Hírek
„Az írás a legnehezebb" – nyilatkozta Quentin Tarantino a Death Proof (Halálos bizonyíték) című, a Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába is beválogatott filmjéről beszélve a The Financial Times című napilap április 15-i számában megjelent interjújában.
Hírek
Az Amerikai szépség című filmjéért Oscar-díjjal jutalmazott Sam Mendes következő munkája a klasszikus angol író, George Eliot Middlemarch című regényének filmre vitele lesz – olvasható a BBC News honlapján.
Hírek
A kaszkadőrök Oscar-díjára jelölték Piroch Gábort a Szabadság, szerelem című filmben nyújtott alakításáért – közölte Balla Ágnes, a Red Bull Hungária kommunikációs menedzsere szombaton.
Hírek
A kábeltelevíziós és internet-szolgáltató UPC Magyarország Kft. úgy döntött, hogy a Passport Control 2. nemzetközi filmes műhely költségeihez hozzájárul. Így a Mediawave online árverésén keresztül tett felajánlásával, ezen a sajátos szponzorálási módon segíti a filmes workshop megrendezését.
Hírek
A hazai mozikban április 26-tól látható Szekeres Csaba kisfilmje, amely a grúz származású Géla Babluani fekete-fehér thrillerét kíséri. A 13 perces rövidfilm egyetlen, vágatlan snittben emlékezik a beszláni tragédiára.
Hírek
Ez a film még nem korhatáros – hirdeti sokat ígérõen a film, ami nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy lerántsa a leplet az Amerikai Besorolási Bizottság hírhedten titokzatos tevékenységérõl, annak visszásságairól.
Hírek
A bérlők feje fölött adják el a Kultiplex alternatív kulturális és szórakoztató központot, a megszűnéssel az intézményben működő mozi is bezárna – közölte Sömjén Antónia, a mozielőadások és programok koordinátora.
Hírek
Tarr Béla A londoni férfi című alkotásával tizenkilenc év után először kapott meghívást magyar film a május 16. és 27. között megrendezésre kerülő cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába – derült ki csütörtökön az idén 60 éves nemzetközi filmes seregszemle ünnepi programját ismertető sajtótájékoztatón Párizsban.
Hírek
Egy kihunyóban lévő hollywoodi filmcsillag, Nikki Grace végre megkap egy áhított filmszerepet, amitől karrierje felívelését reméli. De már a forgatás első napján különös dolgok történnek, és a színészeket szorongás tölti el.
Hírek
A mindig újat keresõ író-rendezõ maga játssza Edgart, a címszereplõ pincért, akit felettesei gátlástalanul kihasználnak. Az életunt felszolgáló a találóan The Westnek keresztelt, lepattant étteremben szolgája ki a vendégeket.
Hírek
Richard Gere többször teátrális hevességgel arcon csókolta Shilpa Shetty bollywoodi színésznőt egy AIDS-ellenes rendezvényen, ám a jelenet hatalmas erkölcsi felháborodást keltett India-szerte, sőt némelyek a két színművész halálát követelték, bár a többség megelégedne a nyilvános bocsánatkéréssel is.
Hírek
A Halott ember kártyái durva, mégis stílusos brit alvilági dráma a Hosszú nagypéntek címû John Mackenzie-film modorában. Tom kemény öklû bokszoló Liverpoolban – legalábbis addig, amíg egy szemsérülés korai visszavonulásra nem kényszeríti. Tetejében házassága is zátonyra futott, és le is van égve. Ám egy nap egy véletlen találkozás az edzõteremben egy lepusztult night clubban végzendõ munkához juttatja.
Hírek
Karen Moncrieff filmje egy sorozatgyilkos áldozataihoz írt komor elégia. Az öt nõ öt különbözõ szemszögébõl ábrázolt történet középpontjában a halál-, veszteség- és magányélmény áll; mindezt a mû az amerikai életforma viszonyrendszerei között vizsgálja.
Hírek
Az Antenna (La Antena / The Aerial) című argentin némafilm kapta a 14. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál 10 000 euró értékű fődíját, a Hullámtörők-díjat a vasárnapi díjátadó ünnepségen.
Hírek
Százhúsz éve, 1887. április 23-án született Törzs Jenő színész.
Hírek
2007. április 20-án délután nagy ijedelem érte a 14. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál háza táját. A fesztivál egyik helyszínét a Vörösmarty mozit ugyanis egy csőtörés következtében elöntötte a víz, olyannyira, hogy az első-két széksorig bokáig állt.
Hírek
A Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre és a Diplomata Feleségek Budapesti Klubja közös jótékonysági koncertet szervez vasárnap este a Zeneakadémián. A bevételt a zeneművészeti egyetem növendékeit támogató ösztöndíj-programra fordítják.
Hírek
Hosszú betegség után, 74 éves korában, csütörtökön Párizsban elhunyt Jean-Pierre Cassel, ismert francia színész – közölte a művész menedzsere.
Hírek
Robert de Niro túl van a második rendezésén is: a Bronxi mese után A jó pásztornak a producere és egyik szereplője is.
Hírek
Hee-Bong büfét vezet a Han folyó partján családi vállalkozásként. Idõsebbik fia, Gang-du soha fel nem növõ, kissé lassú észjárású, negyvenes férfi. Lánya íjászbajnok, a nemzeti csapat tagja, kisebbik fia pedig munkanélküli naplopó. Mindnyájuk szeme fénye Hyun-Seo, Gang-du kislánya, akit anyja réges-rég szerencsétlen apjával hagyott.
Hírek
Mexikó kíméletlen gúnyolódás céltáblájává válik ebben a vásári komédiákat idézõ, lendületes vígjátékban, amely egy halott nagybácsi kegyeletlen sorsát beszéli el. A rendezõ megfelelõ arányérzékkel elegyíti a politikai szatírát és társadalomkritikát a könnyed sziporkákkal ahhoz, hogy hazájában, de akár a spanyol ajkú észak-amerikai közönség körében is osztatlan sikert arasson filmjével.
Hírek
A Kontroll rendezőjének, Antal Nimródnak a második, amerikai nagyjátékfilmje, az Elhagyott szoba (Vacancy) című horror lesz a Titanic filmfesztivál zárófilmje április 22-én, vasárnap este.
Hírek
A napokban lezárul az etyeki Korda Sándor Filmstúdió létrehozásának első üteme; a teljes komplexum folyamatos átadással az év végére készül el – közölte a Korda Filmstúdió Kft. ügyvezető igazgatója kedden.
Hírek
Kézdi-Kovács Zsolt rendező nyolc alkotását mutatja be a csütörtökön kezdődő retrospektív vetítéssorozat keretében a genfi CAC Voltaire filmművészeti központ – közölte a Magyar Filmunió. A svájci programot az 1987-ban készült Kiáltás és kiáltás című film vetítése nyitja meg. Kézdi-Kovács Zsolt, a Színház- és Filmművészeti Főiskola legendás Máriássy-osztályának egykori növendéke volt, a Balázs Béla Stúdió egyik alapítójaként kezdte rendezői pályáját.
Hírek
Sun-woo alvilági bérgyilkos, a La Dolce Vita nevû éjszakai bár tulajdonosa, amely az egyik bûnbanda ellenõrzése alatt áll. Könyörtelen ítéletvégrehajtó, aki hidegvérrel teljesíti megbízatásait. Egy nap fõnöke utasítja, hogy tartsa szemmel fiatal barátnõjét, és amint hûtlenségen kapja, habozás nélkül végezzen vele. Sun-woo ezúttal nem képes végrehajtani feladatát, ám pillanatnyi emberségével monumentális vérfürdõt idéz elõ…
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Amikor a náci csapatok megszállták Magyarországot, számos más művésszel együtt Salamon Bélát is elfogták, és elhurcolták a Svábhegyre, a magyar Gestapóhoz.
 
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
Aforizmák
„Nem szabad szégyenkeznünk, ha beismerjük tévedésünket, mert ez azt mutatja, hogy bölcsebbek vagyunk ma, mint tegnap voltunk."
Jonathan Swift
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ