Hírek
„Egy senki voltam, míg meg nem öltem a Földön élő legnagyobb valakit" – Mark David Chapman szavai ezek. Azé a férfié, aki 1980. december 8-án megölte manhattani háza előtt John Lennont.
Hírek
Tímár Péter új rendezését, a Casting minden című filmet csütörtöktől vetítik a magyar mozikban; az alkotás díszbemutatója kedd este lesz a Corvin Budapest Filmpalotában – közölték az alkotók.
Hírek
Daniel Radcliffe – Harry Potter, az okulárés varázslótanonc filmbéli életrekeltője – élete első szemüvegét ajándékozta a holokauszt borzalmait bemutató kiállítás számára.
Hírek
Rémhírterjesztéssel vádolták meg azt a cseh művészcsoportot, amely nyáron durva médiahackkel borzolta fel a cseh televíziónézők kedélyét.
Hírek
A nagy kiárusítás politikai film. A világ legküIönbözőbb részein játszódó epizódok nagyon konkrét emberi sorsokban jelenítik meg a privatizáció elvont fogalmát.
Hírek
Január 6-án lesz nyolcvan éves Bacsó Péter Kossuth-díjas filmrendező, kiváló művész, a Magyar Mozgókép mestere.
Hírek
Meghiúsulni látszik a tavaly még húszmillió nézőt a tévé képernyője elé ültető Arany Glóbusz-gálaest a hollywoodi írók sztrájkja miatt.
Hírek
Sean Penn amerikai színész-rendező lesz az idei cannes-i filmfesztivál zsűrijének elnöke – jelentették be csütörtökön a szervezők.
Hírek
A németországi Essenből rövidesen útjára indul csaknem teljesen helyreállított változatában Szergej Eizenstein 1925-ben készült klasszikus filmje, a Patyomkin páncélos.
Hírek
Az Oscar-jelölt Chloe Sevigny (A fiúk nem sírnak) és Stephen Rea (A síró játék) főszereplésével készült ez a lélektani thriller, amelynek eredeti történetét Brian De Palma írta.
Hírek
A nemrégiben a világ legszexibb színésznőjének választott Angelina Jolie feltárta élete legnagyobb félelmét – és ez nem Jennifer Aniston, ahogy azt sokan feltételezték. A szép Angelina ugyanis attól rettegett, hogy rossz anya válik belőle – és tekintettel arra, hogy családja rövid idő alatt négy gyerekkel gyarapodott, nyilván sokat is izgult ezen a kérdésen.
Hírek
Két új amerikai film arat sikert a fekete maffia két főszereplője történetének megörökítésével. Mindkét film ma is élő, az 1970-es évek Harlemében uralkodó drogkereskedőről szól.
Hírek
Fiona és Grant több mint negyven éve házasok, életük alkonyán rá kell döbbenniük, hogy Fiona rossz memóriája egy súlyosbodó Alzheimer-kór jele, majd a nő hirtelen el is tűnik. Mikor megtalálják, már ő sem vitatkozik: tudja, hogy ellátásra szorul, és egy otthonba vonul.
Hírek
Garfield, a világ leglustább macskája nagyon unja már a képregények kétdimenziós világát. Arról álmodozik, hogy egyszer megkóstolhat majd egy valódi, 3-dimenziós lasagne-t!
Hírek
A börtönből frissen szabadult hallgatag Alex (Alan Rickman) éppen Ontarión vezet át, mikor -nem éppen jó kedvében- felveszi a stoppos Vivienne-t (Emily Hampshire). Az élettel teli kamaszlány ráveszi, hogy szülővárosába vigye, ám pont mielőtt elérnék úticélukat egy kamion beléjük hajt és a lány meghal.
Hírek
A kínai cenzorok két évre eltiltották a filmezéstől a tavalyi Berlini Filmfesztiválon bemutatott „Lost in Beijing" című kínai film alkotóit, amiért a mű vágatlan verzióját vetítették le a német fővárosban.
Hírek
Goldie Hawn elmenekült az otthona közelében fekvő Aspenből a lesifotósok állandó zaklatása miatt.
Hírek
Johnny Depp filmjeire váltották a legtöbb jegyet tavaly az amerikai mozikban – derült ki egy moziüzemeltetők körében végzett felmérésből.
Hírek
Harcot hirdetett az ausztrál szórakozóhelyeket ellepő félkarú banditák ellen Russell Crowe Oscar-díjas ausztrál színész, csatlakozva a kormány egyelőre főként szavakban megnyilvánuló szándékához.
Hírek
David A. Gafton nyerte el idén az amerikai filmakadémia (AMPAS) technikai Oscar-díját vizuális effektusokhoz tervezett különleges lencséiért.
Hírek
Elhunyt Alekszandr Abdulov, az orosz színházi és filmművészet egyik kimagasló csillaga – közölte színháza csütörtökön reggel.
Hírek
A szlovák filmművészettel és a szomszédos ország történelmével ismerkedhet január 12-től egy héten át az Örökmozgó Filmmúzeumban a fővárosi közönség – közölte a Magyar Nemzeti Filmarchívum sajtóreferense.
Hírek
Filmstúdió és médiaközpont épül Pécsett: a mintegy kétmilliárd forintból, 2009-re megvalósuló fejlesztés színvonalas helyszínt biztosít a hazai és délkelet-európai filmgyártásnak – közölte a baranyai megyeszékhely polgármestere újságírókkal szerdán.
Hírek
Az aggasztóan csöndes ősz után kirobbanóan sikeres volt az ünnepek moziforgalma az Egyesült Államokban, s ezzel a tavalyi év végül jegybevételi rekorddal zárult a tengerentúlon.
Hírek
Federico Fellini születésének 88. évfordulóján, 2008. január 20-án kezdődik el az Utazás Tulumba című film forgatása.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Volt idő, amikor egyes színházak szinte versengtek egymással abban, hogy melyikük tud hosszabb előadást tartani.
 
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
Aforizmák
„Az udvariasság hamis pénz, amelyért valódi értéket kaphatunk. "
Arthur Schopenhauer
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ