Hírek
Öt nő és egy szépségszalon. Szerelmek, vonzódások és csalódások, melyek megélése barátnők és humor nélkül nehezen menne.
Hírek
Joel és Ethan Coen kémfilmje nyitja meg az augusztusi velencei filmfesztivált - jelentették be hétfőn a szervezők.
Hírek
A filmgyártáshoz kapcsolódó 20 százalékos adóvisszatérítéssel kapcsolatos magyar javaslatokat a múlt héten juttatta el az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) Brüsszelbe – közölte Sámuel Balázs, a szaktárca főosztályvezető-helyettese.
Hírek
A gyönyörű Holly Kennedy-nek (Hillary Swank) nem is lehetne boldogabb élete: nagy szerelméhez, a szenvedélyes Gerry-hez (Gerard Butler) ment feleségül, aki bármikor képes mosolyt csalni az arcára. Így mikor a férfi betegségben meghal, Holly összeomlik és ő sem akar tovább élni. Csak egyvalaki tudná felrázni fásultságából, de ő már nincs az élők sorában. Senki sem ismeri jobban Holly vágyait és álmait, mint Gerry. Még szerencse, hogy volt egy terve, mielőtt elment.
Hírek
Tarr Béla rendezői életművéből nyújtanak filmválogatást a teheráni mozik május elejétől június végéig.
Hírek
Kokas Ignác, Orosz János, Mészáros Géza és Mészáros Bori festményeit bemutató tárlat nyílt pénteken az Újbuda Galériában; a budapesti Kelenhegyi úti Művészház egykori és mai lakóinak képeit csaknem egy hónapon át láthatja a XI. kerületi kiállítóteremben a közönség.
Hírek
BKV-sztrájk, critical mass és nyári napsütés ide vagy oda, a francia filmek vonzereje mindenen áttört! Budapesten 86 százalékos kihasználtsággal, és a nyolc vidéki városban is szép eredménnyel futott a Francia Filmnapok, amelynek keretében április 10. és 21. között hat francia filmet és egy 136 perces rövidfilm-összeállítást tekinthetett meg a hazai közönség. Idén összesen 7 268-an váltottak jegyet a legfrissebb francia filmalkotásokra. Az idei filmnapok különleges meglepetése volt, hogy a francia film tündére, Audrey Tautou most először, ellátogatott a magyar fővárosba.
Hírek
Gyömbér, egy kis citromlé és gránátalmaszirup – ezek a Shirley Temple-koktél összetevői. A nyolcvanadik születésnapját április 23-án ünneplő legenda életének receptje még zamatosabb: 52 szőke lokni, hollywoodi álom egyedülálló Oscar-díjjal, egy kis keserűség, majd jelentős diplomatakarrier.
Hírek
A földrajzi távolság és az éghajlati különbség ellenére egymáshoz nagyon hasonló sorssal és hagyományokkal rendelkező muzsikusok lépnek a Bartók Béla Nemzeti hangversenyterem színpadára május 11-én.
Hírek
Huszonöt esztendeje, 1983. április 20-án hunyt el Budakeszin Mezei Mária színésznő, kiváló művész.
Hírek
Az Eszter hagyatéka más, mint a megszokott filmek: nincsenek benne gyors váltások, inkább megállítja az embereket. Akik megértik Márai Sándor üzenetét és szeretik műveit, azok szeretni fogják a filmet is – vélekedett a Márai-regényből készült film rendezője, aki a bemutató kapcsán nyilatkozott.
Hírek
Audrey Tautou világhírű francia színésznő lesz a fővárosban csütörtökön kezdődő 12. Francia Filmnapok díszvendége; a művész új filmje, az Egyedül nem megy premierjére érkezik a magyar fővárosba – közölte a szervezők nevében Tamás Dorka sajtóreferens.
Hírek
Keményffy Tamás első játékfilmje, a Mázli producere, Hidasi Dalma is részt vesz a cannes-i filmfesztivál keretében május 17. és 2. között megrendezendő filmproducerek szakmai fórumán; a magyar-francia-német koprodukcióban készült alkotás pedig a francia város filmvásárán lesz látható – közölte a Magyar Filmunió.
Hírek
Két New York-i nyomozót alakít új filmjében Robert De Niro és Al Pacino: a Righteous Kill (Igazságos gyilkosság) ősszel kerül mozikba.
Hírek
41. alkalommal rendezték meg a WorldFest-et a texasi Houstonban. A nemzetközi filmfesztiválon, mely április 20-án ért véget, Bollók Csaba Iszka utazása című filmjét Arany Remi Díjjal jutalmazták. Dárday István és Szalai Györgyi Az emigráns című Márai-filmje a zsűri különdíját nyerte el. A rövidfilmversenyben Nemes Jeles Lászlót munkája, a velencei filmfesztiválon debütált Türelem nyert Arany Remi Díjat.
Hírek
Elhunyt Alekszandr Trosin ismert orosz filmtörténész, filmesztéta, a magyar filmművészet legkiválóbb orosz ismerője, aki olyan szenvedélyesen érdeklődött Magyarország és a magyar filmek iránt, hogy magyarul is megtanult.
Hírek
Hatszor választották a világ legszebb emberei közé, de nem csak külseje, tehetsége miatt is méltán számít Hollywood legnagyobb csillagai közé Michelle Pfeiffer, aki április 29-én lesz ötven éves.
Hírek
„Nem tudom megbocsátani magamnak, hogy ennyi szerencsével, ennyi kivételes szituációval ennyire keveset tudtam összehozni” – mondta élete végén a kilencven éve, 1918. április 26-án született Perczel Zita - pedig ő volt a két világháború közötti magyar színpad és film egyik legnagyobb csillaga.
Hírek
Meghívást kapott M. Tóth Géza Ergo című animációja a Cannes-i Filmfesztivállal párhuzamosan zajló Kritikusok Hetére – közölte a Magyar Filmunió. A rendező számára „megnyugvást és visszaigazolást” jelent a rangos meghívás.
Hírek
Két fiatal magyar filmrendező alkotását hívták meg a május 14. és 25. között megrendezendő 61. Cannes-i Filmfesztiválra: Mundruczó Kornél Delta című mozgóképe a versenyprogramban méretteti mag magát, míg Erdélyi Dániel 411-Z című munkája a rövidfilmek hivatalos versenyében indul a legjobb rövidfilm Arany Pálmájáért.
Hírek
Jirí Menzel Oscar-díjas cseh film- és színházi rendező lesz a Győrben április 26-án kezdődő Mediawave nemzetközi filmes és zenei fesztivál díszvendége; az alkotó tiszteletére filmvetítést és beszélgetést tartanak – mondta Csete Orsolya, a fesztivál koordinátora.
Hírek
Rövid élete során csak 25 filmet forgatott, mégis az amerikai tömegkultúra ikonja lett Jayne Mansfield, a „szegény ember Marilyn Monroe-ja”, aki hetvenöt éve, 1933. április 19-én született.
Hírek
Audrey Tautou legközelebb Coco Chanel divatdiktátor szerepében lesz látható a mozivásznon, a film forgatása szeptemberben kezdődik. Erről a 12. Francia Filmnapok keretében Magyarországon tartózkodó francia színésznő beszélt pénteken az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Hírek
Bacsó Péter legújabb, Majdnem szűz című filmjét meghívták a június közepén kezdődő Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába – közölte Kálomista Zsuzsanna, a forgalmazó Hungaricom ügyvezető igazgatója csütörtökön.
Hírek
„Forgács Péter és a történelem újrahangszerelése” címmel mutatott be a Harvard Film Archive nagy sikerrel vetítéssorozatot, melynek díszvendége volt a világhírű magyar médiaművész. Az Angelos' Film, a Bibó breviárium, A dunai Exodus, A maalstrom, a Miközben valahol... és a Wittgenstein Tractatus című alkotásokat láthatta az amerikai publikum a vasárnap este véget ért vetítéssorozaton.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
Aforizmák
„ Az állatvilágot számos környezeti veszély fenyegeti. De legalább megkímélik a televíziótól."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ