Hírek
Az elsősorban történelmi és politikai témájú filmeket bemutató 59. cannes-i filmfesztiválon egyetlen film sem volt kiemelkedő, így a zsűri rutinból a brit Ken Loach The Wind That Shakes The Barley (Az árpát lengető szél) című klasszikus alkotásának ítélte az Arany Pálmát - vélték hétfői kommentárjaikban a francia napilapok.
Hírek
A filmbemutatók mellett a világ legnagyobb filmvására működött a vasárnap véget érõ 59. cannes-i filmfesztiválon, amelyen elsõsorban a kelet-európai filmipar megerõsödése kapott hangsúlyt.
Hírek
Megosztott harmadik díjat nyert Kocsis Ágnes A vírus című rövidfilmje a hivatalos versenyprogram főiskolás vizsgafilmeket felvonultató Cinéfondation elnevezésű szekciójában az 59. cannes-i filmfesztiválon.
Hírek
Alain Delon 70 éves világhírű francia színész nem vállalta el XV. Lajos francia király szerepét Sofia Coppola amerikai rendezõnõ Marie-Antoinette című filmjében, mert szerinte egy amerikai nem tud elbeszélni egy francia történetet - derült ki a Metro című újság francia változatából, a bukással felérõ cannes-i sajtóbemutató másnapján.
Hírek
Marc hirtelen szeszélytől vezérelve leborotválja a bajuszát, de hazatérő felesége nem vesz észre rajta semmilyen változást. A dolog egyre különösebbé válik, amikor sem a barátai, sem a kollegái nem veszik észre, hogy nincsen többé bajusza. Marc úgy érzi, hogy jó viccből is megárt a sok, és arra kéri Agnèst, hogy hagyja abba a játékot.
Hírek
Darvas Iván Kossuth- és Jászai-díjas, érdemes és kiváló művész életműdíjban részesül a Székesfehérváron május 29-én kezdõdõ II. Alba Regia Nemzetközi Filmfesztiválon.
Hírek
Kocsis Ágnes, akinek két filmjét is meghívták az 59. cannes-i filmfesztiválra, az Arany Kameráért versengő további 28 rendezõ és az őket zsűriző, belga Dardenne testvérek társaságában vonult fel kedden este a fesztiválpalota vörös szõnyegén.
Hírek
A világ legjelentõsebb médiaeseményének számító cannes-i filmfesztivált az a közel ötezer sajtómunkás teszi azzá, akiknek száma az elmúlt tizenöt évben megduplázódott a francia tengerparti kisváros filmes seregszemléjén, miközben interjúkat készíteni egyre kevesebb lehetõségük adódik.
Hírek
Elismerő kritikát közölt a Le Figaro című francia napilap Pálfi György Taxidermia című filmjéről, amelyet pénteken mutatnak be az 59. cannes-i filmfesztivál Un certain regard (Egy bizonyos tekintet) című válogatásának versenyében.
Hírek
Katolikusok tiltakozásai és bojkottfelhívásai, betiltás és tüntetés kísérte egyes országokban A Da Vinci-kód című film világpremierjét, a Dan Brown azonos című sikerkönyvébõl készült alkotást csütörtökön elsõként Ázsia filmszínházaiban láthatták a nézõk.
Hírek
Az Arany Pálmáért versengõ húsz film közül a brit Ken Loach és a kínai Lou Ye politikai és szerelmi témájú filmjeinek bemutatójával csütörtökön megkezdõdött az 59. cannes-i filmfesztivál hivatalos programja.
Hírek
A Da Vinci-kód című film valamennyi alkotója és kétezer díszvendég jelenlétében Sidney Poitier amerikai színész szerda este megnyitotta az 59. cannes-i filmfesztivált.
Hírek
Hamarosan filmiroda alakul a Budapesten egyre gyakoribb - jó pénzt hozó - filmforgatások koordinációjára és a hivatalos ügyek gyorsabb, összehangoltabb intézésére - hangzott el azon a keddi tájékoztatón.
Hírek
A 16. századi Velencében járunk. Bassanio (Joseph Fiennes) fiatal, nemesi származású barátjától, Antoniotól (Jeremy Irons) egy nagyobb összeget kér kölcsön, hogy elhajózhasson Belmontba, és megkérhesse a szépséges Portia (Lynn Collins) kezét.
Hírek
Június 9-én, 10-én és 11-én – Új hullám elnevezéssel – mutatkozik be Miskolcon a Színház és Filmművészeti Egyetem. A három napos rendezvényen vetítések, beszélgetések lesznek az egyetem hallgatóival, tanáraival és fiatal filmesekkel.
Hírek
A közönség és a kritika is Gérard Depardieu-nek a művészfilmekbe való sikeres visszatéréseként értékelte a Quand j'étais chanteur (Amikor énekes voltam) című filmben nyújtott alakítását, amelyet pénteken mutattak be az 59. cannes-i filmfesztiválon.
Hírek
A szakhatósági engedélyek megszerzését követően, Etyeken megkezdődött a Korda Sándor Filmstúdió építése.
Hírek
A Da Vinci-kódnál is hűvösebben fogadta a szerdai sajtóvetítésen Sofia Coppola Marie-Antoinette című filmjét az 59. cannes-i filmfesztivál közönsége.
Hírek
Nem jó film, de érdekes. S hogy miként fér meg ez a kettő egymás mellett? Nehéz kérdés, jobb föl sem tenni! Mindenesetre a Kedves Wendy című mozi különleges világba vezeti be a nézőket.
Hírek
Itt a tavasz, Verne, a teknőc, és erdei barátai felébrednek téli álmukból, és indulnának élelmet gyűjteni jövő télre. Igen ám, de valami szörnyűség állja útjukat. Hatalmas. És zöld. És félelmetes. És csupa levél. És nem a postás bácsi. Hanem a SÖVÉNY.
Hírek
Bravózva és nagy tapssal fogadták Pálfi György Taxidermia című filmjét pénteken az 59.cannes-i filmfesztiválon.
Hírek
A VOX mozimagazin® 2006 májusában immár ötödik alkalommal rendezi meg legnagyobb éves rendezvényét, a VOXCar™-díjátadó gálát. Az ötödik díjátadóra 2006. május 28-án este az Iparművészeti Múzeum Aulájában kerül sor, reprezentatív körülmények között.
Hírek
A kebab, a kung fu, Shakespeare, és a szagos pelenkák világa csak első hallásra áll távol egymástól. Vannak olyanok, akiknek az élete a fenti világok metszetébe tartozik.
Hírek
A Dear Wendy című film Dick (Jamie Bell - Billy Elliot), a magányos fiatalember története, aki Estherslope-ban, egy szegény, dél-kelet amerikai bányászvárosban él. Amikor Dick egy nap véletlenül egy kis pisztolyt talál, pacifista nézetei ellenére különös vonzódást kezd érezni a fegyver iránt.
Hírek
Miközben a francia szaksajtó üdvözli az európai mozi visszatérését a cannes-i filmfesztiválra, a francia tengerparti kisváros leginkább egy amerikaira kaszinóra emlékeztet a nemzetközi seregszemle napjaiban.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A XIX. század végén a lengyel komponista és zongoraművész, Moritz Moszkowski Bécs utcáin sétálgatott a Rimszkij-Korszakov-tanítvány Alekszandr Glazunov társaságában.
 
Aforizmák
„ Csak egy szót kell a templomban kimondanod, hogy megházasodj, és csak egy nevet álmodban, hogy elválj."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ