Hírek
Brad Renfro 25 éves filmszínészt, aki 12 évesen robbant be a hollywoodi filmvilágba, kedden holtan találták otthonában.
Hírek
Az eredetileg több tucatnyi alkotásból álló lista kilenc filmre szűkült – ezek közül válogatja ki hamarosan az Oscar-zsűri a nem amerikai produkciók Oscar-jelöltjeit.
Hírek
Egyre közelebb az Oscar-hoz: Srdan Globuvic Csapda című szerb-német-magyar koprodukcióban készült többszörös díjnyertes rendezése bekerült a 9 legesélyesebb alkotás közé, melyek a legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára esélyesek.
Hírek
Magyarországon kevéssé ismert vagy már elfeledett, valamint a moziforgalmazásból kimaradt horrorfilmeket vetítenek péntektől a fővárosi Ludwig Múzeumban, a láthatatlan filmek klubjában – tájékoztattak a szervezők.
Hírek
Négy nagy amerikai tévéstúdió szerzői tucatjainak kötött lapulevelet a lába alá, s ezzel egyértelművé vált, hogy az idei tévészezonnak befellegzett.
Hírek
Nyilvános közleményben kért bocsánatot hétfőn Roger Avary, a Ponyvaregény Oscar-díjas forgatókönyvírója az általa okozott halálos balesetért.
Hírek
A magyar kultúra napján, január 22-én, kedden ingyenes éjszakai mozizást rendez a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház – tájékoztattak a szervezők.
Hírek
Gaál István munkássága előtti tisztelgéssel rendezik meg a 19. trieszti filmfesztivált. A versenyprogramban az Iszka utazása és A csapda indul, valamint három magyar rövidfilm és egy dokumentumfilm.
Hírek
A 39. Magyar Filmszemle életműdíjait Schubert Éva színművész, Hildebrand István operatőr és B. Müller Magda fotográfus kapja, míg a Magyar Mozgókép Mestere elismerést Gyulai Líviusz animációsfilm-készítő és Kósa Ferenc rendező vehetik át – közölte Hermann Krisztina, a Magyar Filmművészek Szövetségének ügyvezető titkára hétfőn.
Hírek
Tarr Béla filmje, A londoni férfi díszbemutatójára Budapestre érkezik John Simenon, a mű alapjául szolgáló regény szerzőjének, George Simenonnak a fia – közölte az alkotók sajtóügynöksége hétfőn.
Hírek
A film Isten földi kalandjairól szól. Az Úr kilép a mennyország kapuján, a huzat becsapja az ajtót, erre ő ijedtében leejti a kulcsot a Földre. Mit van mit tenni, le kell érte menni...
Hírek
Chow a 2046-os szoba magányos lakója. Régi szerelmének emléke kínozza, s mindig más nő mellett keres vigaszt, keserű élményeit pedig papírra veti. Könyvet ír egy vonatról, amely 2046-ba, a jövőbe repíti utasait, hogy megtalálják elveszett emlékeiket és átéljék be nem teljesült szerelmeiket. Még soha senki nem tért vissza a jövőből, hogy felfedje a múltat. Egészen mostanáig.
Hírek
Közel két éves munkafolyamat után elkészült az Asterix-filmek legújabbika, az Asterix az Olimpián. A filmet a gyártó már készítése idején 60 ország forgalmazójának adta el. Egyedi módon a forgalmazók is ajánlhattak színészeket az alkotásba, amelynek eredménye egy több nemzetiséget felvonultató szereplőgárda lett.
Hírek
Martin Scorsese Rolling Stonesról forgatott dokumentumfilmjével nyílik meg az idei berlini nemzetközi filmfesztivál.
Hírek
Elhunyt Onódi György gyártásvezető, az alkotót 82. éves korában, hosszú betegség után január 7-én érte a halál – tudatta szerdán a Magyar Filmművészek szövetsége.
Hírek
Etnikai és erkölcsi aggályok miatt betiltották a Papírsárkányok című Arany Glóbusz-díjra jelölt filmet Afganisztánban, ahol a dráma játszódik.
Hírek
Luc Besson francia filmrendező egészestés játékfilmet forgat a Föld aggasztó állapotáról.
Hírek
Tom Hanks Oscar-díjas színész kijelentette, hogy elege van a szexjelenetekből.
Hírek
Míg mostanában több produkciót kellett elhalasztani vagy ideiglenesen leállítani a hollywoodi forgatókönyvírók sztrájkja miatt, a Khaled Hosseini regényéből készült Papírsárkányok stábja egészen más nehézséggel nézett szembe.
Hírek
Ókori ünnepség zajlott vasárnap Párizs leghíresebb sétányán, a Champs-Elyséen. A nagynevű Gaumont filmszínház körüli terület megközelítőleg 2500 évet ugrott vissza az időben, római oszlopokkal övezett főtérré alakult.
Hírek
Floridában megkezdődött Wesley Snipes filmsztár több tízmillió dolláros adócsalási pere – ha elítélik, 16 évet is kaphat.
Hírek
A legjobb idegen nyelvű filmnek járó Golden Globe-díj nyertesét, a Szakafander és pillangót január 31-től láthatják a magyar nézők; a szintén Arany Glóbusz-díjas Ott sem vagyok (I''m not there) című alkotást márciustól vetítik a magyar mozik – tájékoztatott a filmeket forgalmazó Budapest Film.
Hírek
Roger Avaryt, a Ponyvaregény Oscar-díjas forgatókönyvíróját vasárnap őrizetbe vették emberölés és ittas vezetés gyanújával, mert karambolozott. A balesetben Avery autójának egyik utasa meghalt.
Hírek
Elegük van a szirupos westernekből: következő filmjükben „vérrel festik be a Vadnyugatot" a Coen-testvérek következő filmjükben.
Hírek
A Magyar Forgatókönyvírók Egyesülete (MFE-HSA) egyetért az amerikai forgatókönyvírók sztrájkjával, de a szervezet egyelőre nem gondolkozik azon, hogy tengerentúli kollégáival szolidaritást vállaljon – közölte Köbli Norbert, az egyesület elnöke.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ Reménytelen szerelembe kevesebben rokkannak meg, mint a sikeresekbe."
Kner Izidor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ