BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Hírek
Az Elvarázsolt Faluban, jégbe fagyva, mozdulatlanul áll a Bűvös Körhinta. Ez Zuzmor (Végvári Tamás), a gonosz rugólábú varázsló műve, aki azon fáradozik, hogy leigázza, és az örök jég fagyos birodalmává tegye a Földet.
Hírek
Október 21-én, pénteken ismét premier előtti vetítésre invitálják az érdeklődőket az Alexandra Könyvesház Panoráma Termébe (Budapest, V. kerület, Nyugati tér 7.) A kivételesen este 7 órakor kezdődő rendezvényre szeretettel várnak mindenkit, aki még a szombati televíziós adás előtt szeretné látni az 1984 és A Gyűrűk Ura versenyfilmjeit. Lévai Balázs vendégei Ákos és Csányi Vilmos, valamint a filmek alkotói lesznek.
Hírek
A Johanna Bergenben versenyez, s további magyar filmek amerikai filmfesztiválokon, Haifán és Zágrábban is.
Hírek
Szabó István Csodálatos Júlia című filmjének főszerepéért Annette Bening a legjobb színésznő díját nyerte el és a film a közönség díját is megkapta a Bordeaux-i filmfesztiválon.
Hírek
Szeptember 28. és október 1. között rendezték meg Kínában a második nemzetközi animációs seregszemlét. Az előzsűrizés után 155 film került a 13 tagból - neves kanadai, amerikai, kínai, japán, finn, francia, koreai, tajvani és iráni szakemberekből - álló nemzetközi zsűri elé.
Hírek
Folytatódik a Dallas Pashamende és a Maestro fesztiválkörútja.
Hírek
Két magyar film szerepelt sikerrel a hét végén különböző fesztiválokon: Gryllus Dorka a legjobb színésznőnek járó Ezüst Nyílvessző díjat nyerte el Szocsiban, míg a várnai filmfesztivál zsűrije különdíjjal jutalmazta Steven Lovy MIX-ét. Az oroszországi Szocsiban a "Szerelem arcai" (Faces of Love) Filmfesztivál versenyprogramjában nagy sikerrel mutatták be a Dallas Pashamende-t. Gryllus Dorka a filmben nyújtott alakításáért a legjobb színésznő díját nyerte el. A neves francia színésznő, Catherine Deneuve elnökségével rendezett 11. "Faces of Love" Filmfesztivál zsűrijének elnöke Pawel Pawlikowski (Szerelemem nyara) filmrendező volt.
Hírek
Elképesztő - címmel gyermek-és ifjúsági filmfesztivál indul a Palace MOM Parkban..
Hírek
Az Európai Filmakadémia igazgató tanácsának döntése értelmében a szeptember 14-én nyilvánosságra hozott EFA-nevezettek listáját Koltai Lajos Sorstalanság című filmjével egészítették ki.
Hírek
Október 21-től forgalmazzák az olasz mozikban Antal Nimród Kontroll című filmjét.
Hírek
Október 3-án elkezdődött Miskolcon, a Kossuth ART moziban a 2. fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja, a CineFest. A fesztiválon nyolcvanhárom alkotás versenyez, amelyeket a beérkezett közel 300 filmből válogatott ki az előzsűri.
Hírek
Vranik Roland szemlefődíjas filmje a napokban mutatkozik be az amerikai közönségnek, először Vancouverben majd a Chicago-i Nemzetközi Filmfesztiválon.
Hírek
Elhunyt Robert Wise négyszeres Oscar-díjas, több nagy sikerű musical, köztük a West Side Story rendezője Los Angeles egyik kórházában 91 éves korában szívelégtelenség következtében elhunyt a - közölte a Los Angeles Timesben Lawrence Mirisch filmmenedzser.
Hírek
A 11 évvel ezelőtt gyilkosságért ártatlanul elítélt, majd felmentett, ám később mégis az öngyilkosságba menekülő ivádi Pusoma Dénes esetét feldolgozó tévéfilm forgatását tervezi Ragályi Elemér rendező-operatőr
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
 
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
Aforizmák
„A szexualitás kereszt. Szerencsére nem feszítenek rá egész életünkben.
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ