Hírek
A Szex és New York című sikeres tévésorozat filmváltozata két izraeli városban beharangozó plakátok nélkül fog hamarosan debütálni, mivel az illetékesek nem akarják a „ászex" szót látni az óriásplakátokon.
Hírek
A 61. Cannes-i Filmfesztiválon ma mutatják be a magyar versenyfilmet, Mundruczó Kornél Delta című alkotását. Noha a Delta francia forgalmazója, a The Coproduction Office csak a mai díszbemutató után vetítheti először a fesztivált kísérő vásáron a magyar filmet, a rendező szerint már napokkal ezelőtt óriási volt iránta az érdeklődés.
Hírek
A Wachowski testvérek Speed Racer – Totál turbó című, alig két hete debütált akciófilmjének totál bukása után a hét végén ismét csalódást okozott egy hollywoodi szuperprodukció: a Narnia-sorozat második része mélyen az elvárások alatt teljesített az észak-amerikai jegypénztáraknál.
Hírek
Száz éve, 1908. május 20-án született James Stewart, Hollywood első fénykorának nagy sztárja, akit szerepei és magánéleti tartása miatt csak „Mr. Jófiúként" emlegettek.
Hírek
A magyar versenyfilmet, Mundruczó Kornél Deltáját és általában a magyar filmeket hirdető óriásplakátokkal, továbbá programfüzetekkel, valamint megújult pavilonnal a korábbi évekhez képest láthatóbbá vált Magyarország a 61-i Cannes-i Filmfesztiválon.
Hírek
Megszakítva az eddig elsősorban tragikus hangvételű versenyfilmek sorát szombaton Woody Allen legújabb romantikus komédiája, a Vicky Cristina Barcelona – versenyen kívül – elvarázsolta a 61. Cannes-i Filmfesztivál közönségét, a bokszoló Mike Tyson pedig meghatódott a róla készült dokumentumfilm meleg fogadtatásán.
Hírek
A mai Londonban játszódó Kasszandra Álma 2 fivér (Ewan McGregor, Colin Farrell) nagy hatású és izgalmas története, akik kétségbeesetten szeretnének változtatni zűrös életükön.
Hírek
Az utóbbi idők egyik legnagyobb sikerű, legméltatottabb könyve alapján készült ez a mélyen megrendítő film barátságról, családról, pusztító erejű hibákról és a megváltó szeretetről.
Hírek
Angelina Jolie ikreket vár - ezt maga a hollywoodi filmsztár közölte egy amerikai televíziónak Cannes-ban adott interjúban, megerősítve az ezzel kapcsolatos találgatásokat.
Hírek
A Magyarországon is jól ismert brazil Fernando Meirelles legújabb filmjének bemutatójával kezdődik szerda este a 61. Cannes-i Filmfesztivál: a Nobel-díjas portugál író, José Saramago Vakság című regényből készült filozófiai thriller hollywoodi szereplőgárdája (Julianne Moore, Mark Ruffalo, Danny Glover és Gael Garcia Bernal) vonulhat fel elsőként a Fesztiválpalota vörös szőnyegén.
Hírek
Michael Moore világhírű amerikai dokumentumfilmes rendező egyik legsikeresebb munkájának, a Fahrenheit 9/11-nek a folytatásán dolgozik.
Hírek
Apai örömök elé néz Jirí Menzel Oscar-díjas cseh filmrendező, aki hetvenéves várja elsőszülöttje érkezését – jelentette a Blesk című prágai bulvárlap.
Hírek
Ki az a Bob Dylan? Az amerikai folkzene élő legendája, aki soha nem hagyta, hogy filmet készítsenek életéről. Egészen mostanáig.
Hírek
A spanyol filmeké lesz a főszerep csütörtöktől a budapesti Művész moziban, ahol egy héten át összesen nyolc alkotást nézhetnek meg az érdeklődők az utóbbi három év terméséből.
Hírek
Martin Sheen filmszínész humanitárius munkájáért az indianai Notre Dame Egyetem legmagasabb rangú kitüntetését kapta meg vasárnap.
Hírek
Harvey Weinstein hollywoodi filmproducer bejelentette, hogy Laurence Fishburne-nel karöltve filmvászonra viszi Paulo Coelho mindeddig megfilmesíthetetlennek ítélt Az alkimista című regényét.
Hírek
Nem fél a kritikusok korbácscsapásaitól Harrison Ford. Ezt mondta az amerikai színész vasárnap a legújabb Indiana Jones-produkció sajtóvetítése után tartott tájékoztatón a 61. Cannes-i Filmfesztiválon.
Hírek
Vígjáték egy mániákusan társat kereső fiúról, önéletrajzi elemekkel. A filmben két történetszál váltogatja egymást: egy burleszkszerű társkeresési hajsza és egy tragikomikus szerelmi történet.
Hírek
Rövidfilmet készít Spike Lee mobiltelefonján a Nokia cég számára.
Hírek
Egy jelenség hang és képi megnyilvánulásokból a városból, a városról olyan szerzők műveire alapozva, akikre már sokan felfigyeltek az elmúlt években, mert van mondanivalójuk magukról, magunkról, a városi életről és mindezt aktuális formában tudják tálalni. A név Cinematour, mely így egy összművészeti villanás, ahol a kép és a hang kapcsolata van főszerepben, mellékszerepben és statisztaként egyaránt.
Hírek
Hetvenéves korában csütörtökön Los Angelesben elhunyt John Phillip Law amerikai színész, a 60-as évek mozijának egyik férfi szex-szimbóluma.
Hírek
Nem kímélték a hírességeket a francia filmes „citromdíjak", a Gérard du Cinéma névre keresztelt szatirikus elismerések osztogatói: a cannes-i filmfesztivál előestéjén olyan sztárokat „tiszteltek meg" vele, mint Monica Bellucci, Catherine Deneuve vagy Franck Dubosc.
Hírek
A film a 2007-es Sundance Filmfesztiválon tűnt fel, ahol elnyerte a Közönségdíjat, és utána számos más fesztiváldíjat. Az idén pedig megkapta az Oscar-díjat is, a legjobb eredeti dal kategóriájában.
Hírek
Tom Cruise Hitler-filmjének premierjét 2009 februárjára halasztották; az eredetileg idén nyárra tervezett, majd őszre halasztott bemutató így elmarad.
Hírek
2008. május 14-25. között rendezik meg a „fesztiválok fesztiválja”-ként számon tartott 61. Cannes-i Filmfesztivált, mely a világ elsőszámú filmművészeti seregszemléje és szakmai találkozója egyben.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
Aforizmák
„ A pesszimista azt hiszi, hogy minden nő könnyelmű, az optimista reméli."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ