Hírek
A nagy színészeknek kis titkai vannak. Meryl Streep most elárult egyet. A filmtörténet legtöbb Oscar-díj jelölésével rendelkező színésznőt mindenki a szakmája mesterének tartja, és ő Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada, hazai bemutató: október 5.) forgatása közben adott is néhány leckét fiatal partnernőjének, Anne Hathaway-nek, aki azután nem tartotta magában, mit tanult.
Hírek
Nemes Gyula első játékfilmjét a velencei filmfesztiválon a Kritikusok Hete mutatja be a nemzetközi közönségnek. Az Egyetleneim című mozi a velencei mustra legjobb első filmjét illető „Jövő Oroszlánja”, valamint a nemzetközi kritikusok díjáért is versenyez.
Hírek
Katharine Hepburn, a 2003-ban elhunyt hollywoodi legenda emléke elõtti tisztelgésként életére és alakításaira emlékeztető központot hozott létre a Pennsylvania államban szabad művészeteket oktató Bryn Mawr egyetem, ahol a színésznő 1928-ban szerzett diplomát.
Hírek
Espinoza az az ember, aki mindenre emlékszik, amit egyszer látott vagy hallott. Az állatpreparátorként dolgozó férfi gondolatban tökéletes bűntényeket tervez. Zárkózott, különös lénye környezete számára megfejthetetlen, epilepsziás rohamai pedig még jobban elszigetelik.
Hírek
Prostituált lesz az egyik szereplője egy régiót népszerűsítő filmnek Németországban.
Hírek
Hayley (Ellen Page) egy szép és vonzó 14 éves kamaszlány, aki kortársaihoz hasonlóan, sokat lóg az interneten. Egy chat-szobában megismerkedik Jeff-fel (Patrick Wilson), a 32 éves fotóssal, és pár hét levelezés után találkoznak egy kávézóban.
Hírek
Különös ötlettel állt elő Kevin Smith: bár eddig is közvetlenségéről és nyitottságáról volt ismert (legyen szó akár sajtótájékoztatóiról, akár saját weboldaláról), egy merész húzással most 10000 embernek tette lehetővé, hogy szerepelhessen a Shop-stop 2-ben, pontosabban neve megjelenjen a stáblistán.
Hírek
Megkapó történet titkos szerelemről, pszichopata gyilkosról, vasrudakról, apró szendvicsekről és egy barátság próbatételéről. Terkel egy teljesen átlagos hatodik osztályos, kissé puhány kisfiú, akinek az élete annyiban mégsem átlagos, hogy valaki meg akarja ölni.
Hírek
Carl és Molly most kezdték a közös életet, takaros házzal, unalmas szomszédokkal, biztos állással, és a friss házasok hancúrgazdag hétköznapjaival. Csupán egyetlen kínos bökkenő van tökéletesen kitalált létezésükben. A neve Dupree.
Hírek
Hosszú szünet után két magyar filmet hívtak meg Locarnóba az augusztus 2–12. között megrendezendő A-kategóriás nemzetközi filmfesztivál szervezői. Mindkét Locarnóba meghívott magyar alkotás producere Durst György. A locarnói fesztiválon Mészáros Péter és Szemző Tibor jelenlétében mutatják be a magyar filmeket.
Hírek
„Az, aki egy filmben cigarettázik vagy pszichopata, vagy európai” - állítja Nick Taylor, a sikeres PR szakember. Nick egy kellemes, jóképű, elvált karrierista, aki imádja a fiát, munkaidejét pedig a dohányipar szolgálatában tölti. Vezető szóvivőként szinte a lehetetlent kell véghez vinnie: népszerűsíteni a dohányzást a mai világban.
Hírek
London, 1937. A közismertségnek örvendő és tehetős Mrs. Laura Henderson (Judi Dench) épp most temette el néhai férjét... és most unatkozik. 69 éves, majd kicsattan az egészségtől, tele van ötletekkel, és esze ágában sincs csendes magányban gyászolni.
Hírek
Madrid, napjaink. Raimunda (Pénelope Cruz) egy fiatal, keményen dolgozó és igen vonzó édesanya, aki munkanélküli férjével neveli serdülőkorban lévő lányukat. A család anyagi helyzete nagyon ingatag, így Raimunda kénytelen több műszakban is munkát vállalni.
Hírek
A magyar filmművészet iskolát teremtő mestere, a 92 éves korában, júniusban elhunyt Illés György életműve a fő témája az idei Filmművészeti Nyári Egyetemnek, amelyet szombattól 32. alkalommal rendeznek meg Egerben.
Hírek
A világ legismertebb macskája. És a legkövérebb. Legjobb barátja: a tükre. Második legjobb barátja: Odie, a kutya („a kutya az a mód, amivel a természet üzen nekünk: rosszabbul is járhattunk volna”).
Hírek
Vanessa Redgrave az Este (Evening) című filmdráma haldokló rákbetegjét alakítja következő filmjében, amelyet Koltai Lajos rendez.
Hírek
Jövő hét csütörtökön kerül a mozikba a The King. Az angol James Marsh játékfilmes bemutatkozását a Szörnyek keringőjéért Oscar-díjra jelölt Milo Addicá-val közösen írt forgatókönyvéből készítette – az eredmény pedig egy hasonlóan lassan, sejtelmesen és vészesen hömpölygő mű lett.
Hírek
A Románc és cigaretta a mindennapok emberének zenés love story-ja. Nick (James Gandolfini) egy New York-i öntödében dolgozik, feleségével, a határozott, de gyengéd Kitty-vel (Susan Sarandon) három lánygyermeket neveltek fel. A férfi titokban forró affért folytat a tűzvörös hajú Tulával (Kate Winslet) .
Hírek
Elégett ember egy villanyvezetéken, anyák, akik egy szennycsatorna förtelmes vízébõl halásszák ki a véres hullákat... Néhány jelenet a Cunami című két részes tv-filmből, amelyet csak decemberben mutatnak be, de amely máris az utóbbi évek legvitatottabb filmje.
Hírek
Angelina Jolie amerikai színésznõ elárverezi egy hat évvel ezelőtti filmszerepéhez viselt csizmáját.
Hírek
Május elején megkezdték a Fűrész III. forgatását. A Lionsgate és a Twisted Pictures Torontóban látott munkához, várhatóan június végéig tart a véres horrorfilm jeleneteinek rögzítése. A közönségsiker harmadik részének amerikai bemutatóját októberre, Halloween ünnepére tervezik.
Hírek
A történet alapja az időtlen kelta mítosz, mely egy mindent elsöprő szerelem, fájdalmas veszteségek, mondák és sorsok meséje. Ridley Scott, a film executive producere, már ismerős a téma ábrázolásában, és régi vágy volt, hogy a Rómeó és Júlia történetét is megelőző regét csatákról, királyi intrikákról és az embert keresztre feszítő szerelemről filmvászonra vigye.
Hírek
Immár harmadik alkalommal, idén augusztus 31-e csütörtök és szeptember 3-a vasárnap között, Magyarország összes mozija tárt kapukkal várja mindazokat, akik szerint filmek nélkül egyszerűen elképzelhetetlen az élet - hogy ismét igazi ünnep lehessen a mozi.
Hírek
Úgy tűnik, Oliver Stone hátat fordított a súlyos politikai üzenetekkel terhelt, és számára egyre rosszabb hazai publicitást kiváltó, ellentmondásos filmek készítésének. Legújabb munkája, a szeptember 11-e tragédiáját két, a romok közt életét kockáztató, hétköznapi rendőr szemszögéből feldolgozó, Nicolas Cage főszereplésével készült World Trade Center az érzékeny téma ellenére is kerül mindenfajta politikai áthallást, kizárólag az emberi tragédiákra és hősiességre koncentrál.
Hírek
Részegen randalírozott a hollywoodi akcióhős, Jackie Chan egy tajvani származású énekes-dalszövegíró hétvégi koncertjén - írta a Ming Pao Daily News című hongkongi napilap.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ Ha kivágtad az utolsó fát és megmérgezted az utolsó folyót, rá fogsz jönni arra, hogy a pénzt nem lehet megenni."
Indán közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ