BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer két, magával ragadó, de egymással homlokegyenest ellenkező természetű fivér, a cinikus Will (Matt Damon) és az álmodozó Jacob (Heath Ledger), akik Grimm testvérek néven lettek híresek szerte a világon. A napóleoni időkben a fivérek a német falvakat járják, és azt állítják magukról, hogy történeteikkel megszabadítják az embereket mindenféle szörnyűséges lidércnyomástól és rémálomtól, ájtatos manóktól és boszorkányoktól. A francia hatóságok azonban rájönnek szemfényvesztő módszerükre és megpróbálják tőrbe csalni őket.
Hírek
Tarr Béla műveinek szentelt különprogram, a 2005-ös év legsikeresebb magyar filmjei és az EFA-jelöltek bejelentése: mindezek és persze még további izgalmak is várhatók a november 4-én kezdődő sevillai filmfesztiválon.
Hírek
Csehországban négy magyar dokumentumfilm, Varsóban két játékfilm, a berlini Interfilm-en három rövidfilm versenyez. Szombat este dől el, hogy lesz-e magyar díjazott régiónk legnagyobb dokumentumfilm mustráján, a 9. Jihlavai Dokumentumfilm Fesztiválon. Jók az esélyeink, hiszen a közép-európai alkotásokat bemutató „Tengerek között” elnevezésű versenyprogramban idén négy magyar rendező munkája is meghívást kapott. Forgács Péter El Perro Negro, Lakatos Róbert Spílerek, Papp Gábor Zsigmond Az ügynök élete és Zsigmond Dezső Csigavár című filmjei versenyeznek Jihlavában.
Hírek
Az Elképesztő – Gyermek és Ifjúsági Filmfesztivál – amelyről korábban már beszámoltunk – vetítési programját olvashatják el az alábbiakban. A fesztivál időpontja ez év október 29-e, helyszíne a Palace MOM Park.
Hírek
November 8-án az elmúlt tizenöt év magyar filmterméséből mutat be izgalmas válogatást a Cottbus-i Filmfesztivál Fókusz nevű programja.
Hírek
Az Elvarázsolt Faluban, jégbe fagyva, mozdulatlanul áll a Bűvös Körhinta. Ez Zuzmor (Végvári Tamás), a gonosz rugólábú varázsló műve, aki azon fáradozik, hogy leigázza, és az örök jég fagyos birodalmává tegye a Földet.
Hírek
Október 21-én, pénteken ismét premier előtti vetítésre invitálják az érdeklődőket az Alexandra Könyvesház Panoráma Termébe (Budapest, V. kerület, Nyugati tér 7.) A kivételesen este 7 órakor kezdődő rendezvényre szeretettel várnak mindenkit, aki még a szombati televíziós adás előtt szeretné látni az 1984 és A Gyűrűk Ura versenyfilmjeit. Lévai Balázs vendégei Ákos és Csányi Vilmos, valamint a filmek alkotói lesznek.
Hírek
A Johanna Bergenben versenyez, s további magyar filmek amerikai filmfesztiválokon, Haifán és Zágrábban is.
Hírek
Szabó István Csodálatos Júlia című filmjének főszerepéért Annette Bening a legjobb színésznő díját nyerte el és a film a közönség díját is megkapta a Bordeaux-i filmfesztiválon.
Hírek
Szeptember 28. és október 1. között rendezték meg Kínában a második nemzetközi animációs seregszemlét. Az előzsűrizés után 155 film került a 13 tagból - neves kanadai, amerikai, kínai, japán, finn, francia, koreai, tajvani és iráni szakemberekből - álló nemzetközi zsűri elé.
Hírek
Folytatódik a Dallas Pashamende és a Maestro fesztiválkörútja.
Hírek
Két magyar film szerepelt sikerrel a hét végén különböző fesztiválokon: Gryllus Dorka a legjobb színésznőnek járó Ezüst Nyílvessző díjat nyerte el Szocsiban, míg a várnai filmfesztivál zsűrije különdíjjal jutalmazta Steven Lovy MIX-ét. Az oroszországi Szocsiban a "Szerelem arcai" (Faces of Love) Filmfesztivál versenyprogramjában nagy sikerrel mutatták be a Dallas Pashamende-t. Gryllus Dorka a filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díját nyerte el. A neves francia színésznő, Catherine Deneuve elnökségével rendezett 11. "Faces of Love" Filmfesztivál zsűrijének elnöke Pawel Pawlikowski (Szerelemem nyara) filmrendező volt.
Hírek
Tegnap este Sevillában kihirdették a 2005-ös Európa Filmdíjak jelöltjeit. Az ezer hatszáz Európai Filmakadémia-tag szavazatának értelmében tíz kategóriában hozták nyilvánosságra a jelöltek névsorát. A 2005-ös év legfontosabbnak tartott mozifilmjeinek igen előkelő listáján Koltai Lajos Sorstalanság című filmje a legjobb operatőr és a legjobb zeneszerző kategóriájában kapott jelölést az Európa Filmdíjakra.
Hírek
Az Eros ritka filmtörténeti pillanat: három közepes hosszúságú filmből álló, az erotika és a szerelem témájával foglakozó antológia, a világ három páratlan rendezője, Wong Kar Wai, Steven Soderbergh és Michelangelo Antonioni rendezésében. Mindegyikük a maga egyéni módján közelíti meg az örök misztériumot: Wong egy gazdag textúrájú és fájóan érzelmes, ugyanakkor sikamlós történetet mond el, Soderbergh filmje fanyar humorú, perverz komédia, Antonioni pedig filozofikus meditációval áll elő a férfi és nő közötti szakadékról.
Hírek
Meghívást kapott Svédország elsőszámú rövidfilm fesztiváljára Keményffy Tamás Szerencsés ember című alkotása. A Svéd Filmintézet szervezte nemzetközi mustrára több ezer nevezés közül választották ki azokat filmeket, amelyek versenyre kelhetnek, s a 24. uppsala-i nagydíj sorsa vasárnap este dől el. A rangos megmérettetésen Keményffy Tamás mozija az egyetlen magyar résztvevő.
Hírek
Négy testvér él boldogan az édesanyjával egy tokiói kis lakásban. Mind a négy gyereknek más férfi az apja, sohasem jártak iskolába, ráadásul a főbérlő nem is tud hármójuk létezéséről.
Hírek
A tokiói filmfesztivál versenyprogramjában száll ringbe Pejó Róbert Adrián filmje, október 21-vel kezdődően pedig a Sao Paulo-i filmmustrán hat magyar alkotás mutatkozik be a közönségnek.
Hírek
Elképesztő - címmel gyermek-és ifjúsági filmfesztivál indul a Palace MOM Parkban..
Hírek
Az Európai Filmakadémia igazgató tanácsának döntése értelmében a szeptember 14-én nyilvánosságra hozott EFA-nevezettek listáját Koltai Lajos Sorstalanság című filmjével egészítették ki.
Hírek
Október 21-től forgalmazzák az olasz mozikban Antal Nimród Kontroll című filmjét.
Hírek
Október 3-án elkezdődött Miskolcon, a Kossuth ART moziban a 2. fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja, a CineFest. A fesztiválon nyolcvanhárom alkotás versenyez, amelyeket a beérkezett közel 300 filmből válogatott ki az előzsűri.
Hírek
Vranik Roland szemlefődíjas filmje a napokban mutatkozik be az amerikai közönségnek, először Vancouverben majd a Chicago-i Nemzetközi Filmfesztiválon.
Hírek
Elhunyt Robert Wise négyszeres Oscar-díjas, több nagy sikerű musical, köztük a West Side Story rendezője Los Angeles egyik kórházában 91 éves korában szívelégtelenség következtében elhunyt a - közölte a Los Angeles Timesben Lawrence Mirisch filmmenedzser.
Hírek
A 11 évvel ezelőtt gyilkosságért ártatlanul elítélt, majd felmentett, ám később mégis az öngyilkosságba menekülő ivádi Pusoma Dénes esetét feldolgozó tévéfilm forgatását tervezi Ragályi Elemér rendező-operatőr
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Aforizmák
„ Az ördög nem alszik, legalábbis nem akárkivel."
Sándor György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ