Hírek
Árulónak titulálják rajongói Steven Spielberget, mert valóságshow-t készít, méghozzá Rupert Murdox Fox televíziójának, a producer pedig nem más, mint Mark Burnett, a Survival show kitalálója.
Hírek
James Cameron kanadai rendező dokumentumfilmjében azt állítja, hogy megtalálta a bibliai Exodus, vagyis az Egyiptomból való kivonulás bizonyítékait.
Hírek
Julia Robert szerda este mutatkozott be a Broadway-n, és máris megkapta az első kritikákat, az egyikben egyenesen egy lámpaoszlophoz hasonlították.
Hírek
Szabó István, Oscar-díjas magyar rendező is szerepet kapott az Őfelsége szolgálója voltam című most készülő új cseh filmben, amelyet a szintén Oscar-díjas Jirí Menzel forgat Bohumil Hrabal híres regénye alapján.
Hírek
Április 20-tól 22-ig a legújabb cseh filmekből láthatnak válogatást az érdeklődők a Toldi Moziban. Az alábbiakban a Cseh Filmhétvége programját közöljük.
Hírek
A mozit mindig vonzotta a futball világa, sztárjainak élete, győzelmei, kudarcai. Születtek olyan híres drámai alkotások is e témában, mint a Két félidő a pokolban, a Tombol a hold, vagy A kapus félelme a 11-esnél. Néhány héttel a világbajnokság előtt lehetetlen nem észrevenni, hogy ez az érdeklődés most fokozottabb mértékben nyilvánul meg.
Hírek
Casablanca, az érettségi évében.A gondtalan marokkói aranyifjú élet és minden velejárója: autóversenyek, barátságok, zene, alkohol, de persze az első szerelmek és a felnőtté válás problémái is...
Hírek
Alain Getty, a kiváló fiatal mérnök és felesége Benedicte másik városba költöznek, Alain munkahelyi áthelyezése miatt. Egy este meghívják Alain új főnökét és feleségét vacsorára. A két pár közötti különbség nem is lehetne ennél élesebb: egyfelől a fiatal mintapár, másfelől pedig az utálat és harag által mérgezett kapcsolatban élő házaspár.
Hírek
Az Afrikai szeretők, az Ulpius-ház Könyvkiadónál két éve magyarul is megjelent bestsellerből készült film bemutatójára április 24. és 26. között Magyarországra érkezik a könyv írónője, Corinne Hofmann.
Hírek
Igazi kuriózumokkal fog szolgálni az Odeon az elkövetkező hónapokban: elsőként még ebben a hónapban, 27-én kerül a mozikba Wong Kar-wai második, 1991-ben készült filmje, a Vadító szép napok. A Leslie Cheung, Maggie Cheung és Andy Lau főszereplésével forgatott mű a rendező szerint a Szerelemre hangolva és a 2046 című alkotásokkal alkot egy különleges trilógiát.
Hírek
Az alábbiakban a budapesti Francia Intézet április 20- tól 27-ig tartó kulturális programjait közöljük.
Hírek
Horváth Putyi A halál kilovagolt Perzsiából című filmjét díjjal ismerte el a zsűri a kedd este véget ért wiesbadeni seregszemlén. A közép- és kelet-európai filmművészetnek szentelt „goEast!” fesztiválon a Német Külügyminisztérium által felajánlott díjat nyerte el Hajnóczy Péter kisregényének mozgókép átirata.
Hírek
Április végéig látható a párizsi filmmúzeumban (Cinémathéque) az kiállítás, amelyet Pedro Almodóvar spanyol rendező életének és művének szenteltek. Serge Toubiana, az intézmény igazgatója az El País című spanyol napilapnak elmondta, hogy a La Mancha-i filmest nemcsak mint rendezőt, hanem mint a jelenkor nagy művészét is be akarják mutatni.
Hírek
A Variety című filmszaklap értesülése szerint Hollywoodban film készül a 17. században élt brit költő, John Milton Elveszett paradicsom című eposzából.
Hírek
Bár a teljes Cannes-i program még néhány napig hétpecsétes titok marad, két biztos magyar befutó már van a nemzetközi filmszakma elsőrendű eseményeként elismert A-kategóriás filmfesztiválon. Ma délelőtt Párizsban sajtótájékoztatón hozták nyilvánosságra az 59. Cannes-i Filmfesztivál hivatalos szekciói programját.
Hírek
Április 20-i kezdettel négy nagy amerikai filmfesztivál nemzetközi műsorát gazdagítja számos magyar mozgókép. A Tucson városában megrendezendő Arizona Nemzetközi Filmfesztiválra Kenyeres Bálint Before Dawn című rövidfilmje kapott meghívást. Az arizonai Tucsonban immáron 15. alkalommal kerül sor a független film nemzetközi ünnepére.
Hírek
Mundruczó Kornél Johanna, Báthory Orsolya Antik és Kenyeres Bálint Before Dawn című alkotása nyert díjat a hétvégén véget ért nemzetközi filmfesztiválokon Franciaországban és Portugáliában.
Hírek
Az indiai játékfilmek negyvenéves tilalmának vetett véget Pakisztán a közelmúltban; a lépéstől paradox módon a helyi filmipar fellendülését várják.
Hírek
Nyolcvanöt éve, 1921. április 16-án született Londonban Peter Ustinov Oscar-díjas angol színész.
Hírek
Az utolsó pszichológiai csatában, amelyet Szent Ilona szigetének angol kormányzója ellen vívott, Napóleonnak volt egy szövetségese: Elisabeth Balcombe, a Kelet-Indiai Társaság hivatalnokának a lánya.
Hírek
Oliver Stone World Trade Center címmel elsőként forgatott filmet a New York-i ikertornyokat romba döntő merényletekről, de az alkotás ellen a Paramount stúdióhoz intézett levélben tiltakozott két áldozat özvegye.
Hírek
Bree, lánykori nevén Stanley transzszexuális. Hosszú évek óta magányosan él Los Angeles-ben, és arra készül, hogy teljes értékű nővé váljon. Már csak egy hét, és az utolsó műtéten is túl lesz, férfiteste végérvényesen nőivé változhat. Ám egy váratlan telefonhívás nem csak a műtét idejét teszi kétségessé, hanem az egész életét a feje tetejére állítja.
Hírek
Antoine-t Tangerbe küldik, hogy egy építkezést felügyeljen. Ott találkozik Cécile-lel... Harminc évvel ezelőtt szerelmesek voltak, szakítottak, és azóta nem látták egymást.
Hírek
Először mutatják be Törökországban az oszmán birodalomnak az örmények elleni népirtásáról szóló, emiatt nagyon kényes témát feldolgozó Ararát című játékfilmet.
Hírek
A balhés, lógos Paul barátja, Alexandre nyakára költözik, akit bele is rángat zűrös ügyeibe. Paul-t kétes múltja szorongatja és nincs más választása, mint egyetlen barátját kihasználni. Alexandre rendezett élete totális káosszá válik, de a teljes összeomlás előtt Paul elhatározza, hogy mindent helyrehoz - így a tönkretett szerelmeket is...
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Aforizmák
„ Az ember nem lehet elég óvatos ellenségeinek megválogatásában."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ