BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Octavio együtt él édesanyjával, testvérével és annak feleségével. Szerelmes bátyja feleségébe és utálja fivérét, amiért veri az asszonyt. Elhatározza, hogy megszökteti szerelmét, de ehhez pénzre van szüksége. Egy furcsa véletlen során kiderül, hogy kutyája, Cofi profi harcos és ezt a tehetséget használja fel a szükséges összeg megszerzésére.
Hírek
A filmalkotók szerzői jogainak védelmét kívánja ellátni a már létező szervezetekkel együttműködve a DIGITALFILM Filmalkotók Magyarországi Digitális Jogkezelő Egyesülete - közölte ma a társaság.
Hírek
Március 1-től 8-ig rendezik meg a People in Need Alapítvány az ember jogi dokumentumfilm fesztivált Prágában. A Václav Havel pártfogásának örvendő filmmustrán több, mint száz alkotást mutatnak be a nagyvilág mozgókép-terméséből. A vetítésekhez beszélgetések, mesterkurzusok és workshopok is társulnak.
Hírek
A rossz idő ellenére telt ház előtt vetítették le a hangulatos Via Giulia egyik palotájában található Római Magyar Akadémián Kocsis Tibor verespataki aranybánya-dokudrámáját az Új Eldorádó-t. Az eseményt megtisztelte az olasz filmkritikusok doyene, Mario Verdone, valamint a Római Dokumentumfilm-fesztivál szervezői is.
Hírek
A Rokonok című film csak itt-ott csillan fel igazán, többnyire ott, ahol Tóth Ildikót lehet látni. Káprázatosan csinálta meg ezt az asszonyt (Kopjássné, azaz Csányi felesége) – aki képtelen elviselni a simlit, a panamát, a vele járó allűröket szóval ezt az úri társaságot.
Hírek
Már a premier előtt vihart kavart Szlovákiában a Hostel című horrorfilm, amely két amerikai férfi rettenetes szlovákiai kalandjairól számol be és enyhén szólva nem éppen kedvező színben mutatja be az országot.
Hírek
Huszonhatodik alkalommal kezdődik meg február 24-én a Fantasporto, Portugália legnagyobb nemzetközi filmfesztiválja. A rendezvény az 1956-os forradalom 50. évfordulójának tiszteletére különprogramon mutat be játékfilmeket az elmúlt évtizedek magyar történelméről.
Hírek
Federico Felliniről a Nyolc és fél forgatása idején készült fotók láthatók március 30-ig Madridban, az FNAC lemezáruház-hálózat három boltjában. A fotós Gideon Bachmann volt, aki a 60-as években nagy amerikai magazinoknak tudósított Rómából. Fellini, akivel 1956-óta barátok voltak, tudva Bachmann anyagi gondjairól, felajánlotta, hogy a forgatás alatt dolgozzon neki.
Hírek
A nagy sikerű Makk Károly és Bereményi Géza retrospektív vetítéssorozatot követően az idén Gaál István munkásságát mutatja be a genfi CAC Voltaire filmművészeti központ. A legendás BBS egyik alapítójának szentelt program keretében Gaál István első játékfilmje, az 1963-ban készült Sodrásban mellett további kilenc mű látható Genfben február 20-tól 28-ig.
Hírek
Február 22-én lesz hetven éves Bodor Ádám Kossuth- és József Attila-díjas író, a magyar próza élvonalbeli alkotója. Kötetei közül nem egy a sokadik kiadásnál tart. Kossuth-díjának indoklása szerint „a közép-kelet-európai történelem meghatározó léthelyzeteit modelláló, egyetemes érvényű zárt szisztémák irodalmi megjelenítéséért, ember és természet kiszolgáltatottságának nagy erejű ábrázolásáért."
Hírek
Az új filmprodukciós cég logója egy aszfaltozott út, rajta az elõzést tiltó fehér csíkkal. A sztráda sebesen fut a vásznon, majd megjelenik a név: Pirelli. A híres gumigyár, történetében most elõször – de szándékai szerint nem utoljára –, filmet készít. A mozi márciusban már látható lesz az Interneten, a www.pirellifilm.com honlapon.
Hírek
Jasmila Zbanic alkotása, a Grbavica kapta az 56. berlini filmfesztivál (Berlinale) fõdíját, az Arany Medvét szombaton este. A bosznia-hercegovinai rendező koprodukcióban – osztrák, német és horvát közreműködéssel – készítette el művét, amely a jugoszláviai polgárháború után játszódik.
Hírek
Alain Delon francia filmsztár három híres filmjét, köztük A párduc címűt vetítik a Francia Intézetben február 22-től 24-ig. Balla Borbála, az intézet sajtótitkára elmondta: abból az alkalomból tűzték műsorra a filmeket, hogy a sztár lesz az idei magyar operabál díszvendége. Az operabált február 25-én tartják.
Hírek
Hónapokig tartó előkészületek után vasárnap megkezdődnek Andy Vajna producer Szabadság, Szerelem című filmjének forgatási munkálatai - közölte az InterCom. A film különleges emléket készül állítani az 1956-os forradalomnak: a történet '56 októberében-novemberében játszódik párhuzamosan Budapesten és a Melbourne-i olimpián - olvasható a forgalmazó közleményében.
Hírek
Lesújtó pletykák keringenek Los Angelesben: az Oscar Akadémia tagjai állítólag nem is akarták megnézni a Brokeback Mountain – a magyar mozik Túl a barátságon címmel vetítik majd – című filmet, mert visszataszítónak érzeték a két férfi tragikus szerelmi történetének bemutatását.
Hírek
Március 7-én és 8-án 20-órakor nézhetik meg az Andaxszínház: Még távolabb című előadását a MU Színházban. A produkciót Zsalakovics Anikó rendezte.
Hírek
A 2006-os Oscar-díjakra beérkezett jelölések nagy többsége vagy eddig kevéssé ismert új arcokra, vagy olyan sztárokra vonatkozott, akiket eddig filmjeik sikere ellenére soha nem jutalmazott a díjakat odaítélő amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia.
Hírek
A 2006-os Oscar-díjak legfontosabb kategóriáira jelölt filmek néhány kivételtől eltekintve független producerek által alacsony költségvetéssel készített alkotások, a nagy stúdiók játékfilmjei a peremre szorultak.
Hírek
Fajgyűlölet, terrorizmus, szólásszabadság, a kisebbségek iránti tolerancia: mérföldekre a nagyszabású látványfilmektől és komédiáktól, a március 5-én átadásra kerülő 2006-os Oscar-díjakra jelölt alkotások erkölcsi és társadalmi kérdéseket dolgoznak fel.
Hírek
Oktatási segédanyag készült Szabó István új filmjéhez, a Rokonokhoz, amelyet témája és művészi minősége alkalmassá tesz a középiskolai oktatásban való felhasználásra - tájékoztatott Ádám Bernadett, az Intercom sajtófőnöke
Hírek
A Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemlére olyan művek nevezését várják, amelyek képzőművészeti alkotások filmes eszközökkel történő bemutatására, (újra) értelmezésére vállalkoznak, illetve egy vagy több képzőművész (művészeti csoport) életéről, annak egyes szakaszairól készültek.
Hírek
Magyarországon 2005-ben a filmkalózkodásból származó veszteség 102 millió dollár (21533 millió forint volt), s ez a szám nem tartalmazza a magyar és egyéb, nem amerikai alkotásokat érintõ veszteségeket – állapította meg az amerikai szerzõi jogvédõ szervezet (International Intellectual Property Alliance) a tavalyi évre vonatkozó felmérésében az egyes országok kalózkodási adataival kapcsolatban.
Hírek
Az UNICEF által évente megrendezett Filmművészet a békéért idei jótékonysági estjén a zsűri George Clooney rendezését, a Good Night, and Good Luck című filmdrámát találta 2005 legértékesebb alkotásának. Olyan filmeket hagyott maga mögött, mint a München (Steven Spielberg), a Mennyország most (Hany Abu-Assad), a Holy Lola (Bertrand Tavernier) és az Elveszett gyerekek (Ali Samadi és Olver Stoltz).
Hírek
Március 5-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel az utóbbi évtizedek egyik legjelentõsebb brit rockzenésze, Chris Rea. Búcsúturné keretében érkezik hozzánk. Romló egészsége miatt felhagy a koncertkörutakkal, és eztán csak klubokban játszik. Chris Rea az angliai Middlesborough-ban született 1951. március 4-én. Budapesti koncertjén egy nappal lesz túl „félkerek", ötvenötödik születésnapján.
Hírek
Németh Gábor Péter kapta idén a Fehér György-díjat, mert Végállomások című dokumentumfilmjével õ állt legközelebb a 2002-ben elhunyt neves filmrendezõ szellemiségéhez – közölte Gerõ Péter, az alapítók egyike. Az odaítélésrõl döntõ kuratóriumban a FilmJus, a Televíziós Művészek Társasága, a Társulás Stúdió, a Fehér Átjáró Műhely és a Magyar Filmművészek Szövetsége képviseltette magát.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
Aforizmák
„ Csak a közepes művek kifogástalanok – a nagy művek sohasem."
Lucian Blaga
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ