Hírek
Ez aztán a szép család: Barack Obama Brad Pitt távoli unkatestvére, Hillary Clinton viszont Pitt élettársának, Angelina Jolie-nak a rokona – és ez mind tény.
Hírek
Kamondi Zoltán nyerte a Legjobb rendező díját a tiburoni filmfesztiválon. A kaliforniai Tiburonban március 13 – 21. között 90 ország részvételével rendezték meg a nemzetközi filmszemlét, melyen több mint 200 filmet mutattak be, köztük Kamondi Zoltán Dolina című művét.
Hírek
A Barbárok a kapuknál című film, Denys Arcand alkotásának vetítésével kezdődik meg a Kanadai filmhét kedden, a Frankofónia ünnepe keretében, a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban. A rendezvényt Pierre Guimond, Kanada magyarországi nagykövete nyitja meg.
Hírek
Mintegy ezer ember tüntetett szombaton Amszterdam központjában Geert Wilders populista politikus és Koránt bíráló dokumentumfilmjének küszöbönálló bemutatása ellen.
Hírek
Csillagot kapott Angela Bassett filmszínésznő a hollywoodi hírességek sétányán.
Hírek
A világhírű ír rockzenekarról, a U2 együttesről készült három dimenziós film premierje március 28-án 00:01 perckor lesz a budapesti Cinema City Aréna mozikomplexum IMAX-termében – tájékoztattak a filmvetítés szervezői.
Hírek
Anthony Minghella – akinek apja, mint vezetékneve is mutatja, olasz(skót) leszármazott és jégkrémgyáros volt – torok- és mandularák műtétje utáni agyvérzésben hunyt el március 18-án egy londoni kórházban. Milyen keserű tréfája a sorsnak: ez a torkot finoman csiklandó (néha betegítő), hűsítő édesség kísérte – gondolom – gyermekkora mindennapjait, és éppen ez a testrésze hagyta cserben élete delén. Hiszen csupán 54 éves volt.
Hírek
Az ázsiai horrorfilmek sikerhullámát meglovagolva készítette el Hollywood a maga változatát, Hong Kong kultrendezőinek, a Pang testvérek filmjéből, Jessica Alba főszereplésével.
Hírek
„A baszk film fénykora" címmel filmciklust rendez a budapesti Cervantes Intézet április 8-ától; a vetítéssorozat két hete alatt öt baszk rendező filmjeit láthatja a közönség – tájékoztatta Tóth Borbála, az intézmény sajtóreferense.
Hírek
Mladen és Marija boldog, hétköznapi fiatal belgrádi házaspár. Nagyon szeretik tízéves fiúkat, Nemanját. Bíznak benne, hogy hamarosan jobb napok jönnek és a rendszerváltás nehéz évei után könnyebben megy majd a soruk.
Hírek
Műtéti komplikáció következtében kedden Londonban elhunyt Anthony Minghella Oscar-díjas brit rendező - jelentette be az ügynöke.
Hírek
Az idei a tizenkettedik év, hogy a hagyományoknak megfelelően április közepén – vidéken április 10-21., Budapesten pedig április 17-20 között – megrendezik a Francia Filmnapokat.
Hírek
A Ran – Káosz Shakespeare Lear királyának briliáns feldolgozása, amely varázslatosan ötvözi Japán történelmét a shakespeare-i cselekménnyel, valamint a világhírű rendező, Akira Kurosawa (A hét szamuráj, Az utolsó emberig) hűséggel kapcsolatos saját érzéseivel.
Hírek
A gabonapelyhek rabja, a kilencvenes évek független amerikai filmgyártásának ikonná vált kultfilmese, Quentin Tarantino 45 éves.
Hírek
Jacob (Mads Mikkelsen) egy indiai árvaházban dolgozó idealista. Annak ellenére, hogy dán állampolgár, már 20 éve nem járt Dániában. De az árvaháznak pénzre van szüksége.
Hírek
A Földrengések zongorahangolója újabb szabadjegy a Quay fivérek egyedi és misztikus mesevilágába; költõi tudományos-fantasztikus film, amelyet az argentin Adolfo Bioy Casares Morel találmánya címû kisregénye inspirált – bár a végeredmény sokkal inkább emlékeztet Jules Verne Várkastély a Kárpátokban címû kalandregényére.
Hírek
A Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon az idén mintegy 60 film, köztük több mint 50 nagyjátékfilm, illetve számos dokumentumfilm és rövidfilm indul a legkiválóbb, a leginkább újító szándékú és a legmerészebb filmnek járó elismerésért, a Hullámtörők-díjért – tájékoztattak a szervezők.
Hírek
Nagy Zsoltot, a Zuhanórepülés című film főszereplőjét felkérte tagjai sorába az Európai Filmakadémia (EFA)- tájékoztatott a HungariCom forgalmazó cég megbízásából a VOX mozimagazin pénteken.
Hírek
Öngyilkos lett Bill Hayward, a Szelíd motorosok (Easy Rider) című 1968-as amerikai kultuszfilm egykori producere – közölték csütörtökön a Los Angeles-i hatóságok.
Hírek
Su-Mi és Su-Yeon nővérek, akik hosszú pszichiátriai kezelés után térhetnek haza, mivel nagyon nehezen tudták feldolgozni anyjuk halálát.
Hírek
Nyolcvanhat éves korában dél-angliai otthonában elhunyt Paul Scofield világhírű angol színész, az Egy ember az örökkévalóságért című film főszereplője. A művész leukémiában szenvedett.
Hírek
Zurab Cereteli életnagyságnál is nagyobb bronzszoborba öntötte Nyikita Mihalkov filmrendező alakját – jelentette szerdán a Moszkovszkij Komszomolec című orosz lap.
Hírek
Macskássy Katalin filmrendezőtől április 2-án 14.15-kor vesznek végső búcsút a budapesti Farkasréti temetőben – tudatta a Magyar Filmművészek Szövetsége kedden.
Hírek
A rajongók választhatták meg, hogy mennyit fizessenek a brit Radiohead legutóbbi, In Rainbows című albumáért, most pedig animációs videoklipet készíthetnek a számokhoz.
Hírek
Március 20-án lesz ötvenéves Holly Hunter, Hollywood egyik legkiismerhetetlenebb és legsokoldalúbb sztárja, a Zongoralecke Oscar-díjas főszereplője.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kiplingtől, a világhírű angol írótól egy táraságban megkérdezték, hogy szerinte kik kormányozzák a világot: a férfiak vagy a nők?
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„ Az egyik korszak oltárterítője a következő lábtörlője."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ