Hírek
Jason Reitman kanadai rendező Juno című, egy terhes fiatalkorú lány viszontagságairól szóló filmje nyerte el az idén másodszor megrendezett Római Filmfesztivál nagydíját.
Hírek
Október 31-én Los Angeles-ben, az American Film Marketen (AFM) mutatják be az Egon és Döncit, a magyar mozikban pedig november 29-én debütál az első hazai 3D animációval készült mesefilm – tájékoztatott a filmet forgalmazó Hungaricom Kft. sajtófőnöke.
Hírek
Több mint musical, több mint szerelmi történet: egy egész korszak, benne egy nemzedék reményei, kreativitása, lázadása, a vietnami háborútól a pszichedélikus élményekig –mindez a Beatles dalaira építve. Ez Julie Taymor Across The Universe (Keresztül a világegyetemen) című filmje, amelyet csütörtökön este mutattak be a Római Filmfesztiválon.
Hírek
Október 29-től filmek minden formában a „Cinema Tout Ecran” nemzetközi audiovizuális fesztiválon Genfben. A film és televíziós programok nemzetközi szemléjét 13. alkalommal rendezik meg idén a svájci nagyvárosban.
Hírek
Az immár 71. évébe lépett Robert Redford Oscar-díjas, világhírű amerikai filmszínész és rendező ezúttal Berlint hódította meg.
Hírek
Némileg meglepő fordulattal egy házat kapott egy többször is elítélt volt drogbáró az Oscar-díjas Denzel Washingtontól és Brian Grazer hollywoodi producertől.
Hírek
Svédország világhírű nemzetközi rövidfilm versenyén, az uppsalai fesztiválon lesz látható a Buharov fivérek Egyvezérszavas védelem című filmje. Az október 22-én kezdődött seregszemle több mint 300 alkotást mutat be különféle szekciókban.
Hírek
William Shakespeare-t személyesíti meg Sir Ben Kingsley.
Hírek
Október 24-én lesz hatvanéves Kevin Kline Oscar-díjas amerikai színész.
Hírek
Hízókurára fogták Nicole Kidmant: a 40 éves ausztrál színésznő-szépség az elmúlt hetekben 4,5 kilót hízott legújabb filmje, a The Reader kedvéért.
Hírek
Tíz év után először jelentkezett új filmmel Francis Ford Coppola, az Oscar-díjas amerikai rendező Youth Without Youth című új alkotását a római filmfesztiválon mutatták be versenyen kívül szombat este.
Hírek
A négy nagy színész – jelentőségteljes gesztussal – saját keresztnevén játssza el a főszerepeket. Gasztronómiai kísérletükre titokban gyűlnek össze egy párizsi villában.
Hírek
Francis Ford Coppola egy kedden megjelent interjújában fásultnak nevezte az amerikai filmművészet Oscar-díjas nagyágyúit: Al Pacinót, Robert De Nirót és Jack Nicholsont.
Hírek
Október 29-én lesz hatvan éves Richard Dreyfuss, aki 1978-ban a Hölgyem, Isten áldja! című filmben nyújtott alakításáért kapta meg az Oscar-díjat, s egészen 2002-ig a legfiatalabb Oscar-díjas színésznek mondhatta magát, rekordját akkor döntötte meg Adrian Brody.
Hírek
Tovább tart a vihar Oroszországban akörül a levél körül, amelyben Nyikita Mihalkov filmrendező és Zurab Cereteli szobrász kérte Vlagyimir Putyin államfőt, hogy egy harmadik periódusra is maradjon hivatalban. Egy újabb nyílt levélben művészek egy csoportja most arra kérte az államfőt, hogy semmiképpen se maradjon posztján.
Hírek
Október 28-án lesz negyvenéves Julia Roberts Oscar-díjas amerikai színésznő. Gyermekkorában állatorvosnak készült, újságírást tanult és a színészet mellett kötött ki.
Hírek
Az olasz erotikus film egyik legkiemelkedőbb rendezője, Marco Ferreri klasszikusa Charles Bukowski regényét vette alapanyagul 1981-ben készült filmjéhez.
Hírek
„Vadonatúj" – mivel eddig ismeretlen – Chaplin-filmet mutattak be a porderonei Némafilm-napokon.
Hírek
Fatih Akin rendező A másik oldal című német-török filmje nyerte el a Lux-díjat, az Európai Parlament (EP) filmes elismerését, amelyet idén adtak át először.
Hírek
Glauco, a Michel Piccoli által alakított negyvenes ipari formatervező fellázad kiüresedett, konform életmódja ellen és kilép belőle. Hogy hol kezdődik mindez?
Hírek
„A XVII. században élt Báthory Erzsébet grófnő hátborzongató története amilyen hírhedt, olyannyira homályba is vesző, bár az idők során elmesélték már történészek, írók, költők, színműírók, zenészek, festők és filmkészítők.
Hírek
A jómódú Nobile házaspár úgy dönt, vendégül látja barátait vacsorára. Az operából hazaérkezve azt tapasztalják, hogy már csak a komornyik tartózkodik otthon. A vacsora ennek ellenére jó hangulatban zajlik, majd beszélgetésbe, zenehallgatásba csap át.
Hírek
Egy ember meghalt a Kalifornia déli részében pusztító erdőtüzek következtében, Malibuban több száz házat, közöttük hírességek és milliomosok otthonát ki kellett üríteni a lángok miatt.
Hírek
Az Arany Orsó-díj lesz a jövő évi, 39. Magyar Filmszemle legfőbb elismerése, a zsánerdíj pedig megszűnik – közölte Herendi Gábor, a szemle tanácsának elnöke szombaton.
Hírek
Brian De Palma amerikai filmrendező felháborodásának adott hangot amiatt, hogy cenzúrának vetették alá Redacted (Szerkesztve) című új filmjét, amely az iraki háború szörnyűségeiről szól, s amelyet novemberben mutatnak be.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Alexandre Dumas egyik leghíresebb regénye A három testőr. A regényben címe ellenére mégis négy testőr szerepel: Athos, Porthos, Aramis és D'Artagnan. Egy olvasó meg is írta Dumas-nak, hogy a regény címében tévedett, mire az író így válaszolt:
 
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
Aforizmák
„ A tizedik Múzsa, aki most kormányoz: a sajtó."
Trollope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ