Hírek
Hízókurára fogták Nicole Kidmant: a 40 éves ausztrál színésznő-szépség az elmúlt hetekben 4,5 kilót hízott legújabb filmje, a The Reader kedvéért.
Hírek
Tíz év után először jelentkezett új filmmel Francis Ford Coppola, az Oscar-díjas amerikai rendező Youth Without Youth című új alkotását a római filmfesztiválon mutatták be versenyen kívül szombat este.
Hírek
A négy nagy színész – jelentőségteljes gesztussal – saját keresztnevén játssza el a főszerepeket. Gasztronómiai kísérletükre titokban gyűlnek össze egy párizsi villában.
Hírek
Francis Ford Coppola egy kedden megjelent interjújában fásultnak nevezte az amerikai filmművészet Oscar-díjas nagyágyúit: Al Pacinót, Robert De Nirót és Jack Nicholsont.
Hírek
Csütörtök délután Brüsszelben, az Európai Parlament épületében véget értek a kulturális sokszínűség napjai. A három napos program keretében művészfilmeket mutattak be a parlament alkalmi mozijában, s megvitatták a kultúra támogatásának lehetőségeit a régi és új tagállamokban.
Hírek
A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál válogatását láthatják az érdeklődők a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban az animáció világnapján, október 28-án – tájékoztatta a mozi ügyvezető igazgatója csütörtökön.
Hírek
A Rántotthús fergeteges komédia, melynek főszereplője a fiatal Nordip Doenia, aki olyan kiváló eredménnyel érettségizik le, melyről más diákok álmodni sem mernek. Büszke édesapja azt szeretné, ha az orvosnak tanulna tovább, de Nordip nem erre vágyik. A világ a lábai előtt hever, és mint olyan sokan az ő korában, fogalma sincs arról, mit is akar kezdeni az életével.
Hírek
November 20-ig lehet nevezni a 39.November 20-ig lehet nevezni a 39. Magyar Filmszemlére játékfilm, kisjátékfilm, kísérleti film, nem fikciós film és TV-film kategóriában; a szemletanács elnöke az idén Herendi Gábor filmrendező lesz – tájékoztatta a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) szerdán. Magyar Filmszemlére játékfilm, kisjátékfilm, kísérleti film, nem fikciós film és TV-film kategóriában; a szemletanács elnöke az idén Herendi Gábor filmrendező lesz – tájékoztatta a Magyar Mozgókép Közalapítvány (MMK) szerdán.
Hírek
Kékesi Attila„"Egy forradalom arca – Egy pesti lány nyomában" című dokumentumfilmje kapta az idén a Magyar Dokumentumfilm Rendezők Egyesületének (Made) Kamera-díját, a szervezet különdíját pedig Varga Ágota Szemünk fénye című alkotásának ítélték oda. Az elismeréseket kedden este adták át Budapesten, az Odeon-Lloyd moziban.
Hírek
Vadócz Péter, a Kodolányi János Főiskola Vizuális Alkotóműhelyének vezetője ismét nemzetközi díjat nyert kisfilmjével. Az ifjú művész, aki néhány nappal ezelőtt a Cannes-i Fesztivál MIPCOM – Mobile & Internet TV Awards – legjobb mobiltelefonnal forgatott film (Best Film Shot on a Mobile Device) kategóriájának győztese volt, a hétvégén a romániai Kinofest-en vitte el a kategóriája fődíját.
Hírek
Nagykorúvá érett lányok születésnapján előadott vetkőzős műsorral kereste meg a kenyérrevalót diákkorában Brad Pitt.
Hírek
A történet egy korunkbeli olasz városban játszódik. „Az Ismeretlen”-t Irenanak hívják. Évekkel ezelőtt Ukrajanából érkezett Olaszországba. Életére ma is rávetül a múlt árnyéka, miközben a helyét keresi a jelenben. A két idősík szoros összefonódásából apránként egy rejtélyes, feszültségekkel teli történet bontakozik ki.
Hírek
Veszedelmes filmek címmel a XVIII. század erotikáját, szabadosságát megidéző alkotásokat vetítenek keddtől péntekig a budapesti Francia Intézetben – tájékoztatott az intézmény sajtóreferense.
Hírek
Egy ember meghalt a Kalifornia déli részében pusztító erdőtüzek következtében, Malibuban több száz házat, közöttük hírességek és milliomosok otthonát ki kellett üríteni a lángok miatt.
Hírek
Az Arany Orsó-díj lesz a jövő évi, 39. Magyar Filmszemle legfőbb elismerése, a zsánerdíj pedig megszűnik – közölte Herendi Gábor, a szemle tanácsának elnöke szombaton.
Hírek
Brian De Palma amerikai filmrendező felháborodásának adott hangot amiatt, hogy cenzúrának vetették alá Redacted (Szerkesztve) című új filmjét, amely az iraki háború szörnyűségeiről szól, s amelyet novemberben mutatnak be.
Hírek
86 éves korában elhunyt Deborah Kerr brit színésznő, követve az örökkévalóságba az 1994-ben távozott Burt Lancastert, aki partnere volt a filmtörténet egyik leghíresebb csókjánál a Most és mindörökké című 1953-as moziban.
Hírek
Három magyar alkotás lesz látható a németországi Wiesbadenben kilencedik alkalommal megrendezendő animációs hétvégén. Szilágyi Varga Zoltán Kecskemétfilmben készített Jegyzőkönyv – Mansfeld Péter emlékére című munkáját az animáció gyöngyszemeiből összeállított nemzetközi válogatásba hívták meg a német szervezők.
Hírek
Rekordszámú – 63 – ország nevezte be egy-egy produkcióját a 2008-as legjobb külföldi film Oscar-díjért folyó versenybe – jelentette be szerdán Sid Ganis, az Amerikai Filmakadémia (AMPAS) elnöke.
Hírek
A pénteken kezdődő Római Filmfesztivál megzavarására készülnek az olasz filmrendezők. A Centoautori (Száz szerző) nevű filmes érdekvédelmi szervezet ugyanis tüntetéseket helyezett kilátásba a filmünnep ellen, hogy felhívják a figyelmet az olasz mozi sanyarú helyzetére, az állami kultúrpolitika nemtörődömségére és szűkmarkúságára.
Hírek
Tarr Béla új filmjét, A londoni férfi-t Chicago, Hawaii, Washington, Sao Paulo, Antalya, Bangkok és Sevilla meghatározó filmművészeti fórumai tűzik műsorra. Athénban a Tarr életművet retrospektív vetítéssorozat keretében mutatják be A londoni férfi görögországi mozipremierjéhez kapcsolódva.
Hírek
Koltai Róbert új filmje az elővetítéseken kiemelkedő sikert ért el, Csongrád városában négy nap és nyolc mozielőadás alatt 1800-an voltak rá kíváncsiak. Ez egyedülálló teljesítmény:ennyi idő alatt, ennyi néző még egy filmet sem nézett meg a helyi moziban.
Hírek
Hollywood egyik ünnepelt üdvöskéje, Claire Danes csak és kizárólag azért vállalta el a Csillagpor című fantasy film főszerepét, mert itt végre együtt játszhatott egyik kedvenc színészével, Ricky Gervais brit komikussal.
Hírek
Három magyar film angol premierje lesz az október 17-én kezdődő 51. Londoni Filmfesztiválon. A Brit Filmintézet által rendezett kéthetes seregszemle az elmúlt év filmtermésének javát gyűjti egybe, ennek köszönhetően Anglia legrangosabb filmes eseménye.
Hírek
Újabb nemzetközi elismerést tudhat magáénak Kenyeres Bálint világot járt Before Dawn című rendezése. A tizenhárom perces alkotás ezúttal az október elején megrendezett kijevi Steps nemzetközi filmfesztiválon nyerte el a legjobb rövidfilm díját.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ A tudatlanságnak csak egy takarója van: a nyelv; minek azt mozgatni?"
Mikszáth
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ