokonok című film csak itt-ott csillan fel igazán, többnyire ott, ahol Tóth Ildikót lehet látni. Káprázatosan csinálta meg ezt az asszonyt (Kopjássné, azaz Csányi felesége) – aki képtelen elviselni a simlit, a panamát, a vele járó allűröket szóval ezt az úri társaságot.
Hírek
Már a premier előtt vihart kavart Szlovákiában a Hostel című horrorfilm, amely két amerikai férfi rettenetes szlovákiai kalandjairól számol be és enyhén szólva nem éppen kedvező színben mutatja be az országot.
Hírek
Huszonhatodik alkalommal kezdődik meg február 24-én a Fantasporto, Portugália legnagyobb nemzetközi filmfesztiválja. A rendezvény az 1956-os forradalom 50. évfordulójának tiszteletére különprogramon mutat be játékfilmeket az elmúlt évtizedek magyar történelméről.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
Aforizmák
„Ha meg akarod változtatni a világot, előbb el kell fogadnod olyannak, amilyen."
Bertold Brecht
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ