Hírek
Egy luxushajó szeli az Atlanti óceán hullámait, a fedélzetén mindazokkal, akik az itteni kényelmet megengedhetik maguknak: arisztokraták, milliomosok, hamiskártyások utaznak együtt pihenést vagy könnyű kalandot keresve. De a kaland, ami ezúttal a nyílt tengeren vár rájuk, egyáltalán nem nevezhető könnyűnek.
Hírek
Antoine (Gerard Depardieu) Európába érkezik, hogy ellenőrizze egy audiovizuális központ építési munkálatait. Azzal bízzák meg, hogy gyorsítsa meg a munkafolyamatot. Valójában azonban, utazásának az a titkos célja, hogy megtalálja Cécile-t (Cathrine Deneuve), aki iránt megszállott és titkos szerelme már több, mint harminc éve tart.
Hírek
2003. Az iraki háború egyre fenyegetőbbé válik. Rómában Attilio (Roberto Benigni - Az élet szép, Kávé és cigaretta, Törvénytől sújtva), a költő, beleszeret Vittoriába (Nicoletta Braschi - Az élet szép, A szörnyeteg).
Hírek
A szombaton a dél-spanyolországi Valenciában megnyíló, egy hétig tartó filmfesztiválra Makk Károlyt hívták meg a zsűri elnökének - tájékoztatott a Magyar Filmunió.
Hírek
Szabó István Rokonok című alkotásának nemzetközi premierje a 28. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz. A június 23-án kezdődő A-kategóriás filmfesztiválon 17 játékfilm kel versenyre.
Hírek
A 17 éves Mickael (Johan Libéreau) érettségire készülő sikeres kamasz, a dzsúdócsapat kapitánya. Minden rendben is lenne, ha a családja nem küszködne súlyos anyagi problémákkal, és ha nem kellene gyönyörű menyasszonyán Vanness-án (Salomé Stévenin) osztozkodnia az újonnan érkezett Clément-el (Pierre Perrier), akinek gazdag édesapja a dzsúdócsapat első szponzorává lép elő.
Hírek
Már az indító képsorok is gyönyörűek. Mindezt átszövi a mozi különös hangulatú muzsikája, Dusko Segvic zeneszerző tehetségét hirdetve. S belecsöppenünk Danis Tanovic rendező magával ragadó filmjébe, amelynek címe: Pokol.
Hírek
Június 14-én jelenik meg az Odeon Mozaik sorozatának újabb darabja, az Edukators. Hans Weingartner filmje a 2004-es Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálma jelölést kapott, 2005-ben a Német Filmfesztiválon elnyerte a Legjobb játékfilm díját és a Legjobb mellékszereplő díját Burghart Klaußner vihette haza.
Hírek
Rendezői díjat kapott az V. Erdélyi Nemzetközi Filmfesztiválon Pálfi György, a Taxidermia alkotója.
Hírek
A Hitler-rezsim politikai és katonai hatalma csúcsán van. A berlini Wedding munkáskörnyékről származó 17 éves Friedrich Weimer (Max Riemelt) kiváló bokszoló. Tehetsége megnyitja előtte a Birodalom jövendő elitjét képző, politikai oktatási intézmény a Napola Allenstein kapuit.
Hírek
Június 8-án kezdődik a spanyolországi Katalóniában a 34. Huesca Filmfesztivál. A sokszínű programot kínáló filmünnep rövidfilmversenyébe Kardos Sándor Résfilm, Csáki László Darazsak, ludak, körtefa… és M. Tóth Géza Maestro című alkotása kapott meghívást. Utóbbi két rendező személyesen mutatja be művét a Huesca-i közönségnek.
Hírek
Christopher Lambert is részt vett A harag napja című film hétfőn este Szegeden tartott világpremierjén. Az angol-magyar koprodukcióban készült alkotást a Belvárosi moziban mutatták be.
Hírek
Hétfőn este Szegeden mutatják be az angol-magyar koprodukcióban készült A harag napja című filmet, a világpremieren a magyar alkotók mellett részt vesz a produkció egyik főszereplője Christopher Lambert is.
Hírek
Hétvégén véget ért a 34. Huesca Filmfesztivál a spanyolországi Katalóniában. A sokszínű programot kínáló filmünnepen M. Tóth Géza Maestro című 3D animációja a kritikusok zsűrijének elismerő oklevelét nyert el.
Hírek
Ingmar Bergman, a világhírű filmrendező, két évvel ezelőtt részt vett a svéd rádió Nyári csevegések című műsorában, és a zenével való kapcsolatáról beszélt. A zenét elemezte úgy is, mint filmjeinek részét, és úgy is, mint személyes vonzódását. Az ebből tervezett könyvet azonban a művész váratlan lépése meghiúsította.
Hírek
1880. A Vadnyugat farkastörvényei utolérték Mexikót is. Sara (Salma Hayek), a gazdag bankár lánya és Maria (Penélope Cruz), a szegény farmercsalád sarja között nem is lehetne nagyobb a társadalmi szakadék, ám erőik egyesítésére kényszerülnek, amikor előbukkan Tyler Jackson, a New York-i Hitelbank képviselője.
Hírek
Jim, a fiatal önjelölt író egy elveszett lélek. Mély depressziója mindenhova elkíséri, még Indiana államba is, egy isten háta mögötti kisvárosba, ahol a családja lakik. New York-ban próbált szerencsét, de kutyasétáltatáson kívül többre nem vitte, így most egy fillér nélkül kénytelen hazatérni.
Hírek
Június 28-án a Csoda Krakkóban című film debütál DVD-n. Groó Diana filmje mind megjelenésében, mind extráiban egyedi megjelenésnek számít a magyar piacon.
Hírek
A magyar rövidfilmek történetében fesztiválszereplés és díj rekordokat megdöntő Before Dawn a Tokióból induló „Short Shorts” filmfesztivál fődíját nyerte el. A japán fővárosból induló utazó fesztivál Szingapúron át Los Angeles-ig számos helyszínen mutatja be rövidfilm programját, melyet a világ legjobb alkotásaiból válogatott össze.
Hírek
Nyilvánosságra hozták a június 30-án kezdődő 41. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programját. A cseh fürdőváros nagyszabású rendezvénye Közép-Európa egyetlen A-kategóriás fesztiválja, sokszínű műsora több, mint 200 filmet mutat be.
Hírek
Steve McQueen fia, Chad, 10 évvel ezelőtt talált rá apja igazi hagyatékára: két bőröndre, amelyben 16 bőrbe kötött füzet rejtõzött.
Hírek
New York, reggel 8 óra. A másnapos, kiégett, alkoholista zsaru Jack Mosley (Bruce Willis) nem vágyik egyébre, csakhogy hazajusson, és újra a pohár fenekére nézzen, mikor megbízzák egy egyszerűnek tűnő feladattal.
Hírek
Antal Nimród ifjú magyar filmrendezõ amerikai film forgatásáról tárgyal: a Hollywood Reporter című lap honlapja szerint, a Kontroll című, 2004-ben készült, rendkívül sikeres film forgatókönyvíró-rendezője a Vacancy (Üres szoba) című klasszikus horrort rendezné újra Sarah Jessica Parker és Luke Wilson fõszereplésével.
Hírek
Két alvó gyerekre vigyázni egy szupermodern, csupaüveg luxusvillában – minden babysitter álma. Vagy rémálma. Jill (Camilla Belle) csak gimnazista, de szívesen vállal apróbb munkákat. Amikor egy környékbeli, jómódú házaspár arra kéri, hogy éjfélig vállalja el a gyerekeit, boldogan mond igent.
Hírek
Saját viharos életéről Jane Birkin angol énekes-színésznő filmet készít, amelyhez a forgatókönyvet is ő írta. A mű emlékiratait helyettesíti, amelyet nem akart megírni, bár több helyrõl felkérték erre.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Aforizmák
„ A művész legnagyobb földi jutalma a kollégák irigysége."
Varnus Xavér
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ