Hírek
2006. június 29-én, csütörtökön 17-órakor kerül sor a budapesti Olasz Kultúrintézet konferenciatermében a Magyar Rádió Persona non grata című dokumentum-hangjátékának nyilvános bemutatójára, mely Pier Paolo Pasoliniről szól.
Hírek
A huszonéves Lee (Maggie Gyllenhaal - Mona Lisa mosolya, Donnie Darko) titkárnői állásra jelentkezik egy ügyvédi irodába. Elsőre minden normálisnak és meglehetősen unalmasnak tűnik: a napi munka kimerül a gépelésben, az aktatologatásban és a kávéfőzésben.
Hírek
Hétvégén kezdődik és július elsejéig tart a trencsényteplici Art Film fesztivál Szlovákiában. A 14. Art Film fesztivál Kék Angyal-díjáért Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című alkotása kel versenyre. A játékfilm-mezőnybe idén mindössze tíz alkotás kapott meghívást.
Hírek
Egy luxushajó szeli az Atlanti óceán hullámait, a fedélzetén mindazokkal, akik az itteni kényelmet megengedhetik maguknak: arisztokraták, milliomosok, hamiskártyások utaznak együtt pihenést vagy könnyű kalandot keresve. De a kaland, ami ezúttal a nyílt tengeren vár rájuk, egyáltalán nem nevezhető könnyűnek.
Hírek
Antoine (Gerard Depardieu) Európába érkezik, hogy ellenőrizze egy audiovizuális központ építési munkálatait. Azzal bízzák meg, hogy gyorsítsa meg a munkafolyamatot. Valójában azonban, utazásának az a titkos célja, hogy megtalálja Cécile-t (Cathrine Deneuve), aki iránt megszállott és titkos szerelme már több, mint harminc éve tart.
Hírek
2003. Az iraki háború egyre fenyegetőbbé válik. Rómában Attilio (Roberto Benigni - Az élet szép, Kávé és cigaretta, Törvénytől sújtva), a költő, beleszeret Vittoriába (Nicoletta Braschi - Az élet szép, A szörnyeteg).
Hírek
A szombaton a dél-spanyolországi Valenciában megnyíló, egy hétig tartó filmfesztiválra Makk Károlyt hívták meg a zsűri elnökének - tájékoztatott a Magyar Filmunió.
Hírek
Szabó István Rokonok című alkotásának nemzetközi premierje a 28. Moszkvai Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz. A június 23-án kezdődő A-kategóriás filmfesztiválon 17 játékfilm kel versenyre.
Hírek
A 17 éves Mickael (Johan Libéreau) érettségire készülő sikeres kamasz, a dzsúdócsapat kapitánya. Minden rendben is lenne, ha a családja nem küszködne súlyos anyagi problémákkal, és ha nem kellene gyönyörű menyasszonyán Vanness-án (Salomé Stévenin) osztozkodnia az újonnan érkezett Clément-el (Pierre Perrier), akinek gazdag édesapja a dzsúdócsapat első szponzorává lép elő.
Hírek
Már az indító képsorok is gyönyörűek. Mindezt átszövi a mozi különös hangulatú muzsikája, Dusko Segvic zeneszerző tehetségét hirdetve. S belecsöppenünk Danis Tanovic rendező magával ragadó filmjébe, amelynek címe: Pokol.
Hírek
Június 14-én jelenik meg az Odeon Mozaik sorozatának újabb darabja, az Edukators. Hans Weingartner filmje a 2004-es Cannes-i Filmfesztiválon Arany Pálma jelölést kapott, 2005-ben a Német Filmfesztiválon elnyerte a Legjobb játékfilm díját és a Legjobb mellékszereplő díját Burghart Klaußner vihette haza.
Hírek
Rendezői díjat kapott az V. Erdélyi Nemzetközi Filmfesztiválon Pálfi György, a Taxidermia alkotója.
Hírek
A Hitler-rezsim politikai és katonai hatalma csúcsán van. A berlini Wedding munkáskörnyékről származó 17 éves Friedrich Weimer (Max Riemelt) kiváló bokszoló. Tehetsége megnyitja előtte a Birodalom jövendő elitjét képző, politikai oktatási intézmény a Napola Allenstein kapuit.
Hírek
Az Európai Unió egyik legrangosabb díját, az Europa Nostra Díjat nyerte el a kulturális minisztérium beruházásaként megvalósult Uránia Nemzeti Filmszínház.
Hírek
A megtörtént eseményeken alapuló film főszereplője Marty és Bobby, akik már évek óta együtt lógnak, bár Bobby szép lassan irányítása alá vonta a másik fiút. Egy duplarandin ismerkednek meg Lisával és Alivel, és hamarosan kölcsönös szerelem alakul ki közöttük. Ám hiába a látszólagos vonzalom, Bobby egy nap megerőszakolja Alit. A fiatalok ekkor úgy döntenek, megölik barátjukat.
Hírek
Filmbizottság létrehozásával és az ország természeti adottságainak reklámozásával kívánja a kormány a világ filmesei számára újra vonzóvá tenni Kenyát.
Hírek
Hétvégén véget ért a 34. Huesca Filmfesztivál a spanyolországi Katalóniában. A sokszínű programot kínáló filmünnepen M. Tóth Géza Maestro című 3D animációja a kritikusok zsűrijének elismerő oklevelét nyert el.
Hírek
Ingmar Bergman, a világhírű filmrendező, két évvel ezelőtt részt vett a svéd rádió Nyári csevegések című műsorában, és a zenével való kapcsolatáról beszélt. A zenét elemezte úgy is, mint filmjeinek részét, és úgy is, mint személyes vonzódását. Az ebből tervezett könyvet azonban a művész váratlan lépése meghiúsította.
Hírek
1880. A Vadnyugat farkastörvényei utolérték Mexikót is. Sara (Salma Hayek), a gazdag bankár lánya és Maria (Penélope Cruz), a szegény farmercsalád sarja között nem is lehetne nagyobb a társadalmi szakadék, ám erőik egyesítésére kényszerülnek, amikor előbukkan Tyler Jackson, a New York-i Hitelbank képviselője.
Hírek
Jim, a fiatal önjelölt író egy elveszett lélek. Mély depressziója mindenhova elkíséri, még Indiana államba is, egy isten háta mögötti kisvárosba, ahol a családja lakik. New York-ban próbált szerencsét, de kutyasétáltatáson kívül többre nem vitte, így most egy fillér nélkül kénytelen hazatérni.
Hírek
Június 28-án a Csoda Krakkóban című film debütál DVD-n. Groó Diana filmje mind megjelenésében, mind extráiban egyedi megjelenésnek számít a magyar piacon.
Hírek
A magyar rövidfilmek történetében fesztiválszereplés és díj rekordokat megdöntő Before Dawn a Tokióból induló „Short Shorts” filmfesztivál fődíját nyerte el. A japán fővárosból induló utazó fesztivál Szingapúron át Los Angeles-ig számos helyszínen mutatja be rövidfilm programját, melyet a világ legjobb alkotásaiból válogatott össze.
Hírek
Nyilvánosságra hozták a június 30-án kezdődő 41. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál programját. A cseh fürdőváros nagyszabású rendezvénye Közép-Európa egyetlen A-kategóriás fesztiválja, sokszínű műsora több, mint 200 filmet mutat be.
Hírek
Steve McQueen fia, Chad, 10 évvel ezelőtt talált rá apja igazi hagyatékára: két bőröndre, amelyben 16 bőrbe kötött füzet rejtõzött.
Hírek
New York, reggel 8 óra. A másnapos, kiégett, alkoholista zsaru Jack Mosley (Bruce Willis) nem vágyik egyébre, csakhogy hazajusson, és újra a pohár fenekére nézzen, mikor megbízzák egy egyszerűnek tűnő feladattal.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Tanára szemére vetette, hogy szórakozásból fest.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„ Akkor tudod, hogy jól dolgoztál, ha élvezted."
Pearl Buck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ