Hírek
Antoine-t Tangerbe küldik, hogy egy építkezést felügyeljen. Ott találkozik Cécile-lel... Harminc évvel ezelőtt szerelmesek voltak, szakítottak, és azóta nem látták egymást.
Hírek
Először mutatják be Törökországban az oszmán birodalomnak az örmények elleni népirtásáról szóló, emiatt nagyon kényes témát feldolgozó Ararát című játékfilmet.
Hírek
A balhés, lógos Paul barátja, Alexandre nyakára költözik, akit bele is rángat zűrös ügyeibe. Paul-t kétes múltja szorongatja és nincs más választása, mint egyetlen barátját kihasználni. Alexandre rendezett élete totális káosszá válik, de a teljes összeomlás előtt Paul elhatározza, hogy mindent helyrehoz - így a tönkretett szerelmeket is...
Hírek
Párizs, '80-as évek, egy börtönből frissen szabadult férfit kidob a felesége. Elkeseredett haragjában megveri a nőt, majd kiugrik az ablakon három lánya szeme láttára.
Hírek
Tom 28 éves és úgy látszik, élete rendeltetéseként követi apja nyomdokait az ingatlanpiac laza, már-már brutális világába, mígnem egy véletlen találkozás felcsillantja előtte a reményt: belőle is lehet zongoraművész, mint édesanyja volt egykoron.
Hírek
Öt magyar filmet mutat be a 24. Uruguay-i Nemzetközi Filmfesztivál Montevideoban. Az Uruguay-i Filmközpont rendezvényének játékfilm versenyébe Vranik Roland Fekete kefe című filmje kapott meghívást. A rövidfilmes mezőnyben Keményffy Tamás Szerencsés ember és Tóth Barnabás Vonaton című alkotása kel versenyre.
Hírek
A fiatal homoszexuális fotós egy nap megtudja, gyógyíthatatlan rákja van. Az orvos azt mondja neki, kemoterápiával néhány hónappal meghosszabbíthatná életét, egyébként hetei vannak hátra. A fiú úgy dönt, nem ágyban fekve éli utolsó napjait. Lemond a kezelésről, és mindenki elől eltitkolja betegségét.
Hírek
Georges, irodalmi tévéműsor vezetője, videokazettákat kap - véletlenszerűen az utcán felvett képekkel, róla és családjáról. Ugyanígy érkeznek nyugtalanító és nehezen értelmezhető rajzok is. Fogalma sincs, ki lehet a feladó.
Hírek
Orpheus és Euridiké görög mítosza egy különös balti utazás keretében elevenedik meg. Tom amerikai zenész, aki ihletet keresve indul turnéra a Baltikumban. Egy fiatal orosz nő eközben megszökik vőlegényétől, egy német üzletembertől. Hőseink útja Kalinyingrádban fonódik össze, ahonnan már együtt menekülnek tovább.
Hírek
A Kilenc sárkány három elválaszthatatlan jóbarátról szól: Marwanról, Donnyról és Lennyről. Tűzbe mennének egymásért. Marwan mindig is kemény gyerek volt, és most bérgyilkosként dolgozik, Donny és Lenny pedig segítenek neki. A három jóbarát minden munkát elvállal, közben azonban ráeszmélnek, hogy ezzel az életvitellel soha nem fogják sokra vinni.
Hírek
Eddig 300 000 néző látta Rudolf Péter vígjátékát, az Üvegtigris 2-t , a januári bemutató óta.! Ezzel Rudolf Péter filmje a toplista vezetője az idén bemutatott filmek között.
Hírek
Ahogy a vámpírok és farkasemberek viszálya egyre hevesebb, úgy fokozódik az Underworld Evolution feszültsége, a vérszomjas hatalom, a tiltott szerelem és a bosszú valóságos ünnepélyét kínálva.
Hírek
Tíz, Magyarországon még be nem mutatott alkotás szerepel a Francia Filmnapok tizedik alkalommal meghirdetett programjában, amelyet a hónap második felében rendeznek meg Budapesten és hét vidéki nagyvárosban.
Hírek
Az alábbiakban a budapesti Francia Intézet április 20- tól 27-ig tartó kulturális programjait közöljük.
Hírek
Horváth Putyi A halál kilovagolt Perzsiából című filmjét díjjal ismerte el a zsűri a kedd este véget ért wiesbadeni seregszemlén. A közép- és kelet-európai filmművészetnek szentelt „goEast!” fesztiválon a Német Külügyminisztérium által felajánlott díjat nyerte el Hajnóczy Péter kisregényének mozgókép átirata.
Hírek
Április végéig látható a párizsi filmmúzeumban (Cinémathéque) az kiállítás, amelyet Pedro Almodóvar spanyol rendező életének és művének szenteltek. Serge Toubiana, az intézmény igazgatója az El País című spanyol napilapnak elmondta, hogy a La Mancha-i filmest nemcsak mint rendezőt, hanem mint a jelenkor nagy művészét is be akarják mutatni.
Hírek
Kenyeres Bálint alkotása a Syracuse-i filmfesztiválon is elnyerte a legjobb rövidfilmnek járó trófeát.
Hírek
A legjobb rövidfilm díjával tüntették ki a Before Dawn című alkotást a hétvégén véget ért milánói filmfesztiválon. A film rendezője, Kenyeres Bálint a díjátadó ünnepségen személyesen vette át az elismerést.
Hírek
Michael Haneke filmdrámája, a Rejtély (Caché) kapta a legjobb osztrák filmnek járó Diagonál Nagydíjat Grazban, az osztrák filmművészet ezévi ünnepségén.
Hírek
A 4 című filmnek ítélte a zsűri a 13. Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztivál fődíját. Ilja Krzsnovszkij filmje nyolc másik filmmel versenyzett együtt.
Hírek
Ma este mutatják be Pejó Róbert Adrián Dallas Pashamende című filmjét Kolozsváron. A Győzelem moziban megrendezett díszbemutatón a főszereplő Bogdán Zsolt és Kántor László a film producere is részt vesz.
Hírek
Anthony Zimmer a világ minden rendőrsége által körözött zseniális pénzügyi bűnöző. Senki nem látta még az arcát, de az őt versengve keresők harcában Akerman felügyelőnek, egy kivételes zsarunak, van egy kis előnye: tudja, hogy Zimmer bármire képes, hogy Chiarát láthassa.
Hírek
A Duna áradása nem kerülte el a 13. Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztivált sem. A mellékelt képen látható okok miatt sajnos elmarad a az április 5-re meghirdetett – és az[origo].hu, a Filmmúzeum és a Port.hu által szervezett – A Jéghegy Csúcsa - Titanic Convoy Party nevű kísérőbuli a Blue River állóhajón.
Hírek
Az 1830-as években járunk, a helyszín Párizs. Valentin (Jean Dujardin) a szerencsejáték és a nők szerelmese, valósággal habzsolja az életet. Vele ellentétben Cécile (Mélanie Doutey) az igaz szerelem megszállottja, aki elhivatottan keresi élete párját. Ők ketten talán soha nem találkoztak volna, ha a pénzhajhász Van Buck (Gérard Jugnot), Valentin nagybátyja, nem köt titkos egyezséget Cécile anyjával arról, hogy pénz ellenében unokaöccse feleségül veszi a lányt.
Hírek
Nevenincs, idilli kisváros valahol a hegyekben. Dicket apja bányaszerencsétlenség során bekövetkezõ halála után a gondoskodó, de folyton gondterhelt színesbõrû házvezetõnõ, Clarabelle neveli fel – a fiút az egész város jóravaló, kedves gyereknek tartja, aki a légynek se tudna ártani. Egy nap azonban Dick eseménytelen élete váratlan fordulatot vesz, amikor egy igazi lõfegyvert talál.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Mondd meg, mit olvasol, és én megmondom – kitől loptad a könyvet."
Ilf
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ