Hírek
Alaszkában nem sok minden történik – gondolhatnánk. Esik a hó, rénszarvasok jönnek-mennek az utakon. Néha mégis előfordul, hogy valaki hullát talál a szemetesben. –Ráadásul még örül is neki.
Hírek
Szeptember 25-én, vagyis ma ötvenöt éves Pedro Almodóvar Oscar-díjas spanyol filmrendező, az elmúlt negyedszázad európai filmművészetének egyik legizgalmasabb figurája.
Hírek
Öt előadással mutatkozik be a Szlovén Filmhét csütörtöktől a Művész moziban a Szlovén Filmalap támogatásával - mondta Csurdi Gábor, a Budapest Film forgalmazási vezetője pénteken.
Hírek
Espinoza az az ember, aki mindenre emlékszik, amit egyszer látott vagy hallott. Az állatpreparátorként dolgozó férfi gondolatban tökéletes bűntényeket tervez.
Hírek
Elhunyt szerdán Sven Nykvist svéd filmoperatőr, Ingmar Bergman világhírű svéd rendező „kedvenc operatőre". 83 éves volt.
Hírek
Szeptember 19-én, vagyis ma hetvenöt éves Mészáros Márta Kossuth-díjas filmrendező, érdemes művész, a Magyar Mozgókép Mestere.
Hírek
A nagy magyar filmrendező 85. születésnapja alkalmából non stop filmvetítés lesz szeptember 30-án és október elsején a Jövő Házában.
Hírek
Az utóbbi évek filmtermésének egyik legjobb darabja. A kegyetlen, erőszakkal teli és kilátástalan berlini alvilág szorításában lehet-e esély a túlélésre egy kamasz számára? Katartikus filmélmény!
Hírek
Meryl Streep amerikai színésznő a világ női irányításáról, az éneklésrõl és munkaszeretetéről nyilatkozott a hétvégén a tekintélyes londoni The Times hasábjain.
Hírek
Szeptember első hetében rendezték meg Nancy-ban az „Aye Aye” filmfesztivált. A francia seregszemle immáron tizenkettedik alkalommal gyűjtötte csokorba a filmművészet jelenlegi trendjei mögé felsorakozó, valamint ritkaságnak számító alkotásait. Az idén 130 produkció kapott meghívást Nancy-ba.
Hírek
Na, ez tipikusan az a fajta film, aminek nem szabad elmesélni a történetét, sőt, minél kevesebbet mondunk el belőle, a mozi annál jobban hat a nézőjére.
Hírek
Már javában zajlanak kedvenc zöld ogrénk újabb kalandjai, legalábbis a stúdióban. Megkezdték ugyanis a Shrek The Third hangfelvételeit, és Antonio Banderas, aki, akárcsak a második részben, most is a Csizmás Kandúrnak kölcsönzi a hangját, már az újságírók ugratásával tölti idejének jelentős részét.
Hírek
Az Európai Filmakadémia Roman Polanski lengyel származású színészt, írót, rendezőt és producert életműdíjjal tünteti ki, amelyet a díjazott az Európai Filmdíjak átadásának estéjén, december 2-án Varsóban vesz át - jelentette be az akadémia.
Hírek
Két héttel hatvanhetedik születésnapja előtt távozott az élők sorából Pege Aladár, Kossuth- és Liszt-díjas bőgő- és csellóművész, zeneszerző, akit sokfelé a nagybőgő Paganinijeként emlegettek: a magyar zenei élet egyik legsokoldalúbb egyénisége volt.
Hírek
Nyolcvannégy éves korában elhunyt Malcolm Arnold, az első brit Oscar-díjas zeneszerző - közölte a művész impresszáriója.
Hírek
Udo Kier színművész és Tarr Béla, rendező nyitotta meg a Bódy Gábor filmrendezőre emlékező rendezvénysorozatot, csütörtök este a Ludwig Múzeumban.
Hírek
Alzheimer-kórban szenved Annie Girardot, a neves francia színésznő. A betegség tünetei három évvel ezelőtt jelentkeztek - közölte szerdán az AFP hírügynökséggel Emmanuel Asmar, a színésznő ügyvédje.
Hírek
Lars von Trier legújabb alkotásának világpremierjével kezdődik holnap este a koppenhágai nemzetközi filmfesztivál. Az ifjú korához képest máris jelentős dán filmszemle közel háromszáz filmet mutat be idén, köztük négy magyar alkotást.
Hírek
Nyolcvanéves korában Los Angelesben meghalt Mickey Hargitay magyar származású testépítő bajnok, filmszínész - közölte hétfőn családja.
Hírek
Az immár második alkalommal megrendezendő Német Filmnapokat 2006. szeptember 21 - 24-ig tartják a Corvin Budapest Filmpalotában.
Hírek
Hatvan éve, 1946. szeptember huszadikán kezdődött meg a Cannes-i filmfesztiválok sorozata. A francia Cote d'Azur egyik legkedveltebb üdülőhelyén a legjobb filmeknek odaítélt Arany Pálma-díj immár olyan fényesen ragyog, mint Hollywoodban az Oscar. A történelem és a politika viharaitól azonban olykor a híres filmfesztivál sem mentesült.
Hírek
Los Angeles a múlt század elején: szikrázó napsütés, mely fittyet hány a korszak depresszív hangulatának. Történetünk helyszíne egyszerre egzotikus és közönséges, csillogó és mocskos – a hőség és a fullasztó por városa.
Hírek
Dévényi László Balázs Béla-díjas filmrendező 2006 szeptember 13-án, életének 81.évében elhunyt.
Hírek
„500% Kitano!” – ezzel az alcímmel mutatták be 2005-ben a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában Kitano legújabb filmjét. A Kitano-rajongók igazi gyöngyszemhez jutnak majd, de az új érdeklődők is mély benyomást fognak szerezni a japán filmművészet zabolázhatatlan fenegyerekétől.
Hírek
Hétfőn este a nagyérdemű búvárfelszerelés nélkül ugorhatott a Kék mélységbe: megtörtént a természetfilm hivatalos bemutatója. A Kék mélység egy olyan – többévnyi filmezés során létrejött – újszerű mozifilm, amely az óceánok, tengerek szépségébe kalauzolja a nézőket, elviszi őket bolygónk utolsó érintetlen területeire.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Goethe még diák korában gyakran sétált a város határain kívül is. Egyszer egy keskeny ösvényen járt éppen, amikor a vele éppen rossz viszonyban álló diáktársa jött szembe.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Az ember veszendő. Lehetséges; de vesszünk el úgy, hogy ellenállunk."
Albert Camus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ