Hírek
A film története 1935 legforróbb napján kezdődik Angliában. A II. világháború fenyegető árnyékából még mit sem érez Briony Tallis, amikor gazdag családja összegyűlik a hétvégére hatalmas, viktoriánus kastélyukba. A rekkenő hőség és az elnyomott érzelmek felfokozzák az élénk fantáziájú, írói szárnyait próbálgató kamaszlány veszélyérzetét. Egy sor katasztrofális félreértés folytán megvádolja Robbie Turnert, a házvezetőnő fiát és Cecilia nővére szerelmét egy bűnnel, amit a fiatalember nem követett el. Ez a vád tönkreteszi Robbie és Cecilia bimbózó kapcsolatát és drámaian megváltoztatja mindannyiuk életét.
Hírek
Rémület határok nélkül: horrorfilmek Bollywoodtól Dél-Afrikáig címmel mutatnak be válogatást péntektől a fővárosi Ludwig Múzeumban, a Láthatatlan Filmek Klubjában – tájékoztattak a szervezők.
Hírek
Gus Van Sant amerikai filmrendező a tervek szerint december elején kezdi forgatni Harvey Milkről szóló filmjét. Az 1978-ban egy konzervatív ellenlábas által meggyilkolt politikus az amerikai köztisztviselők közül elsőként vállalta nyíltan másságát. Milket, a San Franciscó-i városi tanácsost Sean Penn alakítja, az őt és a polgármestert lelövő Dan White figurájának megformálására pedig Matt Damont szemelte ki a film mögött álló Groundswell produkciós cég.
Hírek
Gyerekbarát változatot készített Lust, Caution című erotikus kémfilmjéből a kínai piac számára Ang Lee tajvani rendező.
Hírek
Indiana Jones és a kristálykoponya (Indiana Jones and the Crystal Skull) – ez lesz Steven Spielberg új Indy-filmjének címe.
Hírek
Az amerikai titkosszolgálat két ügynöke – Frank és Wendy – küldetésbe megy a világ egyik tűzfészkébe, Estoniába. Estonia fura hely, még talán furább, mint maguk az ügynökök.
Hírek
Apja halála után Stephane visszaköltözik Mexikóból az anyjához, Párizsba. A húszas éveiben járó fiúnak gyerekkora óta gondot okoz, hogy álmait elkülönítse a valóságtól. Sőt, mintha az álmok egyre nagyobb teret kapnának az életében.
Hírek
Az elfeledett hős címmel forgattak dokumentumfilmet Ocskay Lászlóról, aki a II. világháborúban a nácik kijátszásával több mint kétezer zsidó gyereket és nőt mentett meg a deportálástól – mondta el Fonyó Gergely rendező.
Hírek
Gergely Zoltán Szupermosás című rövidfilmje kapta az első UPC-AXN Filmfesztivál fődíját; az elismeréseket pénteken osztották ki Budapesten.
Hírek
Az Oscar-díjra nevező bizottság 2007. szeptember 6-i ülésének döntése értelmében Magyarországot a 2008. évi „legjobb idegennyelvű film” kategóriában Pálfi György Taxidermia című játékfilmje képviseli.
Hírek
Testi sértés gyanújával letartóztatták Jude Law brit filmszínészt – közölte a londoni rendőrség szerdán.
Hírek
Nicole Kidman Tom Cruise-zal kötött házassága elején állapotos lett, ám elveszítette magzatát, válásuk után pedig titokban eljegyezte magát valakivel – egyebek között ezeket árulta el az Oscar-díjas sztár a Vanity Fair című amerikai magazin októberi számában megjelenő interjújában.
Hírek
Kalapács alá bocsátja a múlt század ötvenes éveinek jelentős alkotásaiból, a Cobra mozgalom és a Párizsi Iskola mestereinek festményeiből álló gyűjteménye jelentős részét Alain Delon, a híres filmszínész.
Hírek
1766. Grasse városa, Franciaország déli részén. A város főterén hatalmas tömeg gyűlt össze, hogy szemtanúja legyen a parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishaw) ítéletének kihirdetésének. A sokadalom ujjong, amikor bilincsbe verve a citadella erkélyére viszik, és tombolva ünnepel, amikor a halálos ítéletet bejelentik.
Hírek
Furcsán alakulnak a filmszakmai érdekegyeztetés ügyei az elmúlt hetekben. Az Oktatási és Kulturális Minisztériumban – talán tudatosan, talán nem – felhasználták a nyári holtszezont arra, hogy viszonylag rövid határidővel véleményeztessék a szakmai szervezetekkel azt a tervezetet, amely a Filmtörvényhez kapcsolódó két miniszteri rendeletet kívánja egységes szövegbe foglalni – nem túl jelentősnek feltüntetett változtatásokkal egyetemben.
Hírek
Egy zaklatott kora hajnalon Lear király úgy dönt, hogy a birodalmat felosztja három lánya között. Szokatlan döntését szokatlan órában hajtja végre, pillanatnyi szeszélyétől vezéreltetve összehívja a királyi udvart, majd leányaihoz a mesékből jól ismert, de a birodalom életében előzmény nélküli kérdést intézi: „Ki az közületek, ki legjobban szeret?"
Hírek
Jane Wyman Oscar-díjas amerikai színésznő, Ronald Reagan későbbi amerikai elnök első felesége hétfőn elhunyt kaliforniai otthonában.
Hírek
Xavier Giannoli francia rendező harmadik játékfilmjében, a Szerelmes dalban (Chanson d'amour) tudta megénekeltetni Gérard Depardieut. A francia film óriása lakodalmas dalnokká vált a szerep kedvéért.
Hírek
Ang Lee kémfilmje, a Lust, Caution kapta a 64. Velencei Filmfesztivál fődíját. A legjobb rendező Brian De Palma lett, a legjobb színésznőnek járó szobrot Cate Blanchett vehette át a Bob Dylan-filmben nyújtott alakításáért.
Hírek
Ivaros egy álmos kis állomás, valahol Magyarországon. A helyi lakosok, élükön az állomásfőnökkel, el vannak foglalva a maguk kisszerű intrikáival, hatalmi harcaival, jelentéktelen ünnepeivel, koccintgatásaival. Ebbe a közegbe tör be a szó szoros értelmében az Országos Ügy, egy díszvonat képében, mely a legfőbb nemzeti ereklyét hordaná körbe.
Hírek
Az volt a Vízöntő kora. Az volt az önfeledt szabadság, a tánc, a dal és az LSD kora. De az volt a vietnámi háború kora is. A felesleges katonásdié és az értelmetlen, kegyetlen halálé.
Hírek
Riminiben, a város nagy szülöttének szentelt múzeumban nyílt fotókiállítás Fellini Privat címmel, amely október 14-ig látható.
Hírek
Tim Burton amerikai filmrendezőt Arany Oroszlán életmű-díjjal tüntették ki a velencei filmfesztiválon.
Hírek
55 ország részvételével 23 moziban rendezik meg szeptember 6–15. között a torontói nemzetközi filmfesztivált. Az 1976-ban alapított, mára Észak-Amerika legbefolyásosabb filmfesztiváljaként tisztelt rendezvényre, három magyar játékfilm érkezik.
Hírek
Novemberben jelenik csak meg a mozikban a Robert Redford rendezte Oroszlánokat bárányokért (Lions for Lambs) című film, de trailerjét már bemutatták az Egyesült Államokban, és ennek alapján a kritikusok úgy vélekednek: a film történelmet fog csinálni.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
G. B. Shaw sokat utazott hazájában. Egyszer egy falu határában megismerkedett egy juhásszal. Megkérdezte, hogy hívják.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Nem szabad haragudni a divatra, hisz olyan fiatalon hal meg."
Jean Cocteau
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ