Hírek
Az őszi párizsi színpadi szezon nagy eseményének számít, hogy hatévi szünet után a hétvégén ismét színpadra lépett Isabelle Adjani, a filmjeiből világszerte ismert nagy színésznő.
Hírek
A magyarországi kazettalopás ellenére időben indul a Robin Hood-sorozat vetítése - mondta Londonban, az új BBC-produkció sajtóbemutatója után a gyártó vállalat illetékese.
Hírek
Patrick Süskind A parfüm - Egy gyilkos története című sikerregényéből készült filmet világpremieren mutatták be csütörtökön este Münchenben nagy érdeklődés mellett.
Hírek
Hasutasok címmel forgat másfél órás filmet Szőke András rendezõ a Művészetek Völgye egyik községében, Taliándörögdön; a film producere Sándor Pál, számos nagy sikerű film rendezõje, operatõre Halász Gábor, gyártója a Hunnia Filmstúdió.
Hírek
Remek hely a tanya, a legelő klanya, a gazda is jóságos, gondozza a jószágot, és senkit sem ütlegel, ahol akar, ott legel minden állat. Összességében minden állat. Nagyon állat. Túlságosan is. Mert amikor a gazda nem figyel, a jószágok két lábra állnak, sőt, beszélnek, sőt, fergeteges bulikat csapnak, és járják a csűrdöngölőt a csűrben. És a fiú teheneknek is van tőgyük.
Hírek
Egyöntetű felháborodást és elutasítást váltott ki az utóbbi napokban amerikai internetes naplóírók körében annak az új brit játékfilmnek a híre, amelyben egy háborúellenes tüntetésen egy arab merénylő meggyilkolja George Bush elnököt.
Hírek
A Volver című mozit látva, készséggel elhiszem, hogy a köztudottan homoszexuális filmrendező, az Oscar-díjas Pedro Almodóvar beleszeretett főszereplőnőjébe, Penélope Cruz-ba és férfiként tekintett rá, mert a mozi tele van olyan különböző képekkel, ahol a színésznő időközben igen látványosan megnövekedett melleit láthatjuk. Más kérdés persze, hogy mi mindent tartalmaz még a legendás spanyol rendező legújabb filmje.
Hírek
Augusztus 28-án elkezdődött az erdélyi Nagyszebenben A lefejezett kakas című német-román-magyar-osztrák koprodukciós játékfilm forgatása a román Radu Gabrea rendezésében. A filmben Margitai Ági kapott jelentősebb szerepet.
Hírek
Lady Di utolsó óráiról készül filmet forgatni Christoph Schlingensief, a provokatív művészetéről ismert rendező Jenny Elvers Elbertzhagen főszereplésével - közölte a Bild című német lap kedden.
Hírek
Augusztus 28-án, hétfőn az Orbánhegyi úti Osztrák Iskolában kezdetét vette Sas Tamás S.O.S. szerelem! című új filmjének forgatása.
Hírek
Pier Paolo Pasolini utolsó filmjéből készült összeállítással visszatér a Velencei Filmfesztiválra Sergio Bertoluccinak köszönhetően.
Hírek
Lucy Liu-t A szabadság vihara című dokumentumfilm premierjére, szeptember 5-re vártuk vendégként hazánkba. Sajnálatos módon a színésznő - ígérete ellenére - nem tud megjelenni az eseményen.
Hírek
2001. szeptember 11. szokatlanul meleg nap volt New Yorkban. Will Jimenónak, a kikötői rendőrség (PAPD) tisztjének megfordult a fejében, hogy kivesz egy szabadnapot és hobbijának, az íjászatnak hódol, de azután mégis úgy döntött, bemegy dolgozni. John McLoughlin őrmester, a PAPD köztiszteletben álló veteránja akkor már órák óta ébren volt, mivel minden reggel másfél órát kellett utaznia, míg beért a városba. A két férfi és kollégáik mind Manhattan központja felé tartottak, ahogy mindennap. Ám ez a nap más volt, mint a többi.
Hírek
2006. novemberében végre a magyar mozikba kerül a Farkasok völgye: Irak című botrányfilm, mely világszerte a „török Rambóként” híresült el.
Hírek
Nagy sikerrel debütált Nemes Gyula diplomafilmje. Az augusztus 31-i bemutatót követő első héten a permanensen ismerkedő srác videóklipszerűre vágott, gazdag zenei háttérrel felturbózott szerelmi története művészfilm kategóriában közel 7 ezres nézőszámot ért el.
Hírek
Szombaton kezdődik a csehországi Mladá Boleslavban az európai vígjátékoknak szentelt „Mosolygó Filmek Fesztiválja”. Az immáron negyedik alkalommal megrendezendő filmünnep versenyprogramjába Goda Krisztina Csak szex és más semmi című filmje kapott meghívást.
Hírek
Életműdíjjal várta a Velencei Filmfesztivál zsűrije David Lynch amerikai filmrendezőt. A díj szerda esti átadása előtt a nap során premier előtti vetítésen és versenyen kívül bemutatták az amerikai mozivarázsló Inland Empire című új filmjét, az elsőt az öt évvel ezelőtt készült idegborzoló Mulholland Drive óta.
Hírek
Ma délután fél 3-kor lesz a bemutatója Duló Károly: A néző filmje című könyvének az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A rendezvényt Jancsó Miklós filmrendező és Féjja Sándor filmtörténész nyitja meg.
Hírek
Új feltételezéseket tartalmaz Federico García Lorca haláláról az a dokumentumfilm, amely szeptemberben kerül a nézők elé.
Hírek
Tara Sharma indiai filmszínésznő szerződést kötött arról, hogy játszik Török Ferenc Overnight című legújabb filmjében.
Hírek
A szerencse mindig hirtelen fordul. Erős politikai töltetű, ellentmondásos filmjei, Fidel Castrohoz fűződő barátsága és az Alexander című eposza katasztrofális bukásának köszönhetően Oliver Stone pár hónapja még páriának számított Hollywoodban.
Hírek
A film a szanticskai Szent István Tábor hét éves történetét meséli el, az egykori tiszaújvárosi Mobil Ifjúsági Klubból elindulva a tábor befejeződéséig.
Hírek
Roger Donaldson filmje, A leggyorsabb Indian hét díjjal távozott az idei New Zealand Screen Awards eredményhirdetéséről. A valós történetet feldolgozó alkotó vehette át az idei év legjobb új-zélandi rendezőjének és a legjobb filmnek járó díjat; emellett a legjobb vágás, hang, látványterv és forgatókönyv (szintén Donaldson keze munkája) kategóriákban is besöpörte az elismerést.
Hírek
A vártnál is izgalmasabbra sikerült az Arizona állam-beli Phoenix egyik mozijában a „Kígyók a repülőgépen" című film vetítése.
Hírek
Goda Krisztina és Kocsis Ágnes alkotása meghívást kapott Montrealba, a csütörtökön kezdődő „World Film” fesztiválra: a Csak szex és más semmi című komédia az európai válogatásban, a Friss levegő az első filmek versenyében látható – közölte a Magyar Filmunió. A hetven ország részvételével megrendezendő montreali filmfesztivál öt kontinens filmművészetéről ad pillanatképet.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„Imádom az ellenségeimet, ha értelmesek, ugyanannyira viszolygok az ostobáktól, akik megvédenek."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ