Hírek
Horváth Putyi A halál kilovagolt Perzsiából című filmjét díjjal ismerte el a zsűri a kedd este véget ért wiesbadeni seregszemlén. A közép- és kelet-európai filmművészetnek szentelt „goEast!” fesztiválon a Német Külügyminisztérium által felajánlott díjat nyerte el Hajnóczy Péter kisregényének mozgókép átirata.
Hírek
Április végéig látható a párizsi filmmúzeumban (Cinémathéque) az kiállítás, amelyet Pedro Almodóvar spanyol rendező életének és művének szenteltek. Serge Toubiana, az intézmény igazgatója az El País című spanyol napilapnak elmondta, hogy a La Mancha-i filmest nemcsak mint rendezőt, hanem mint a jelenkor nagy művészét is be akarják mutatni.
Hírek
Kenyeres Bálint alkotása a Syracuse-i filmfesztiválon is elnyerte a legjobb rövidfilmnek járó trófeát.
Hírek
A legjobb rövidfilm díjával tüntették ki a Before Dawn című alkotást a hétvégén véget ért milánói filmfesztiválon. A film rendezője, Kenyeres Bálint a díjátadó ünnepségen személyesen vette át az elismerést.
Hírek
Michael Haneke filmdrámája, a Rejtély (Caché) kapta a legjobb osztrák filmnek járó Diagonál Nagydíjat Grazban, az osztrák filmművészet ezévi ünnepségén.
Hírek
A 4 című filmnek ítélte a zsűri a 13. Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztivál fődíját. Ilja Krzsnovszkij filmje nyolc másik filmmel versenyzett együtt.
Hírek
Ma este mutatják be Pejó Róbert Adrián Dallas Pashamende című filmjét Kolozsváron. A Győzelem moziban megrendezett díszbemutatón a főszereplő Bogdán Zsolt és Kántor László a film producere is részt vesz.
Hírek
Anthony Zimmer a világ minden rendőrsége által körözött zseniális pénzügyi bűnöző. Senki nem látta még az arcát, de az őt versengve keresők harcában Akerman felügyelőnek, egy kivételes zsarunak, van egy kis előnye: tudja, hogy Zimmer bármire képes, hogy Chiarát láthassa.
Hírek
A Duna áradása nem kerülte el a 13. Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztivált sem. A mellékelt képen látható okok miatt sajnos elmarad a az április 5-re meghirdetett – és az[origo].hu, a Filmmúzeum és a Port.hu által szervezett – A Jéghegy Csúcsa - Titanic Convoy Party nevű kísérőbuli a Blue River állóhajón.
Hírek
Az 1830-as években járunk, a helyszín Párizs. Valentin (Jean Dujardin) a szerencsejáték és a nők szerelmese, valósággal habzsolja az életet. Vele ellentétben Cécile (Mélanie Doutey) az igaz szerelem megszállottja, aki elhivatottan keresi élete párját. Ők ketten talán soha nem találkoztak volna, ha a pénzhajhász Van Buck (Gérard Jugnot), Valentin nagybátyja, nem köt titkos egyezséget Cécile anyjával arról, hogy pénz ellenében unokaöccse feleségül veszi a lányt.
Hírek
Nevenincs, idilli kisváros valahol a hegyekben. Dicket apja bányaszerencsétlenség során bekövetkezõ halála után a gondoskodó, de folyton gondterhelt színesbõrû házvezetõnõ, Clarabelle neveli fel – a fiút az egész város jóravaló, kedves gyereknek tartja, aki a légynek se tudna ártani. Egy nap azonban Dick eseménytelen élete váratlan fordulatot vesz, amikor egy igazi lõfegyvert talál.
Hírek
Matt Buckner (Elijah Wood) amerikai diák Londonba utazik, miután igazságtalanul kizárják a Harvardról. Londonban összebarátkozik a nyájas, de veszélyes Pete Dunhammel, akin keresztül bebocsáttatást nyer a futballhuligánok erőszakos világába.
Hírek
Ricky Martin, az egyik legnépszerûbb és legtehetségesebb latin elõadó május 24-én a Budapest Sportarénában ad koncertet.
Hírek
A balhés, lógos Paul barátja, Alexandre nyakára költözik, akit bele is rángat zűrös ügyeibe. Paul-t kétes múltja szorongatja és nincs más választása, mint egyetlen barátját kihasználni. Alexandre rendezett élete totális káosszá válik, de a teljes összeomlás előtt Paul elhatározza, hogy mindent helyrehoz - így a tönkretett szerelmeket is...
Hírek
Párizs, '80-as évek, egy börtönből frissen szabadult férfit kidob a felesége. Elkeseredett haragjában megveri a nőt, majd kiugrik az ablakon három lánya szeme láttára.
Hírek
Tom 28 éves és úgy látszik, élete rendeltetéseként követi apja nyomdokait az ingatlanpiac laza, már-már brutális világába, mígnem egy véletlen találkozás felcsillantja előtte a reményt: belőle is lehet zongoraművész, mint édesanyja volt egykoron.
Hírek
Öt magyar filmet mutat be a 24. Uruguay-i Nemzetközi Filmfesztivál Montevideoban. Az Uruguay-i Filmközpont rendezvényének játékfilm versenyébe Vranik Roland Fekete kefe című filmje kapott meghívást. A rövidfilmes mezőnyben Keményffy Tamás Szerencsés ember és Tóth Barnabás Vonaton című alkotása kel versenyre.
Hírek
A fiatal homoszexuális fotós egy nap megtudja, gyógyíthatatlan rákja van. Az orvos azt mondja neki, kemoterápiával néhány hónappal meghosszabbíthatná életét, egyébként hetei vannak hátra. A fiú úgy dönt, nem ágyban fekve éli utolsó napjait. Lemond a kezelésről, és mindenki elől eltitkolja betegségét.
Hírek
Georges, irodalmi tévéműsor vezetője, videokazettákat kap - véletlenszerűen az utcán felvett képekkel, róla és családjáról. Ugyanígy érkeznek nyugtalanító és nehezen értelmezhető rajzok is. Fogalma sincs, ki lehet a feladó.
Hírek
Orpheus és Euridiké görög mítosza egy különös balti utazás keretében elevenedik meg. Tom amerikai zenész, aki ihletet keresve indul turnéra a Baltikumban. Egy fiatal orosz nő eközben megszökik vőlegényétől, egy német üzletembertől. Hőseink útja Kalinyingrádban fonódik össze, ahonnan már együtt menekülnek tovább.
Hírek
A Kilenc sárkány három elválaszthatatlan jóbarátról szól: Marwanról, Donnyról és Lennyről. Tűzbe mennének egymásért. Marwan mindig is kemény gyerek volt, és most bérgyilkosként dolgozik, Donny és Lenny pedig segítenek neki. A három jóbarát minden munkát elvállal, közben azonban ráeszmélnek, hogy ezzel az életvitellel soha nem fogják sokra vinni.
Hírek
Eddig 300 000 néző látta Rudolf Péter vígjátékát, az Üvegtigris 2-t , a januári bemutató óta.! Ezzel Rudolf Péter filmje a toplista vezetője az idén bemutatott filmek között.
Hírek
Ahogy a vámpírok és farkasemberek viszálya egyre hevesebb, úgy fokozódik az Underworld Evolution feszültsége, a vérszomjas hatalom, a tiltott szerelem és a bosszú valóságos ünnepélyét kínálva.
Hírek
Tíz, Magyarországon még be nem mutatott alkotás szerepel a Francia Filmnapok tizedik alkalommal meghirdetett programjában, amelyet a hónap második felében rendeznek meg Budapesten és hét vidéki nagyvárosban.
Hírek
Dr. Horváth Putyi A halál kilovagolt Perzsiából című munkája kapott meghívást az április 5-én kezdődő wiesbadeni seregszemle versenyprogramjába. A közép- és kelet-európai filmművészetnek szentelt „goEast” fesztiválon tíz játékfilm kelhet versenyre a fődíjért, az Arany Liliomért.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Aforizmák
„ Legigazibb jele annak, hogy nagy képességekkel született valaki, ha irigység nélkül született."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ