Hírek
„Don és én úgy állunk itt önök előtt, mint vesztesek" - szólt kemény szavakkal George Clooney filmsztár a Nobel-békedíjasok római díjátadó ceremóniáján, amelyen a dárfúri menekültekért tett erőfeszítéseiért kapott kitüntetést színésztársával, Don Cheadle-lel együtt.
Hírek
A brit Vágy és vezeklés című romantikus történelmi film vezeti a Golden Globe jelölések csütörtökön Beverly Hillsben bejelentett listáját: hét kategóriában javasolták a megtiszteltetésre, amely sok esetben mintegy megelőzi a legrangosabb filmtrófeát, az Oscar-díjat.
Hírek
Egy papi rendház zárt, ám gondolatilag sokszínű világát mutatja be Maár Gyula Töredék című filmje, amelyet csütörtöktől vetítenek a magyar mozik – tájékoztatott a film gyártója szerdán.
Hírek
Az elsőszámú brit filmművészeti folyóirat, a Sight & Sound minden évben felkéri filmkritikusait, hogy sorolják fel kedvenc filmjeiket. A listán Fliegauf Benedek és Pálfi György nevével találkozunk.
Hírek
A szórakoztatóipar hírességei is felsorakoztak a fontosabb elnökjelölt-aspiránsok mögé az amerikai előválasztások közeledtével. Barbra Streisand énekesnő-színésznő-rendező például Hillary Clintont szereti, Oprah Winfrey, a rajongók több milliós táborát maga mögött tudó tévés sztár pedig a volt first lady vetélytársa, Barack Obama mellett kampányol.
Hírek
A gyönyörû Holly Kennedy-nek (Hillary Swank) nem is lehetne boldogabb élete: nagy szerelméhez, a szenvedélyes Gerry-hez (Gerard Butler) ment feleségül, aki bármikor képes mosolyt csalni az arcára. Így mikor a férfi betegségben meghal, Holly összeomlik és õ sem akar tovább élni. Csak egyvalaki tudná felrázni fásultságából, de õ már nincs az élõk sorában. Senki sem ismeri jobban Holly vágyait és álmait, mint Gerry. Még szerencse, hogy volt egy terve, mielõtt elment.
Hírek
„Meg kell találnunk a közös nevezőt, hogy megértsük egymást, erre kitűnő lehetőséget nyújt a művészet" – nyilatkozta George Clooney a vasárnap megnyílt negyedik dubai nemzetközi filmfesztiválon.
Hírek
Szirmai Márton rövidfilmjét tartotta legjobbnak a leuveni nemzetközi rövidfilm fesztivál közönsége.
Hírek
A Charlie Wilson HÁBORÚJA elképesztő igaz történet arról, hogy egy képviselő, aki szerette jól érezni magát, egy houstoni milliárdos hölgy, aki szeretetett a jó ügyért harcolni, és egy CIA ügynök, aki szeretett egy jót harcolni, miképp szövetkeztek, hogy összehozzák a történelem legnagyobb titkos manőverét.
Hírek
Megszakadtak a tárgyalások pénteken a több mint egy hónapja sztrájkoló hollywoodi forgatókönyvírók és a filmstúdiók között.
Hírek
Újabb per indult Sacha Baron Cohen brit színész, a Borat című amerikai filmkomédia főszereplője és a mozi producere, a 20th Century Fox cég ellen.
Hírek
Bevonult egy kaliforniai börtönbe helyi idő szerint szerda este Kiefer Sutherland; a filmcsillag ittas vezetésért rá kirótt 48 napi elzárás letöltését kezdi meg.
Hírek
December 1-én kiosztották az Európa Filmakadémia idei díjait. A legjobb színésznőnek járó elismerést Helen Mirren kapta II. Erzsébet brit uralkodó megformálásáért; a film zenéjét jegyző Alexandre Desplat pedig a 2007 legjobb európai zeneszerzője címben részesült.
Hírek
Gömbölyded mamiként kaphatja újabb Arany Glóbuszát John Travolta, akit csütörtökön jelöltek a díjra Los Angelesben a Hairspray - Hajlakk című musicalben nyújtott alakításáért.
Hírek
Los Angeles-i otthonában kedden 84 éves korában elhunyt Freddie Fields legendás hollywoodi filmmogul, aki olyan sztárok pályafutását indította el, mint Richard Gere vagy Mel Gibson.
Hírek
A Filmszemle során a Fade In Script Consulting és az újonnan alakult Magyar Forgatókönyvírók Egyesülete Filmíró Szakmai Napot rendez. Ennek egyik kiemelt programjaként alkotói szemináriumot és előadást tart Richard Kwietniowski brit forgatókönyvíró-rendező, egyetemi tanár. Az eseményhez kapcsolódóan a Fade In treatment pályázatot hirdet.
Hírek
Nem kelt el kedden a Sotheby's árverésén Orson Welles egyetlen Oscar-díja, amelyet az Aranypolgár című filmjének forgatókönyvéért kapott.
Hírek
A furcsa cím nem más, mint egy szimbólum. A „sötétkékmajdnemfekete” egy bizonytalan jövő képe, valamié, amit nem látunk egészen tisztán – mert még nem érzékeljük pontosan –, de amit szeretnénk elérni.
Hírek
Hosszú, hideg télre számíthat a hollywoodi filmipar: a forgatókönyvírók elhúzódó sztrájkja megbéníthatja a szórakoztató média jelentős részét, és az egész tévés ipar átalakulhat.
Hírek
Nagy Zsolt az európai mozi kilenc legígéretesebb ifjú színésztehetsége között mutatkozik be a filmvilág nagyjainak a berlini filmfesztiválon megrendezendő Shooting Stars 2008 programban februárban.
Hírek
Baji Lászlót, a Magyar Filmgyártó Vállalat nyugalmazott igazgatóját december 14-én, pénteken 15 órakor búcsúztatják Budapesten, a Szent Angyalok Templomának altemplomában – közölte a Magyar Filmművészek Szövetsége hétfőn.
Hírek
A Pixar Animation nyolcadik nagyfilmje tálalva van. Az animációs mérföldköveket futószalagon gyártó stúdió ezúttal egy korántsem népszerű állatot választott ki a főszerepre. Legalábbis nem valószínű, hogy mindenki aranyosnak tartaná a patkányokat. Pedig a L'ecsó hőse nem más, mint egy kiváló szaglással megáldott és legbelül szakács-álmokat tápláló csatornapatkány.
Hírek
A 39. Magyar Filmszemle tanácsa december 19-én tárgyal arról, vetítsenek-e mégis filmet a seregszemle nyitóünnepségén – közölte Herendi Gábor rendező, a testület elnöke pénteken.
Hírek
Tarr Béla rendező és Téni Gábor producer visszautasították Herendi Gábornak, a Magyar Filmszemle tanácsa elnökének azt a kérését, hogy A londoni férfi legyen a szemle nyitófilmje. Erről a film rendezője és producere tájékoztatott csütörtökön.
Hírek
Russell Crowe vette át az eredetileg Brad Pittnek szánt szerepet Kevin Macdonald új politikai thrillerében.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„Nem az a dolgunk, hogy kitaláljunk magunknak egy sorsot, hanem az, hogy megtaláljuk a sajátunkat, s azt teljességgel és töretlenül éljük végig."
Hermann Hesse
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ